Een paar weken geleden had ik een post over het bakken van deze heerlijke kaneelbroodjes samen met Wilma van het blog "Kookgek". Wilma heeft een Kenwood keukenmachine en is daar erg enthousiast over. Toen ik zag hoe makkelijk het kneden ging - en dat was altijd mijn probleem met broodjes bakken - ben ik gaan overwegen om ook zo'n apparaat aan te schaffen. Inmiddels ben ik zelf ook in het bezit van een Kenwood keukenmachine. En dan nu voor het eerst gebruikt om deze goddelijke kaneelbroodjes weer te maken. Wat gaat dat makkelijk, de machine doet al het werk, bij mij wilde het deeg ook nooit goed rijzen en zie als het goed gekneed is, gaat ook dat geweldig!
Verder heb ik ook nog de lepelweegschaal aangeschaft, die weegt kleine hoeveelheden, zoals bv. zout of gist. Een ideaal ding. Kortom ik ben helemaal blij met mijn nieuwe keukenspullen.
Nu in het najaar nog een workshop broodbakken volgen bij "Uit de Keuken van Levine".
Hmmm, stuur je ze op?
BeantwoordenVerwijderen@Judith, ze zijn helaas al op! Maar voor jou is dit een eitje Judith!
BeantwoordenVerwijderenWauw, dat ziet er lekker uit!!
BeantwoordenVerwijderenMag ik vragen welke Kenwood je gekocht hebt?? Ik ben al een tijdje aan het kijken om er ook eentje te kopen, maar ben er nog niet uit welke ik hebben wil...ervaringen zijn dan ook zeer welkom!
Groeten, Marja
Hallo Marja,
BeantwoordenVerwijderenIk heb op advies van Wilma de Kenwoond 010 titanium chef gekocht. Zij heeft hem al langer en is er erg tevreden over. Hij is erg makkelijk in gebruik. Ik heb hem bij een internetwinkel gekocht. 'sAvonds om 8 uur besteld, de volgende morgen om 10.30 in huis. Leuk dat je de Mexicaanse lasagne hebt gemaakt! Succes, Caroline
Dank je wel Caroline voor je bericht. Ik zal me weer eens storten op de verschillen. Ik maak ook pizzadeeg zelf en wil hem daar dan ook voor gebruiken. Volgens mij maakt Wilma ook veel brood, dus dan kan zal deze ook wel goed zijn voor pizzadeeg. Van de week ga ik de chocolade-fudgetaart maken voor de verjaardag van mijn dochtertje...De Mexicaanse lasagne was leuk om te maken en spannend wat de smaak zou zijn, maar die was super goed haha
BeantwoordenVerwijderenWat ziet dat er lekker uit. Ik ga naar het recept kijken.
BeantwoordenVerwijderenGroetjes,
Lia
Het ziet er heerlijk uit. En hoe fijn is het om nieuwe spullen te gebruiken, ik was ook uiterst blij met mijn nieuwe oven & handmixer!
BeantwoordenVerwijderenHoi Caroline, waar heb je die Kenwood besteld? Zie dat er nogal wat prijsverschil is. En had je er nog extra accessoires bij? Wel een beauty!
BeantwoordenVerwijderen@Yvonne, ik heb hem gekocht bij de koopjeskampioen en er zat nog een blender bij! Op dat moment was hij daar het goedkoopst (€405,-)
BeantwoordenVerwijderenGefeliciteerd met je mooie machine!
BeantwoordenVerwijderenEn wat leuk dat je ook brood gaat leren bakken bij Levine! (Komen we uiteindelijk niet allemaal bij haar terecht?)
Er zal een wereld voor je open gaan, ben nu al benieuwd naar je ervaringen. Succes!
(Perfekte broodjes, trouwens!)
hallo Caroline.
BeantwoordenVerwijderenik kan me je enthousiasme begrijpen.
Sinds 2 jaar heb ik een kenwood keukenmachine.
En de blender ook gelijk genomen.
Heb er zeker geen spijt van.
Wat een eindeloos ding.
Ik had er veel eerder een moeten hebben.
Leuk dat je een workshop gaat doen bij Levine.
Een lepelweegschaal, dat ontbreekt nog in mijn keuken. Noteer het direct in het lijstje "cadeau". Ik zweer bij mijn kitchen aid vrees ik. Maar 1 ding weet ik wel, het is gewoon onmisbaar geworden!
