tag:blogger.com,1999:blog-5611415510295519254.post870279424607825987..comments2024-03-20T20:31:01.856+01:00Comments on Carolines blog: Gekarameliseerde - knoflooktaartCaroline Brouwerhttp://www.blogger.com/profile/09568129217290962122noreply@blogger.comBlogger23125tag:blogger.com,1999:blog-5611415510295519254.post-19555759002861418292016-03-21T13:41:15.755+01:002016-03-21T13:41:15.755+01:00Nou dit is een topper hoor, van de week gemaakt en...Nou dit is een topper hoor, van de week gemaakt en het was heerlijk.<br />Deze week staat Ottolenghi chocolade taart op het menu (as we speak in de oven) en zijn gekarameliseerde knoflooktaart.Ankehttps://www.blogger.com/profile/12551368041912871976noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5611415510295519254.post-1249977680002794302015-12-13T16:50:05.490+01:002015-12-13T16:50:05.490+01:00Hallo Mariska,
Dank voor je leuke reacties. Leuk d...Hallo Mariska,<br />Dank voor je leuke reacties. Leuk dat je ook Ottolenghi-fan bent geworden. Wij eten mede door zijn heerlijke recepten ook veel minder vlees en net wat je zegt, je mist het echt niet. Heb je zijn pompoentaart met wortel en geitenkaas al eens gemaakt? Ook best wat werk, maar zo de moeite waard!<br />groeten, CarolineCaroline Brouwerhttps://www.blogger.com/profile/09568129217290962122noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5611415510295519254.post-8978980249280676982015-12-13T08:53:56.907+01:002015-12-13T08:53:56.907+01:00Hallo Caroline
Ik ben net als jij een Ottolenghi-f...Hallo Caroline<br />Ik ben net als jij een Ottolenghi-fan geworden. Wat een geweldige vegetarische recepten heeft deze man geschreven! Ik ben geen vegetariƫr, maar door deze recepten wel veel minder vlees gaan eten. Gewoon, omdat je het niet mist en het voordeel is dat je ongemerkt een hele berg groenten binnenkrijgt.<br />Ik heb de knoflook taart al aan menig collega, vrienden, familie doorgegeven en ook zij hebben de taart gebakken. Een fantastisch recept!<br />Ga vooral door met je fantastische blog en inspirerende recepten!<br />Succes, MariskaMariskahttps://www.blogger.com/profile/13298248572358213003noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5611415510295519254.post-6623311899060750212015-04-22T18:12:22.947+02:002015-04-22T18:12:22.947+02:00Hallo Melanie, Zo'n steunvulling breng je aan ...Hallo Melanie, Zo'n steunvulling breng je aan zodat je deeg niet omhoog komt. Ik gebruik hier gedroogde bruine bonen voor, je kunt er ook rijst voor gebruiken. Je kunt de bonen of rijst meerdere keren gebruiken. Dus af laten koelen en bewaren. Als je zo'n bodem niet voorbakt en er meteen de vulling op doet, wordt de bodem niet goed gaar en te nat. Daarom wordt de bodem meestal voorgebakken.Ik hoop dat ik het zo duidelijk uitgelegd heb.<br />Veel succes en groeten, CarolineCaroline Brouwerhttps://www.blogger.com/profile/09568129217290962122noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5611415510295519254.post-32505859098880005162015-04-22T16:46:08.933+02:002015-04-22T16:46:08.933+02:00Hoi Caroline,
In het begin van het recept staat d...Hoi Caroline,<br /><br />In het begin van het recept staat dat je na het bekleden er bakpapier in moet leggen en daarna moet vullen met een steunvulling. <br /><br />Wat wordt daar precies mee bedoeld, en waarvoor dient het? Moet ik bij een steunvulling denken aan "kookbonen"? En is dat om de fundering extra vorm te geven en stevigheid door hem nogmaals in de taartvorm te laten koelen?<br /><br />Vandaag heb ik de tarte tatin gemaakt, ik schuif m zo de oven in. Dit wordt de volgende die ik graag wil maken van Ottolenghi. <br /><br />Groet, Melanie Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5611415510295519254.post-8571241304279607972013-09-22T11:13:09.436+02:002013-09-22T11:13:09.436+02:00Ik vroeg mij af of je de knoflooktenen doormidden ...Ik vroeg mij af of je de knoflooktenen doormidden kan snijden om ze allemaal ongeveer even groot te maken?