donderdag 28 november 2013

Venkeljam (Foodblogswap)


Ingredienten:
- 300 g venkel (schoongemaakt gewicht)
- 120 g geleisuiker
- 50 ml witte wijn azijn

Bereiden:
1. Maak de venkel schoon, verwijder de harde kern en snijd de venkel in erg kleine stukjes.
2. Doe de venkel, de geleisuiker en de azijn in een pan en laat dit borrelen.
3. Roer af en toe goed oor, als de jam blijft borrelen is de jam klaar.
4. Doe de jam in een gesteriliseerde pot, sluit goed af en laat op z'n kop afkoelen.

Bron: Foodiesign

Ellen van "In my Red Kitchen" maakte deze maand iets van mijn blog! 

Het is weer eind van de maand dus weer tijd voor de Foodblogswap. Voor wie het nog niet weet; je krijgt dan een ander blog aangewezen waar van jezelf iets uitkiest en dat dan maakt en erover blogt. Een ander maakt dan weer iets van jouw blog. Deze keer kreeg ik het blog "Foodiesign" toegewezen. De naam Foodiesign is afkomstig van twee termen: Food Design is de opleiding die zij volgt en Foodie is de term die gebruikt wordt voor mensen die van eten en koken houden. Dit samengevoegd, maakt Foodiesign.  Iedere maand is het weer moeilijk om iets uit te zoeken, soms omdat er erg veel opstaat, maar dit keer juist omdat er nog niet uit veel recepten te kiezen was (kan ook een voordeel zijn). Er staan een paar recepten met venkel en aangezien venkel mijn lievelingsgroente is, heb ik daar iets van uitgekozen en wel de venkeljam. Ik was wel erg nieuwsgierig hoe dat smaakte. De jam smaakt lekker fris, maar wij proeven niet echt de anijssmaak van de venkel terug.

maandag 25 november 2013

Broccolikoekjes volgens de voedselzandloper


Ingrediënten:
- ½ broccoli
- 1 kleine ui
- ½ rode peper
- 1 teentje knoflook
- 2 eieren
- 1 el quinoameel
- 60 g geraspte belegen kaas
- 60 ml sojamelk
- zout/peper
- olijfolie

Bereiden:
1. Was de broccoli en snijd deze in stukjes. Kook de broccoli beetgaar in water met zout. Laat uitlekken en afkoelen in een vergiet. Hak de broccoli in fijne stukjes
2. Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verwijder de zaadjes en de zaadlijsten uit de rode peper en hak deze fijn.
3. Maak in een kom het beslag van de eieren, de melk, het quinoameel en voeg naar smaak zout en peper toe.
4. Voeg de ui, knoflook en rode peper toe. Aangezien wij niet zo van rauwe ui houden, heb ik de ui met de knoflook en rode peper eerst even zachtjes gefruit in een beetje olijfolie, voordat ik deze door het beslag mengde.
5. Voeg de broccoli en de kaas toe en meng alles goed.
6. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan. Verdeel 3 hoopjes beslag in de pan en bak de koekjes op laag vuur in ongeveer 2 minuten per kant goudbruin en gaar. Ik haalde hier 9 pannenkoekjes uit, gebruikte wel een hele broccoli.

Bron: 'Het Voedselzandloper Kookboek' Pauline Weuring

Pauline van het blog "Uit Paulines Keuken" heeft de recepten en de foto's voor dit boek ontwikkeld en gemaakt. Het boek is inmiddels al een groot succes en staat hoog genoteerd in de top-tien van het CPNB. Het boek is ingedeeld in recepten voor het ontbijt, lunch, voorgerechten, hoofdgerechten, nagerechten, tussendoortje, drankjes, kortom aan alles is gedacht. Het zijn eenvoudige recepten voor iedereen te maken en de foto's zijn zoals we gewend zijn van Pauline van goede kwaliteit. Zelf heb ik niet echt wat met allerlei moderne voedselfilosofieën. Mijn motto is dat je geen voedingsmiddelen moet uitsluiten om een gezond leven te leiden maar gevarieerd moet eten. Maar dan wel met mate! Maar voor wie zich wil verdiepen in het Voedselzandloper principe  en wat recepten wil uitproberen is dit boekje zeker een aanrader. Zelfs voor mij staan er lekkere recepten in. Deze broccolikoekjes zijn erg lekker en komen hier zeker vaker op tafel!