BeantwoordenVerwijderenEn ik maar denken dat jij - als grandioze bakSTER - nooit anders gebruikte dan zo'n geweldig masjien. Want ja, om te kneden zijn het formidabele hulpen in de huishouding. proficiat er mee. Nu kunnen wij nóg meer lekkere dingen van je verwachten. Tjee, het houdt niet op bij jou ;-)
BeantwoordenVerwijderenMMmmm jam!
BeantwoordenVerwijderenHelaas kon mijn Kenwood het niet aan om dit deeg te mixen. Hij is helaas gestorven in het proces. Maar dat was ook een veel goedkopere Kenwood hoor, eentje van €180,- geloof ik. Ik ben nu heel blij met mijn Kitchen Aid en ik kan me zeker indenken dat jij ook heel blij bent met je Kenwood! Veel bakplezier!
@Jacky, wat zonde van je Kenwood, maar het zal wel met het vermogen te maken hebben! Je hebt er natuurlijk grote verschillen in, vandaar ook het prijsverschil! Maar in ieder geval veel plezier en geluk met je KitchenAid!
BeantwoordenVerwijderen@Nell, hier ging alles eerst nog op de ouderwetse manier met de handmixer, ik dacht altijd dat ik zo'n keukenmachine niet nodig had. Maar daar denk ik inmiddels ander over ;-))
Heel handig hè Caroline, zo een Kenwood. Ik heb er zelf ook één en zou hem niet meer kunnen missen. Maar een lepelweegschaal dat ga ik mij ook nog aanschaffen. Nog heel veel bakplezier.
BeantwoordenVerwijderen@Creaymme. bedankt, ik ben er van overtuigd dat het helemaal goed komt!
BeantwoordenVerwijderenKan hem nu al niet meer missen!
Mijn brood mislukt eigenlijk altijd en pizzadeeg ook. Niet luchtig genoeg. Mijn vriend vraagt altijd of ik weer stenen aan het bakken ben;-).
BeantwoordenVerwijderenZou dat toch liggen aan het kneden? Want dat doe ik dus met de hand. Zo'n kenwood of kitchenaid klinkt wel aanlokkelijk (maar ook duur:-(
@Femke, het klinkt mij bekend in de oren, daarom bakte ik ook geen brood meer. Maar met de Kenwood gaat het perfect. Inderdaad duur, maar wel een super apparaat! En ineens lukt alles ;-))
BeantwoordenVerwijderengroetjes, Caroline
Ik heb vorig jaar ook een workshop bij Levine gedaan. Wat was dat ontzettend leuk! Jij zult er vast en zeker ook van gaan genieten.
BeantwoordenVerwijderenLeuk; je hebt de smaak al aardig te pakken ;-)
BeantwoordenVerwijderenIk wil ook al 'n hele tijd een workshop volgen bij Levine! Heb jij je al opgegeven?
Veel plezier met je Kenwood!
Hallo Kelly,
BeantwoordenVerwijderenIk heb Levine een mailtje gestuurd dat ik als ze nieuwe workshops gepland heeft, in sept. of okt graag een beginners workshop wil volgen. Ze zou mij op de hoogte houden.
groetjes, Caroline
Dag Caroline,
BeantwoordenVerwijderenIk wil deze kaneelbroodjes morgenavond gaan maken. Zijn ze donderdagavond dan nog lekker??
En hoe is dat met de speltbroodjes en/of krentenbollen? Ik wil ze voor mijn opa maken, die eet slecht, maar kan iets wat zelf gemaakt is niet afslaan haha
Groeten Marja
Hallo Marja,
BeantwoordenVerwijderenEerlijk gezegd zijn de kaneelbroodjes het lekkerst op de dag dat je ze gebakken hebt. Maar ze smaakten mij de volgende dag ook nog erg goed hoor. De krentenbollen die ik het laatst geplaatst heb - de rozijnen-kaneelbollen- vond ik het allerlekkerst. Die heb ik in de vriezer gedaan en ik haal er steeds eentje uit. Die blijven perfect en smaken dan ook heerlijk.
groeten, Caroline
Wat een snelle reactie weer, dank!!
BeantwoordenVerwijderenDan ga ik daar nog even naar kijken, die lijken mij ook erg lekker!
En de taart die je vandaag gepost hebt, ziet er ook al zo super lekker uit...
Groeten Marja