<br />Groet, MingMingnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5611415510295519254.post-19388968410467982992013-04-19T08:04:29.238+02:002013-04-19T08:04:29.238+02:00Natuurlijk, maar het is meer dat de taart op een s...Natuurlijk, maar het is meer dat de taart op een soort buffetje komt en dan koelt-ie toch af :-). Heb 'm al eens gegeten bij vrienden; heerlijk! Benieuwd of het mij ook gaat lukken ;-).<br /><br />Groet,<br />AnnemiekAnnemiekhttps://www.blogger.com/profile/00311319226422461565noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5611415510295519254.post-74762919410684717732013-04-19T07:57:52.106+02:002013-04-19T07:57:52.106+02:00@Annemiek, ja je kunt hem ook koud eten, maar het ...@Annemiek, ja je kunt hem ook koud eten, maar het is natuurlijk heel makkelijk om hem even op te warmen. Aluminiumfolie erover, je oven op 180'C en een minuut of 20 in de oven. Hij hoeft natuurlijk niet gloeiend heet te zijn.<br />groeten, Caroline<br /><br />Caroline Brouwerhttps://www.blogger.com/profile/09568129217290962122noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5611415510295519254.post-77775939062169476242013-04-19T07:37:17.193+02:002013-04-19T07:37:17.193+02:00Goedemorgen Caroline,
Kun je deze taart ook koud ...Goedemorgen Caroline,<br /><br />Kun je deze taart ook koud eten? Ben op zoek naar een lekkere hartige taart voor de verjaardag van mn zoontje (maak in ieder geval weer de appelkaneel taart; enorm succes ;-))<br /><br />Groet,<br />AnnemiekAnnemiekhttps://www.blogger.com/profile/00311319226422461565noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5611415510295519254.post-11682097506118881482012-10-14T12:58:51.695+02:002012-10-14T12:58:51.695+02:00@Zonnetje, In de eerste plaats bedankt voor het co...@Zonnetje, In de eerste plaats bedankt voor het compliment. Ik heb over de knoflook niets vernomen van mijn omgeving. Ik denk dat het ook meevalt, omdat de knoflook gekarameliseerd is.<br />groeten, CarolineCaroline Brouwerhttps://www.blogger.com/profile/09568129217290962122noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5611415510295519254.post-82758527966949471982012-10-14T10:29:33.736+02:002012-10-14T10:29:33.736+02:00Wat een leuke site is dit! Super voor een regenach...Wat een leuke site is dit! Super voor een regenachtige dag!<br />Is de omgeving ook blij met de knoflook taart de volgende dag? Er gaat ZOVEEL knoflook in!<br />Lijkt me wel heerlijk!!zonnetjenoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5611415510295519254.post-19185690057527803612012-07-28T18:36:46.737+02:002012-07-28T18:36:46.737+02:00@Angelika, dank voor het compliment!@Angelika, dank voor het compliment!Caroline Brouwerhttps://www.blogger.com/profile/09568129217290962122noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5611415510295519254.post-57752605575379638212012-07-28T10:21:47.899+02:002012-07-28T10:21:47.899+02:00Dag Caroline, jouw taart vind ik er lekkerder uitz...Dag Caroline, jouw taart vind ik er lekkerder uitzien dan de foto in het boek, ik vond daar de knoflook er een beetje aangebrand uitzien.<br />Mooi blog heb je, en leuk dat je op mijn blog was.<br />Groet, AngelikaAngelikahttp://ontdekkingvangroningen.blogspot.nl/2012/07/plenty-gebakken-prei-met-ingemaakte.htmlnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5611415510295519254.post-42106753471206279952012-07-22T10:25:14.114+02:002012-07-22T10:25:14.114+02:00Deze taart staat hoog op m'n - lange ;) - lijs...Deze taart staat hoog op m'n - lange ;) - lijstje zoals je weet; ben gek op zoetige knoflook! <br />Goed om te weten dat de Verrassende Tatin toch lekkerder was;-)<br /><br />Fijne zondag!Kelly @ Kell's Kitchenhttps://www.blogger.com/profile/03554239781294712529noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5611415510295519254.post-6599323919498850522012-07-22T10:15:02.375+02:002012-07-22T10:15:02.375+02:00Jaaaa ziet er weer schitterend uit!! Ben dol op kn...Jaaaa ziet er weer schitterend uit!! Ben dol op knoflook dus deze moet gewoon een keer gemaakt worden!!!!Tessahttp://iamcookingwithlove.wordpress.