zaterdag 23 november 2013

Broodpudding met whiskysaus


Ingrediënten:
- 50 g boter, gesmolten
- 1 stokbrood, minimaal 1 dag oud (groot formaat)
- 500 ml melk
- 250 g suiker
- 1 zakje vanille suiker (of 1 tl vanille-extract)
- 40 g kokosrasp
- 1 ei

Whiskysaus:
- 100 g boter
- 100 g poedersuiker
- 2 eidooiers
- 50 ml whisky

Bereiden:
1. Verwarm de oven voor op 170' C. Vet een muffinvorm goed in (je kunt ook één grote ovenvaste schaal gebruiken).
2. Breek het stokbrood in stukken en doe het in een grote schaal. Voeg melk, suiker, ei, vanille, kokosrasp en gesmolten boter toe en meng alles met je handen goed door elkaar tot een smeuïge massa. Verdeel het mengsel over de muffinvorm (ik kon er 9 vormpjes mee vullen) of doe het in een grote schaal. Bak het in de oven in circa 1 uur goudbruin.  In de muffinvorm moest het iets korter. Bij mij was het na 50 minuten goed.
3. Voor de saus: smelt de boter met de poedersuiker al roerend in een pan. Meng de eidooiers met de whisky en giet dit al roerend bij het botermengsel. Laat de saus binden, maar niet meer koken. Serveer de saus over de warme broodpudding.

Tip: je kunt ipv whisky ook een likeur nemen, bv Cointreau of Grand Manier.


Bron: Rudolph's Bakery.  Hier het filmpje hoe Rudolph ze maakt.

Hier weer een recept uit het nieuwe boek "Rudolph's Bakery". Wauw dat je zoiets lekkers kunt maken van een oud stokbrood! Dit moet je écht proberen. Ik heb het in een muffinvorm gemaakt en had 9 broodpuddinkjes. Je kunt het ook in een schaal maken, (waarschijnlijk schep je dan nog een keer op),dus ik zou zeggen voor 6 - 8 personen! Een top recept voor als je na een feestje een stokbrood overhoudt en anders koop je er eentje en laat je die oud worden (heb ik ook gedaan)! Dit kun je goed je gasten voorzetten, want dit is echt smullen! De broodpudding en de saus zijn helemaal van tevoren te maken en kun je voor het serveren goed opwarmen in de magnetron.

donderdag 21 november 2013

Winterse Pompoen-Kaneeltaart


Ingrediënten voor het deeg:
- 150 g bloem
- 50 g suiker
- snuf zout
- 100 g koude boter, in blokjes
- ½ ei
- lage taartvorm van 24 cm doorsnede met losse bodem

Pompoenvulling:
- 500 g pompoen, geschild en in blokjes
- 3 eieren
- 100 g suiker
- 50 g bruine basterdsuiker
- snuf zout
- 2 tl koek of speculaaskruiden (3 tl nog beter)
- 20 g bloem
- 100 g crème fraîche
- 50 ml whiskey (voor kids: appelsap)

Topping:
- 2 appels, geschild en in blokjes
- 150 g bloem
- 80 g suiker
- 80 g bruine basterdsuiker
- 1 tl kaneelpoeder (of 1½ tl)
- 100 g koude roomboter, in blokjes

Kaneelcrackers:
- 35 g roomboter
- 100 g poedersuiker
- 35 ml melk
- 25 g bloem
- 1 tl kaneelpoeder
- poedersuiker voor de garnering

