maandag 24 januari 2011

Quesadilla's met guacamole


Ingrediënten:
- 200 g cheddar kaas of andere kaas, geraspt
- 1 rode paprika, in kleine blokjes
- 2 lente uitjes, in ringetjes
- 1 chilipeper, zonder zaadjes in stukjes gehakt
- handje koriander, gehakt
- blikje mais (70g)
- gerookte kipfilet, in blokjes
- 1 pak wraps

Bereiden:
1. Meng alle ingrediënten voor de vulling in een kom.
2. Verdeel wat van het mengsel op een wrap en leg er een andere wrap bovenop.
3. Doe de dubbele wrap in  een koekenpan op halfhoog vuur en laat de onderkant bruin worden. Keer de wrap, zodat de andere kant ook bruin wordt. Doe eventueel een deksel op de pan, zodat de kaas goed kan smelten. Schuif op een bord en snijd de quasadilla in stukken. Serveer met guacamole en zure room.

Ingrediënten voor de guacamole:
- 2 grote of 3 kleine avocado's
- 1 tomaat
- 1 chilipeper, zonder zaadjes
- handje koriander
- citroensap van ½ citroen
- 2 lente uitjes

Bereiden:
Meng alles in de keukenmachine, maar zorg dat er nog wat stukjes inzitten. Breng op smaak met zout en peper en wat extra citroensap.

Bron: "Jamie's dinners", Jamie Oliver.

Een quasadille is een Mexicaanse gevulde pannenkoek die net als een tosti gemaakt wordt. In feite kan je er naar eigen smaak van alles tussen doen.  Maak de guacomole zelf, het is niet veel werk en smaakt veel lekkerder dan een kant en klare!

2 opmerkingen:

Gabriella zei

Het ziet er heerlijk uit!!

Groetjes,

Lisa zei

Oh jam! Wij zijn dol op quesadilla's!