tag:blogger.com,1999:blog-5611415510295519254.post3711590648773889244..comments2024-03-20T20:31:01.856+01:00Comments on Carolines blog: Kokostaartje (van Cees Holtkamp)Caroline Brouwerhttp://www.blogger.com/profile/09568129217290962122noreply@blogger.comBlogger18125tag:blogger.com,1999:blog-5611415510295519254.post-83688701623997799632023-01-29T13:14:05.461+01:002023-01-29T13:14:05.461+01:00Heerlijk taartje, al vele keren gemaakt en uitgevo...Heerlijk taartje, al vele keren gemaakt en uitgevonden dat er echt minder suiker in kan (voor degenen die niet alleen suiker willen minderen maar ook hebben uitgevondend dat minder smaakvoller is). Ben begonnen met 200 gram suiker ipv 240. Echt lekker. Verder net als vele anderen doen gewoon een paar lepeltjes verwarmde jam voor het afwerken van de bovenkant, in dit geval de sinaasappelmarmelade die ook minder zoet is. Tis een heel erg leuk "uitprobeertaartje" in die zin.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5611415510295519254.post-21593015369459583032016-04-15T18:08:41.814+02:002016-04-15T18:08:41.814+02:00Terwijl Caroline nog steeds in haar welverdiende k...Terwijl Caroline nog steeds in haar welverdiende kooksabbatical zit -ze blogt gelukkig wel- kook en bak ik ondertussen gewoon haar mooie recepten door. Dit taartje bijvoorbeeld. Nog lauw van de oven vond ik 'm niet meer dan redelijk, maar eenmaal gekoeld echt heerlijk. Dan komen de smaken goed tot hun recht. Ga zeker nog eens met dit recept variëren. <br />Ik heb ongeveer 10 % minder suiker in alles genomen. Het is zoet zat. En de helft van de bestanddelen van de abrikozenmoes is meer dan genoeg. Thanks Caroline!Yves van Gelrehttps://www.blogger.com/profile/17300107848379229027noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5611415510295519254.post-3205707245776700082014-04-29T09:44:55.401+02:002014-04-29T09:44:55.401+02:00Vandaag het taartje gemaakt. Smaakt goed, net zoal...Vandaag het taartje gemaakt. Smaakt goed, net zoals veel uit het boek van Holtkamp. Ik heb na de baktijd de oven uitgezet en de taart nog ongeveer een half uur in de oven laten staan. Kwam er mooi bruin en droog eruit.Viggo Eysbachhttps://www.blogger.com/profile/02125333000872476094noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5611415510295519254.post-4687903777559146132014-02-17T21:06:28.909+01:002014-02-17T21:06:28.909+01:00Ik heb de complimenten overgebracht aan de fotogra...Ik heb de complimenten overgebracht aan de fotograaf Marja! Hij is zeer vereerd! Dankjewel.Caroline Brouwerhttps://www.blogger.com/profile/09568129217290962122noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5611415510295519254.post-92171695185680242802014-02-17T20:10:27.167+01:002014-02-17T20:10:27.167+01:00De heerlijke perentaart is al op (verjaardagsvisit...De heerlijke perentaart is al op (verjaardagsvisite van m'n moeder zat te smullen) dus toch maar even iets gemaakt voordat de werkweek weer begint. Ik vond de foto van dit kokostaartje zó inspirerend dat ik dacht : die wil ik maken. Ik geef jou altijd complimenten voor je recepten maar wil je ook jouw man mijn complimenten overbrengen voor dé schitterende foto's !! Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/06477401077364518974noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5611415510295519254.post-47068838635245281302013-12-23T21:48:16.158+01:002013-12-23T21:48:16.158+01:00Lekker taartje is dit. Bij toeval ook nog wat gero...Lekker taartje is dit. Bij toeval ook nog wat geroosterde zonnebloempitten over de abrikozengelei gedaan, hmmmmm. <br />Volgende keer ga ik wat minder suiker in de abrikozengelei gebruiken voor wat meer frisheid.<br /><br />Groetjes, Evert JanEvert Jannoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5611415510295519254.post-74091546316917558752012-08-12T19:45:23.029+02:002012-08-12T19:45:23.029+02:00Hallo Siesie,
Het is al weer een tijdje geleden da...Hallo Siesie,<br />Het is al weer een tijdje geleden dat ik dit taartje maakt. Ik geloof inderdaad dat hij vrij zacht bleef. Als hij te zacht was, had ie misschien net iets langer in de oven gekund. En wat dat zoete betreft, daar moet je van houden...En inderdaad smaken verschillen.<br />groetjes, CarolineCaroline Brouwerhttps://www.blogger.com/profile/09568129217290962122noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5611415510295519254.post-10208076733401769512012-08-12T19:10:53.784+02:002012-08-12T19:10:53.784+02:00Hallo Caroline,