Bereiden:
1. Deeg: Zeef de bloem boven een kom en voeg suiker en zout toe. Voeg de blokjes boter en het halve ei toe en kneed met een koele hand tot een samenhangend deeg. Dek af met plasticfolie en leg minstens een half uur te rusten in de koelkast.
2. Pompoenvulling: Verwarm de oven op 170'C en leg een vel bakpapier op een bakplaat. Verspreid de pompoenblokjes erop en bak ze circa 30 minuten tot ze gaar zijn. Laat iets afkoelen.
3. Doe de pompoen in een schaal en roer de rest van de ingrediënten voor de vulling met een spatel erdoor.
4. Topping: Meng bloem, suiker, bruine basterdsuiker, kaneelpoeder en boter door elkaar en wrijf met je vingers tot er kruimels ontstaan. Meng de appelblokjes door de deegkruimels.
5. Zet de oventemperatuur op 180' C en vet de taartvorm goed in. Rol het deeg uit, iets groter dan de vorm en verdeel het deeg in de vorm. Maak de randen iets dikker door het overlappende deeg terug te slaan. Prik het deeg in met een vork en verdeel de pompoenvulling over het deeg en strooi de topping erover. Bak de taart in 45 minuten goudbruin en gaar (bij mij moest ie iets langer). Controleer met een satéprikker of de vulling goed gaar is.
6. Kaneelcrackers: Zet de oven op 200' C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Smelt de roomboter en meng van het vuur met de poedersuiker, bloem, melk en kaneelpoeder. Strijk het beslag met een paletmes dun uit. Bak de kaneelcrackers circa 6-8 minuten  in de oven tot ze goudbruin en gaar zijn. Laat afkoelen en breek ze in stukken en steek ze voor de garnering in de taart. Bestuif vlak voor het serveren de taart met poedersuiker.

Tip: gebruik deze maatlepels als er staat 1 tl of 1 el , dat geldt voor al mijn recepten, onze tl is veel kleiner! Zeker in deze taart heel belangrijk! Wees niet te zuinig met de kruiden en gebruik geen potje dat al jaren in je kast staat en waar de smaak al van achteruit is gegaan.

Bron: Rudolph's Bakery.  Hier een filmpje hoe Rudolph de taart maakt.


Als groot fan van Rudolp's Bakery op 24Kitchten mocht het nieuwe boek van Rudolph natuurlijk niet ontbreken in mijn collectie, gelukkig kreeg ik het boek voor mijn verjaardag van mijn dochter. Een prachtig vormgegeven boek met een linnen rug en twee leeslinten. Héérlijke recepten, mooie foto's en goede uitleg van Rudolph zoals we het ook gewend zijn van zijn programma. Zijn enthousiasme spat ook van het boek af. Deze lekkere kruidige winterse taart stond als eerste op mijn lijstje. Rudolph zet in zijn boek eet deze taart als hij nog een beetje warm is. Wij hebben dat gedaan, maar vonden hem de volgende dag lekkerder, de kruiden zijn dan meer ingetrokken. De kaneelcrackers zijn een soort kletskoppen, maar dan met kaneelsmaak. Ze staan leuk op de taart, maar je kunt ook volstaan met alleen poedersuiker.

maandag 18 november 2013

Keltische brioche broodjes


Ingrediënten:
- 350 g tarwebloem
- 80 g  boter, op kamertemperatuur
- 2 eigelen
- 140 ml melk, lauwwarm
- 3 el suiker
- 1 zakje vanille suiker
- ¼ tl zout
- 10 g gedroogde gist

Bereiden:
1. Doe de melk, 1 tl suiker en de gist in een kom en meng door elkaar. Dek af met plasticfolie en laat 10 minuten staan.
2. Doe in de kom van je keukenmachine de bloem, de rest van de suiker, de vanille suiker, de eigelen  en het zout. Voeg het gistmengsel toe en laat de machine  kneden. Als je deeg moeilijk mengt, voeg je steeds een  beetje boter toe en laat tussendoor kneden. Laat alles 10 minuten kneden. (je kunt dit natuurlijk ook met de hand doen, als je geen keukenmachine hebt). Doe het deeg over in een met olie ingevette kom, dek af met plasticfolie en laat 90 minuten rijzen.
3.Verdeel je deeg in tweeën en rol op een met bloem bestoven aanrecht dun uit. Steek met een koekjessteker of iets anders met een doorsnede van 5 cm (ik gebruikte een wijnglas) steeds drie rondje uit. Leg ze op elkaar , rol op en snijd door midden ( zie hier voor de werkwijze).
4. Doe in de vormpjes (ik heb deze gebruikt) een papieren cupcake papiertje en leg 1 bloempje in het midden en 6 er omheen. Maak zo ook de andere broodjes. 
5. Bestrijk de broodjes als ze klaar zijn met een beetje gezoete melk (melk met een schep suiker erdoor geroerd). En laat afgedekt nog ongeveer een ½ - 1 uur rijzen, tot ze verdubbeld zijn in volume.
6. Verwarm de oven voor op 180' C en bak de broodjes in 15 - 20 minuten goudbruin en gaar.  Laat ze afkoelen, verwijder de papieren vormpjes en bestrooi ze met poedersuiker.

