tag:blogger.com,1999:blog-5611415510295519254.post2218073173619493573..comments2024-03-20T20:31:01.856+01:00Comments on Carolines blog: Millionaire's shortbreadCaroline Brouwerhttp://www.blogger.com/profile/09568129217290962122noreply@blogger.comBlogger26125tag:blogger.com,1999:blog-5611415510295519254.post-36638003420375913462019-03-05T19:11:19.467+01:002019-03-05T19:11:19.467+01:00Ik maak de koek al een aantal jaren, eerst via de ...Ik maak de koek al een aantal jaren, eerst via de site Yummy in my tummy en nu via die van jou.<br /><br />Veel te lezen over het deeg, ik voeg 3/4 van een klein ei toe. Wordt het een beetje zoals appeltaartdeeg, maar het is perfect! Kruimelt daarna niet meer.<br /><br />Gr EstherEsthernoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5611415510295519254.post-3838517657083546052015-03-20T14:30:15.050+01:002015-03-20T14:30:15.050+01:00Hoewel de smaak lekker is vind ik hem niet voor he...Hoewel de smaak lekker is vind ik hem niet voor herhaling vatbaar. De koek kruimelt zo erg dat het bijna niet te serveren is. Ik had al 25 gram extra boter gebruikt maar dat mocht niet baten helaas. Toch leuk om hem een keer gemaakt te hebben. Dank je wel!Chantallenoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5611415510295519254.post-41214278288229173632014-12-18T11:21:00.853+01:002014-12-18T11:21:00.853+01:00Jammer hè dat de site van Yummie in my Tummy helem...Jammer hè dat de site van Yummie in my Tummy helemaal niet meer bestaat. Ik denk niet dat je de site nog ergens terugvindt.Caroline Brouwerhttps://www.blogger.com/profile/09568129217290962122noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5611415510295519254.post-55685866217137955492014-12-02T10:35:47.486+01:002014-12-02T10:35:47.486+01:00Je koek ziet er lekker uit. Jammer dat de site van...Je koek ziet er lekker uit. Jammer dat de site van yummie het niet doet. Weet jij misschien of ze ergens anders hun recepten hebben staan? <br /><br />CharlieAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5611415510295519254.post-79452581334387106862014-01-12T22:24:32.099+01:002014-01-12T22:24:32.099+01:00@Else, dank voor de tip!@Else, dank voor de tip!Caroline Brouwerhttps://www.blogger.com/profile/09568129217290962122noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5611415510295519254.post-66622645743920905352014-01-12T22:12:02.701+01:002014-01-12T22:12:02.701+01:00Om te voorkomen dat de chocolade barst en splinter...Om te voorkomen dat de chocolade barst en splintert, kan je ook een beetje boter toevoegen aan de gesmolten chocolade. Dit geeft de chocolade een mooie glans (hij slaat niet wit uit) en hij blijft iets zachter. Ik hevb 30 gram boter gebruikt.<br />Verder een top recept! Erg lekker!Elsenoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5611415510295519254.post-76196311491884170102013-09-15T13:12:45.423+02:002013-09-15T13:12:45.423+02:00Hoi Judith,
Je had het over dat de chocolade spli...Hoi Judith,<br /><br />Je had het over dat de chocolade splintert,ik had dat inderdaad ook.<br />Nu las ik ergens dat je het beste vóórdat je de koek in de koelkast doet en dus voordat de chocolade helemaal hard is,ze in stukjes kan snijden.<br />Ga ik ook proberen volgende keer leek me wel een goede tip,succes ermee!<br />Super watertandende blog trouwens!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5611415510295519254.post-13085439437749960062013-08-29T13:27:49.177+02:002013-08-29T13:27:49.177+02:00Zoete gecondenseerd melk is koemelk waar men suike...Zoete gecondenseerd melk is koemelk waar men suiker aan heeft toegevoegd en water aan heeft onttrokken. Wat overblijft is een dikke, plakkerige, lichtgele substantie die ingeblikt jaren buiten de koelkast te bewaren is. Het zit in een blikje en staat bij de AH bij de Indische producten.Caroline Brouwerhttps://www.blogger.com/profile/09568129217290962122noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5611415510295519254.post-61211839015807527802013-08-29T11:24:55.756+02:002013-08-29T11:24:55.756+02:00Hallo,
Wat een heerlijk recept!