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5611415510295519254.post-80582275086169505952012-07-22T10:00:06.660+02:002012-07-22T10:00:06.660+02:00@Tanja, ik had inderdaad ook oudere bollen. Ik hoo...@Tanja, ik had inderdaad ook oudere bollen. Ik hoop dat je de verrassende tatin gaat maken en ben benieuwd wat je ervan vindt. Hoor het graag.<br />groetjes, CarolineCaroline Brouwerhttps://www.blogger.com/profile/09568129217290962122noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5611415510295519254.post-27073437995446929172012-07-22T09:55:13.198+02:002012-07-22T09:55:13.198+02:00Ik heb de gekaramelliseerde knoflooktaart al drie ...Ik heb de gekaramelliseerde knoflooktaart al drie keer met veel succes gemaakt, vind hem heerlijk. Het is wel aan te raden hem met wat oudere look te maken en niet met heel verse look, omdat die glaziger blijft, niet zo zacht wordt en moeilijker verteerbaar is. Ben nu heel benieuwd naar de verrassende tatin, als je zegt dat die nog lekkerder is...Tanja W.noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5611415510295519254.post-17654037084802481472012-07-22T08:32:59.825+02:002012-07-22T08:32:59.825+02:00Geroosterde knoflook is idd heel lekker, maar om d...Geroosterde knoflook is idd heel lekker, maar om dat alleen in een taart te verwerken... lekker zal het wel zijn, geen twijfel mogelijk, maar het is nu net een receptje dat me net iets minder aanspreekt uit het boekAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/02660020082276805167noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5611415510295519254.post-47634457894525943772012-07-22T08:01:19.713+02:002012-07-22T08:01:19.713+02:00@Marsepein, succes met een keus maken, ik weet ech...@Marsepein, succes met een keus maken, ik weet echt niet welke ik je aan moet raden! Veel plezier in Engeland.Caroline Brouwerhttps://www.blogger.com/profile/09568129217290962122noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5611415510295519254.post-81488828538365224752012-07-21T21:37:49.353+02:002012-07-21T21:37:49.353+02:00Ik ben komende week in Engeland en zal zeker 1 van...Ik ben komende week in Engeland en zal zeker 1 van de 2 aanschaffen. Ter plekke maar eens kijken wat het moet worden. dank je!Marsepeinhttp://www.marsepein.blogspot.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5611415510295519254.post-5221629301374841722012-07-21T21:29:20.536+02:002012-07-21T21:29:20.536+02:00@Marsepein,
In "Plenty" staan alleen veg...@Marsepein,<br />In "Plenty" staan alleen vegetarische recepten en in "Het Kookboek" staan ook vlees, vis en bakrecepten. Eigenlijk moet je ze allebei hebben, want beide boeken zijn geweldig. In sept. komt er weer een boek van hem uit. Ik kijk er al naar uit.<br />groetjes, CarolineCaroline Brouwerhttps://www.blogger.com/profile/09568129217290962122noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5611415510295519254.post-88699234450052487652012-07-21T21:17:02.002+02:002012-07-21T21:17:02.002+02:00Ik heb dit recept al eens uit een Volkskrant gekni...Ik heb dit recept al eens uit een Volkskrant geknipt en het ligt hier nog steeds op de 'to do'-lijst. Ziet er mooi uit!<br />Als ik van Ottolenghi nou 1 boek wil kopen, welke raad je dan het meeste aan?Marsepeinhttp://www.marsepein.blogspot.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5611415510295519254.post-10759122416570659222012-07-21T21:03:24.958+02:002012-07-21T21:03:24.958+02:00Deze lijkt me wel heel erg lekker Caroline!
Groet...Deze lijkt me wel heel erg lekker Caroline!<br /><br />Groetjes, Wilma.Anonymousnoreply@blogger.com