Bron: La Petite Pâtisserie d'Iza met stap voor stap foto's

Vanmorgen kwam ik dit recept van deze broodjes tegen op Facebook. Ik had alles in huis en heb ze meteen uitgeprobeerd. Ze zijn erg leuk om te maken en het lijkt moeilijker dan het is. Ik ben nog niet helemaal tevreden over het resultaat, dus ga ze binnenkort opnieuw maken, maar er werd al om het recept gevraagd, vandaar dat ik ze maar alvast op mijn blog zet. Het zijn heerlijke licht zoete brioche broodjes, lekker met een beetje jam, maar ook zo smaken ze erg lekker. En natuurlijk leuk voor het kerstontbijt!

zondag 17 november 2013

Simit (Turkse bagel)


Toen dit recept van Levine via de Broodbakshop langs kwam op Facebook had ik meteen zin om de keuken in te duiken. Als ik in een Turkse winkel kom en deze broodjes zie liggen, moet ik ze altijd kopen en dan nu een recept om ze zelf te maken. Wat zijn ze lekker gewoon met een likje roomboter erop. In Istanbul worden ze overal verkocht en zie je op elke hoek van de straat wel een karretje waar ze verkocht worden. Ze worden gegeten voor het ontbijt of als tussendoortje en er wordt vaak een kopje çay (Turkse thee) bij gedronken. Als je de broodjes gevormd hebt worden ze in een mengsel van pekmez (een druivenmelasse) en water gedoopt en helemaal bedekt met sesamzaadjes. Pekmez koop je in de Turkse winkel. Het recept voor de simit vind je hier.

Simit verkoper in Istanbul

donderdag 14 november 2013

Pompoentaart met wortel en geitenkaas


Ingrediënten voor het deeg:
- 230 g bloem
- ½ tl zout
- 25 g maanzaad
- 110 g koude boter, in kleine blokjes
- 4-5 el melk

Ingrediënten voor de vulling:
- 500 g pompoen vruchtvlees (schoon gewicht) in blokjes van 2 cm
- 2 el olijfolie
- 1 tl mosterdzaad
- 180 g grof geraspte wortel
- 35 g kristalsuiker
- 2 el witte wijnazijn
- 50 ml sinaasappelsap
- 30 g gesmolten roomboter
- 1 eidooier
- 120 ml slagroom
- 20 g bieslook, fijn geknipt
- 40 g Parmezaanse kaas, vers geraspt
- 150 g zachte geitenkaas
- zout en zwarte peper

Bereiden:
1. Begin met het deeg. Zeef de bloem in een mengkom en voeg zout en maanzaad toe. Wrijf met de vingertoppen de boter door de bloem tot het er uit ziet als grof broodkruim. Giet de melk erbij en roer tot er een deegbal ontstaat. Meng nu niet meer. Druk het deeg plat en leg het in plasticfolie een paar uur in de koelkast.
2. Verwarm de oven op 170'C. Vermeng de blokjes pompoen met 1 el olijfolie en wat zout en peper. Doe ze in een braadslee en laat ze in de oven in 15 min. beetgaar worden. Haal ze eruit en laat ze afkoelen.
3. Verhit intussen de over gebleven olie in een grote koekenpan en voeg het mosterdzaad toe. Bak de zaadjes tot ze openspringen, doe de geraspte wortel erbij en laat ze regelmatig omscheppend 10 minuten smoren. Roer de suiker, witte wijnazijn en sinaasappelsap door de wortel, breng aan de kook en draai het vuur laag. Laat de wortel 20-25 min. zachtjes pruttelen en roer af en toe tot vrijwel alle vloeistof is ingekookt. Neem de pan van het vuur en laat de relish afkoelen. (proef even, dit is zó lekker!)
4. Vet een vorm van 24  doorsnede met losse bodem of een quichevorm (in het recept worden 6 kleine vormpjes van 10 cm gebruikt) licht in met de gesmolten roomboter. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkplek tot een ronde lap van 3-4 mm dikte. Leg de lap in de vorm en druk de lap goed tegen de zijkanten van de vorm, snijd het overtollige deeg weg. Zet de vorm minstens 30 min. in de koelkast. Bekleed het deeg met een stuk bakpapier en leg er een steunvulling in. Bak de bodem 15 min in een oven op 170'C blind. Verwijder de steunvulling en zet de vorm nog 5-10 minuten terug in de oven tot het deeg goudbruin is. Laat afkoelen. (Ik heb alles iets langer in de oven gedaan, omdat ik een grote taart gemaakt heb).
5. Schakel de oven naar 180'C. Klop in een grote kom de eidooier met de slagroom tot  zachte pieken en klop er de bieslook, geraspte Parmezaan, een snuf zout en royaal versgemalen zwarte peper door, zet in de koelkast.
6. Verdeel de wortelrelish gelijkmatig over de bodem. Verdeel de geroosterde pompoen erop en verkruimel de geitenkaas erover. Zet de vorm op een bakplaat en schep de roomvulling op de taart, vul bijna tot de rand.
7. Schuif de bakplaat in de oven en bak de taart 8-10 minuten tot de vulling stevig en de bovenkant goudbruin is (omdat ik een grote taart heb gemaakt moest hij langer in de oven, ca 20 minuten). Serveer de taart op kamertemperatuur, beslist niet gloeiend heet.