Een vraagje: wat ...Hallo,<br /><br />Wat een heerlijk recept!<br />Een vraagje: wat is zoete, gecondenseerde melk? En waar is dit te koop?<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5611415510295519254.post-16439365778106505872012-03-04T20:38:43.191+01:002012-03-04T20:38:43.191+01:00Hoi Caroline,
m'n Schotse zwager werd helemaa...Hoi Caroline,<br /><br />m'n Schotse zwager werd helemaal blij van dit lekkers vol calorieën voor bij de koffie, en de rest van de familie ook :-)<br />Bedankt! <br /><br />Groeten, GerdienGerdiennoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5611415510295519254.post-18477457752662718282012-03-01T13:35:23.234+01:002012-03-01T13:35:23.234+01:00Bedankt Gerdien voor de tip! Was het lekker? Genie...Bedankt Gerdien voor de tip! Was het lekker? Geniet erven.Caroline Brouwerhttps://www.blogger.com/profile/09568129217290962122noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5611415510295519254.post-20380305508566095572012-03-01T13:16:39.037+01:002012-03-01T13:16:39.037+01:00Ik heb vandaag deze shortbread gemaakt en met je o...Ik heb vandaag deze shortbread gemaakt en met je opmerking in m'n achterhoofd over de brokkelige bodem iets meer boter gebruikt dan jij in het recept hebt staan, en wel 20 min. gebakken op 175 graden (hetelucht oven). Hiermee werd de bodem prima. Wellicht ook een idee dus.. <br /><br />Groet, GerdienGerdiennoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5611415510295519254.post-16977140872213252462012-02-13T19:31:40.634+01:002012-02-13T19:31:40.634+01:00heb het nog eens opgezocht, zij gebruikt als deeg...heb het nog eens opgezocht, zij gebruikt als deeg:<br />225g bloem 75g suiker en 175 g boter<br />je moet het eerst op 175 graden 5 minuten bakken, nadien op 150 graden nog 30 tot 40 minuten bakken. <br />dat is toch een groot verschil met het andere recept hé, zeker omdat nog zo lang bakken is.... zal het je laten weten als ik het geprobeerd heb :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5611415510295519254.post-48331389421559576822012-02-12T11:20:07.180+01:002012-02-12T11:20:07.180+01:00@Isabel,misschien wel, je zou het gewoon een keer ...@Isabel,misschien wel, je zou het gewoon een keer moeten uitproberen. Of inderdaad eens een ander recept. Laat mij weten als je het hebt uitgeprobeerd.<br />groeten, CarolineCaroline Brouwerhttps://www.blogger.com/profile/09568129217290962122noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5611415510295519254.post-91324001285475692282012-02-12T10:24:39.009+01:002012-02-12T10:24:39.009+01:00ik heb hem ook al gemaakt en bij mij was de deeg o...ik heb hem ook al gemaakt en bij mij was de deeg ook brokkelig. In mijn receptenboek van Nigella staat er ook een recept van in en de basisdeeg is anders dan dit, maar veel meer werk dus heb hem nog niet uitgeprobeerd. <br />Denk je dat hij minder brokkelt als hij korter in de oven zit?<br />IsabelAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5611415510295519254.post-15519850736259829142012-01-05T21:05:30.572+01:002012-01-05T21:05:30.572+01:00Hoi Jebnah,
Misschien ligt het aan de chocolade di...Hoi Jebnah,<br />Misschien ligt het aan de chocolade die je gebruikt. Ik neem meestal voor de witte chocolade die van Verkade of eigen merk van AH.<br />groetjes, CarolineCaroline Brouwerhttps://www.blogger.com/profile/09568129217290962122noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5611415510295519254.post-70950439510419230422012-01-05T20:13:13.407+01:002012-01-05T20:13:13.407+01:00Ziet er erg mooi uit. Helaas krijg ik mijn marmer ...Ziet er erg mooi uit. Helaas krijg ik mijn marmer effect nooit zo mooi. De witte chocolade blijft altijd wat dik, terwijl het er op jouw foto als een mooi 'smooth' geheel uitziet?<br /><br />Groeten,<br />JebnahJebnahnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5611415510295519254.post-83299487583032945192011-03-12T09:30:48.763+01:002011-03-12T09:30:48.763+01:00Hallo Judith,