Ik heb gisteren het kokostaartje g...Hallo Caroline,<br />Ik heb gisteren het kokostaartje gemaakt. Klopt het dat de taart vochtig en zacht is? Persoonlijk vind ik het een beetje te zoet, en vrij zwaar. Volgende keer gebruik ik minder suiker. Prima taartje, maar ik denk dat ik de amandel kokostaart lekkerder vind. Gelukkig vinden wij niet allemaal hetzelfde lekker, toch?<br />Hartelijke groet,<br />SiesieAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5611415510295519254.post-2461990854569919532012-04-07T21:16:02.297+02:002012-04-07T21:16:02.297+02:00Welkom Silvia en ook voor jou een fijne Pasen!Welkom Silvia en ook voor jou een fijne Pasen!Caroline Brouwerhttps://www.blogger.com/profile/09568129217290962122noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5611415510295519254.post-23451604239471883612012-04-07T15:46:22.731+02:002012-04-07T15:46:22.731+02:00Hij lijkt mij heerlijk...gelijk maar volger geword...Hij lijkt mij heerlijk...gelijk maar volger geworden....van al jou lekkers!!!<br />Fijne Pasen & lieve groetjes,<br />SilviaHet lijstje van brocantehttps://www.blogger.com/profile/12418547589726913920noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5611415510295519254.post-33646683352299477562011-10-26T20:33:00.237+02:002011-10-26T20:33:00.237+02:00Hallo Tonia,
Het is een geweldig boek! Heb het wee...Hallo Tonia,<br />Het is een geweldig boek! Heb het weekend de karamelbavarois eruit gemaakt. Ook heerlijk net als de marsalabavarois met bitterkoekjes. Er staan zoveel lekkere dingen in. Het boek mag niet ontbreken in je kookboekencollectie!<br />groetjes, CarolineCaroline Brouwerhttps://www.blogger.com/profile/09568129217290962122noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5611415510295519254.post-52328693118085893882011-10-26T17:09:38.504+02:002011-10-26T17:09:38.504+02:00Een heerlijk taartje, gisteren gemaakt. Vanavond v...Een heerlijk taartje, gisteren gemaakt. Vanavond verder smullen. ik had een klein potje (echt heel klein) abrikozen-mango jam staan, dat verwarmd en er een beetje overheen gegoten, vervolgens nog wat met gesmolten chocolade gespeeld (was ik toch mee bezig om voor halloween doodshoofden te maken). Ik vind de abrikozensmaak wel een meerwaarde geven aan het geheel. Hoewel de stukken zonder ook erg lekker zijn. In december mag Cees bij ons komen wonen, tenminste het boek. Ik heb het nu al 3x van de bieb gehaald, en krijg het (hiep-hoi) voor mijn verjaardag.Toniahttps://www.blogger.com/profile/13646482679052187087noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5611415510295519254.post-65303606310102426782011-05-09T11:56:31.207+02:002011-05-09T11:56:31.207+02:00Hallo Anoniem,
Ik was het vergeten erbij te zetten...Hallo Anoniem,<br />Ik was het vergeten erbij te zetten, sorry. Heb het nu inmiddels aangepast. Excuses dat ik nu pas antwoord, maar ik was met vakantie.<br />groetjes, CarolineCaroline Brouwerhttps://www.blogger.com/profile/09568129217290962122noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5611415510295519254.post-77777089683158162332011-04-23T23:16:36.688+02:002011-04-23T23:16:36.688+02:00Hallo Caroline,
Lijkt mij een heerlijk taartje! V...Hallo Caroline,<br /><br />Lijkt mij een heerlijk taartje! Volgende week maar eens de spulletjes in huis halen.<br />Maar in hoeveel water wel je de abrikozen? Tot ze net onder staan?<br /><br />Groetjes, MirjamAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5611415510295519254.post-7539678827281990622011-04-15T18:18:13.612+02:002011-04-15T18:18:13.612+02:00Inderdaad Liesbeth, die moes is erg veel. Ik heb d...Inderdaad Liesbeth, die moes is erg veel. Ik heb de rest in een potje gedaan voor op brood. Ook erg lekker. Je moet over het taartje alleen een laagje doen. Wel weer even warm maken. Veel succes!Caroline Brouwerhttps://www.blogger.com/profile/09568129217290962122noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5611415510295519254.post-27108274130935616702011-04-15T14:52:06.699+02:002011-04-15T14:52:06.699+02:00Hoi Caroline
Eindelijk staat hij bij mij in de ov...Hoi Caroline<br /><br />Eindelijk staat hij bij mij in de oven. Ik denk niet dat alle abrikozenmoes erover hoeft. Ik denk dat het gewoon een laagje is om net als bij een appeltaart het taartje te laten glimmen.<br />Ik vind de moes al geweldig lekker! Nu het taartje nog.Liesbethhttps://www.blogger.com/profile/14229311017259300244noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5611415510295519254.post-29618850131869113802011-04-10T12:30:38.603+02:002011-04-10T12:30:38.603+02:00Hallo Liesbeth,
Bedankt voor je reactie. Ik heb ga...Hallo Liesbeth,<br />Bedankt voor je reactie. Ik heb gauw even gekeken, maar ik heb de derde druk. Het kokostaartje is echt een aanrader, het is zo simpel en snel te maken en zo lekker!<br />Helaas is het hier al op, maar ik ga dit zeker vaker maken.<br />groetjes, CarolineCaroline Brouwerhttps://www.blogger.com/profile/09568129217290962122noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5611415510295519254.post-57126268361607677442011-04-10T11:57:52.175+02:002011-04-10T11:57:52.175+02:00Deze staat nog op mijn lijstje om te maken. Ik hou...Deze staat nog op mijn lijstje om te maken. Ik hou wel van kokos. Het boek van Cees is erg leuk. Ik weet niet welke druk jij hebt, maar het recept van Jan in de zak is in de eerste en tweede druk niet helemaal goed te maken, ik heb contact gehad met Cees en hij heeft het veranderd.Liesbethhttps://www.blogger.com/profile/14229311017259300244noreply@blogger.com