Bron: "Het Kookboek" Yotam Ottolenghi

Lees voor je begint het recept goed door, want deze taart vergt enige voorbereiding, het is niet moeilijk, maar het is geen taart die je eventjes na je werk maakt. Weer een recept van Ottolenghi dat heel erg de moeite waard is.



Het is stil op mijn blog en dat komt omdat ik geblesseerd ben. Een week geleden ben ik op mijn werk gestruikeld over een deurstop en toen heb ik een zweepslag opgelopen in mijn  bovenbeen. Erg pijnlijk en vervelend. Daarom staat het bakken en koken even helemaal stil.
Maar om toch iets met jullie te delen, wil ik dit recept nog een keer onder de aandacht brengen omdat ik dit het lekkerste recept op mijn blog vind. Ik plaatste dit recept al eerder en heb er veel reacties op gekregen van mensen die deze pompoentaart ook gemaakt hebben. Iedereen is er erg enthousiast over. Het is even wat werk, naar dan heb je ook wat! Ik hoop snel weer een nieuw recept te kunnen plaatsen!

zondag 10 november 2013

Bitterkoekjes


Ingrediënten:
- 130 g amandelen
- 20 g bittere abrikozenpitten
- 1½ - 2 eiwitten
- 150 g kristalsuiker
- 1 tl citroenrasp
- 1/4 tl amandel extract (optioneel)

Bereiden:
1. Maal de amandelen en de bittere abrikozenpitten. Ik doe dat in mijn kaasmolentje (van de Ikea), maar je kunt ze ook heel fijn maken in je foodprocessor.  Je kunt ook amandelmeel kopen, maar zelf vind ik er veel meer smaak aan zitten als je ze zelf maalt.
2. Doe de gemalen amandelen in een kom en voeg de rest van de ingrediënten toe, meng alles erg goed met een spatel. Begin met 1½ eiwit toe te voegen en kijk of er meer bij moet. De ingrediënten moeten goed aan elkaar plakken.
3. Verwarm de oven voor op 180' C en beleg een bakplaat met bakpapier.
3. Vorm 15 balletjes van het beslag, leg ze op de bakplaat en druk ze iets platter, niet te plat anders worden de koekjes te hard, ze moeten lekker chewy zijn, zoals bitterkoekjes horen te zijn.
4. Zet de bakplaat in de oven en bak de koekjes 15 - 17 minuten tot ze mooi bruin zijn. Haal ze uit de oven en laat ze even afkoelen op de plaat. Laat ze verder helemaal afkoelen op een rooster en bewaar ze daarna in een goed afgesloten trommel.
5. Nu komt het moeilijkste: je wilt ze natuurlijk meteen proeven, maar wacht alsjeblieft tot de volgende dag, want ze smaken dan echt nóg lekkerder!