Bij mij was de bodem alleen brokkeli...Hallo Judith,<br />Bij mij was de bodem alleen brokkelig, zoals ik al meldde. Misschien ligt het aan de chocolade? Ik gebruik altijd swiss chocolade, te koop bij de AH.<br />Volgende keer misschien eerst je mes een beetje warm maken.<br />groetjes, CarolineCaroline Brouwerhttps://www.blogger.com/profile/09568129217290962122noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5611415510295519254.post-53219680945814366392011-03-11T14:05:35.023+01:002011-03-11T14:05:35.023+01:00Ik heb de shortbread gemaakt en net geproeft... ze...Ik heb de shortbread gemaakt en net geproeft... ze zijn lekker!! Klopt het dat ze wat 'harder' zijn? lastig om de koek mooi te snijden, de chocola 'splintert' een beetje. Ga ze vanavond cadeau geven:)Judithnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5611415510295519254.post-19708088432764288932011-03-05T22:10:03.031+01:002011-03-05T22:10:03.031+01:00Beste Caroline,
Even een reactie op je site. Ik z...Beste Caroline,<br /><br />Even een reactie op je site. Ik zie niet echt een ander plekje waar ik dat kan doen. Heb net al je blogs doorgenomen en heel veel heerlijke recepten gekopieerd. Wat ziet dat er lekker uit en wat een schitterende foto's! Ik houd je site in de gaten!<br /><br />Hartelijke groet,<br /><br />JudithJudithnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5611415510295519254.post-7446310882899457172010-09-17T10:49:14.647+02:002010-09-17T10:49:14.647+02:00Ik ben aan het lijnen en dit is wel heel verleidel...Ik ben aan het lijnen en dit is wel heel verleidelijk.. chocolade, caramel, koek<br /><br />Ooh yammie zeg.talhajthttps://www.blogger.com/profile/12838874217432695190noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5611415510295519254.post-90572580865020644462010-09-12T08:47:07.518+02:002010-09-12T08:47:07.518+02:00Heerlijk toch. Leuk dat je ondermeer door mijn rec...Heerlijk toch. Leuk dat je ondermeer door mijn recept geïnspireerd bent.Johannahttps://www.blogger.com/profile/02089145478839356746noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5611415510295519254.post-90166958797059065292010-09-11T11:21:53.969+02:002010-09-11T11:21:53.969+02:00OMG, im in love..
CHOCOLAAAAADEEEEEEE ROCKS! ^^
ik...OMG, im in love..<br />CHOCOLAAAAADEEEEEEE ROCKS! ^^<br />ik ga je volgen, voor meer recepten, want ik houd van koken. (:Lauraaa,https://www.blogger.com/profile/15788914572889834311noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5611415510295519254.post-73753955100303372522010-09-10T21:41:59.678+02:002010-09-10T21:41:59.678+02:00Hij is heerlijk, Caroline! de vrijdagwerkers boffe...Hij is heerlijk, Caroline! de vrijdagwerkers boffen maar!Ellyhttps://www.blogger.com/profile/02372903834659696015noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5611415510295519254.post-76730823836916614672010-09-09T18:43:59.910+02:002010-09-09T18:43:59.910+02:00Wat leuk dat je hem gemaakt hebt! Jammer dat de bo...Wat leuk dat je hem gemaakt hebt! Jammer dat de bodem een beetje brokkelig was, zo hoort het inderdaad niet te zijn. Met oventijden en temperaturen is het altijd even zoeken, omdat elke oven anders is. Maar hij ziet er prachtig uit! Krijg meteen weer zin om hem weer eens te maken :).Lisahttps://www.blogger.com/profile/10776520775494706799noreply@blogger.com