Bron: Aranka's Kookblog

Al zoekend op internet naar een goed recept voor bitterkoekjes kwam ik op het leuke blog van Aranka terecht. Zij kookt de heerlijkste natrium-arme gerechten, neem beslist is een kijkje bij haar. In de meeste recepten van bitterkoekjes die je op het net vindt, zitten geen bittere abrikozenpitten of bittere amandelen, dat is toch wel noodzaak om die lekkere smaak te krijgen! Aranka schreef dat ze de bittere abrikozenpitten heel makkelijk bij een natuurwinkel had kunnen krijgen. Nu hebben wij sinds kort een EkoPlaza hier in het winkelcentrum, maar helaas daar hadden ze ze niet. Maar gelukkig konden zij ze wel bestellen voor mij in niet al te grote hoeveelheden (250 g). Een makkelijk recept en weinig werk. Reactie van JB nadat hij er eentje geproefd had: dit zijn de lekkerste bitterkoekjes die ik ooit geproefd heb! En ik ben het helemaal met hem eens. Dit was de tweede batch die ik bakte; de eerste was op voor het gefotografeerd was.

donderdag 7 november 2013

Boerenappelcake


Ingrediënten:
- 200 g boter, op kamertemperatuur
- 225 g suiker
- 3 eieren
- 200 g bloem
- 10 g bakpoeder
- 3 el melk
- 2 à 3 handappels
- 1 tl gemalen kaneel
- poedersuiker

Bereiden:
1. Verwarm de oven voor op 180'C boven-en onderwarmte en vet een brownievorm van 18 x 28 cm in en beleg beide zijden met overhangend bakpapier.
2. Klop in de keukenmachine of met de handmixer de boter met 200 g suiker en een beetje zout zacht en romig. Klop één voor één de eieren erdoor.
3. Zeef de bloem met de bakpoeder boven de kom en mix op lage stand tot een glad beslag. Meng tot slot de melk erdoor. Doe het beslag in de beklede bakvorm en strijk glad.
4. Schil de appels en verwijder de klokhuizen, snijd ze in blokjes en schep ze om met 25 g suiker en de kaneel. Strooi de appelblokjes over het beslag.
5. Bak de appelcake in de voorverwarmde oven in ongeveer 40 minuten goudbruin en gaar. Laat de cake in de vorm afkoelen. Stuif er flink wat poedersuiker over en snijd de cake in 8-10 mooie blokjes.

Variatietip: vervang de helft van de appel door stukjes ananas en bestrooi de cake met een mengsel van poedersuiker en geraspte kokos.

Bron: "Appeltaart" Janneke Philippi.

Enthousiast geworden door het boek "Mijn Favoriete Desserts" van dezelfde schrijfster heb ik dit oudere boek van haar geleend uit de bibliotheek. Een boek vol traditionele, aparte en zelfs slanke appeltaartrecepten en er staat zelfs een glutenvrije appelcake in. Ook weer een mooi boek van Janneke Philippi. Omdat ik jarig ben geweest, wilde ik mijn collega's trakteren en bakte ik o.a.deze cake. Een eenvoudig en erg lekker recept, makkelijk om te maken als je onverwachts bezoek krijgt, de ingrediënten heb je altijd wel in huis!

maandag 4 november 2013

Zachte lichtbruine broodjes


Sinds Levine dit recept op de site van de Broodbakshop heeft gezet, worden deze broodjes hier iedere week wel een keer gebakken. Ze zijn zéér smakelijk en dat komt door de poolish (voordeeg). Dit geeft brood veel smaak. Het lijkt ingewikkeld maar is het helemaal niet. Voordat je 's avonds naar bed gaat, maak je het van: 100 g tarwebloem, 100 g koud water en 0,3 g gedroogde gist. Je laat het de hele nacht afgedekt met plasticfolie op het aanrecht staan en de volgende dag ga je ermee aan de slag. Bij de lunch heb je héérlijke verse bolletjes. De rest vries ik in; makkelijk om mee te nemen voor de lunch op mijn werk!
Het recept vind je hier.

zaterdag 2 november 2013

Record aantal pageviews afgelopen maand!


Afgelopen maand een record aantal pageviews gehad op mijn blog! Steeds meer mensen bezoeken  iedere dag mijn blog en dat is toch wel ontzettend leuk om te zien. Ik kan bij de statistieken zien hoeveel pageviews ik per dag heb en welke recepten het meest bekeken worden. Ook kan ik zien hoeveel foto's er per dag van mijn blog gekopieerd worden en hoeveel recepten. Recepten toch wel gemiddeld 100 per dag! Ik ben natuurlijk ook heel benieuwd of die recepten ook daadwerkelijk gemaakt worden. Gelukkig laten veel mensen een reactie achter als ze iets gemaakt hebben, maar toch lang niet iedereen. Verder krijg ik ook veel mailtjes met reacties en complimenten. Natuurlijk ben ik erg blij met al die reacties! 
Fijn dat jullie mijn blog zo vaak bezoeken!