tag:blogger.com,1999:blog-5611415510295519254.post2498938978509457983..comments2024-03-20T20:31:01.856+01:00Comments on Carolines blog: No Knead Brioche van Weekend BakeryCaroline Brouwerhttp://www.blogger.com/profile/09568129217290962122noreply@blogger.comBlogger18125tag:blogger.com,1999:blog-5611415510295519254.post-6335297409124401302013-03-02T21:23:55.963+01:002013-03-02T21:23:55.963+01:00Hallo Caroline,
Dank je voor de tip van de lemonc...Hallo Caroline,<br /><br />Dank je voor de tip van de lemoncurd. We vroegen ons al af wat we er het beste op konden doen. Morgenochtend maar gewoon wat lekkere jam en van de week maar eens bij de AH de lemoncurd meenemen...<br /><br />Fijn weekend verder.<br />Groetjes MarjaMarjanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5611415510295519254.post-15921931024118394902013-03-02T18:06:44.030+01:002013-03-02T18:06:44.030+01:00hoi carolien,
hij is gelukt en was superlekker,ec...hoi carolien,<br /><br />hij is gelukt en was superlekker,echt leuk.dank! groetjes bernita<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5611415510295519254.post-90049421620082102502013-03-02T17:24:38.574+01:002013-03-02T17:24:38.574+01:00Hallo Marja,
Ik heb het van de week voor de tweede...Hallo Marja,<br />Ik heb het van de week voor de tweede keer gemaakt. Het ging heel goed, alleen inderdaad de tweede rijs gebeurde er niet zoveel, toen heb ik het het laatste half uur ook nog even in de oven gezet die ik tot 50' C had voorverwarmd en toen uitgezet en het brood nog even laten rijzen. Toen rees het wel. Ik vind het de volgende dagen nog lekkerder dan dat het net uit de oven komt. Het is erg lekker met een beetje lemoncurd er op. (te koop bij AH van chivers).<br />groeten, Caroline Caroline Brouwerhttps://www.blogger.com/profile/09568129217290962122noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5611415510295519254.post-55516864148483253672013-03-02T16:58:15.667+01:002013-03-02T16:58:15.667+01:00Vanmiddag de brioche gebakken. Erg lekker...kijk n...Vanmiddag de brioche gebakken. Erg lekker...kijk nu al uit naar het ontbijt morgenochtend!<br />Het rijzen lukte bij mij ook niet zo heel goed. Ik heb een stoomoven met rijsfunctie, dus daar heb ik het even ingezet, toen ging het super!<br />Dank voor dit recept, ook ik ga het zeker vaker maken ;)Marjanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5611415510295519254.post-44866390622825654402013-03-01T15:37:19.320+01:002013-03-01T15:37:19.320+01:00hoi carolien,
dank voor je reactie,ik ga het nu i...hoi carolien,<br /><br />dank voor je reactie,ik ga het nu in de oven proberen.vandaag het deeg gemaakt,dus ik ben erg benieuwd!<br />groetjes bernitaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5611415510295519254.post-89658728382231572972013-02-28T08:46:42.096+01:002013-02-28T08:46:42.096+01:00Zo, ondertussen is het mijne gebakken! ECht heerli...Zo, ondertussen is het mijne gebakken! ECht heerlijk. De laatste rijs heb ik een handje moeten helpen, na 3 u amper gerezen en heb het toen even in een oven van 50gr gezet. Maar zeer lekker qua smaak en structuur! Een nieuwe ervaring, want ik bak meestal bruine broden op de 'klassieke'' manier.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5611415510295519254.post-34975119097051973312013-02-27T16:48:57.702+01:002013-02-27T16:48:57.702+01:00@Bernita,
Dit is een no knead recept en een brood...@Bernita, <br />Dit is een no knead recept en een broodbakmachine kneed je brood. Er zullen best wel andere brioche recepten zijn die je in de broodbakmachine kunt maken. Maar deze is zo simpel, hier hoef je niets voor te doen. Alleen een beetje geduld!<br />groeten, CarolineCaroline Brouwerhttps://www.blogger.com/profile/09568129217290962122noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5611415510295519254.post-49089820902002692202013-02-27T15:49:13.144+01:002013-02-27T15:49:13.144+01:00hoi caroline,
weet je of je dit brood ook in een ...hoi caroline,<br /><br />weet je of je dit brood ook in een broodbakmachine kunt maken?<br />groetjes bernitaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5611415510295519254.post-9093828019136951832013-02-27T15:29:07.618+01:002013-02-27T15:29:07.618+01:00Ja hoor, je kunt gebroken lijnzaad net zo goed geb...Ja hoor, je kunt gebroken lijnzaad net zo goed gebruiken.<br />groeten en succes, CarolineCaroline Brouwerhttps://www.blogger.com/profile/09568129217290962122noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5611415510295519254.post-4810818653956688302013-02-27T14:37:33.614+01:002013-02-27T14:37:33.614+01:00Ja, het was inderdaad een beetje plakkerig, een be...Ja, het was inderdaad een beetje plakkerig, een beetje 'satijn-achtig'. Maar dat voelt beter aan dan mijn eerdere brooddegen die ik wat ruwer vond aanvoelen en massief. Maar dat heeft mogelijk te maken met het gebruik van volkorenmeel?<br />Ik heb bij het opbollen een vleugje bloem gebruikt en mijn handen ingesmeerd met een drupje olie.<br />Ik ben zo enthousiast, ik ga vandaag het Iers sodabrood maken. Of het brood met lijnzaad en dadels. Maar ik heb alleen gebroken lijnzaad in voorraad. Denk je dat ik dat ook kan gebruiken?<br />Groeten, SiesieSiesienoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5611415510295519254.post-20648536304400513002013-02-27T07:48:06.367+01:002013-02-27T07:48:06.367+01:00Hallo Siesie,
Er zijn nog meer recepten van brood,...Hallo Siesie,<br />Er zijn nog meer recepten van brood, die je niet hoeft te kneden, bv Iers soda brood. Je moet maar eens googlen. k heb dat nog nooit gemaakt, maar het schijnt erg lekker te zijn. Ik heb ook nog een brood staan op mijn blog dat niet gekneed hoeft te worden (http://carolinebrouwer.blogspot.nl/2010/08/lijnzaadbrood-met-dadels-en-walnoten.html) en dat ook erg lekker is. Fijn dat je brioche zo goed gelukt is. Was het bij jou niet erg plakkerig? Ik ben nu met een tweede poging bezig!<br />groeten, CarolineCaroline Brouwerhttps://www.blogger.com/profile/09568129217290962122noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5611415510295519254.post-81764067381511260202013-02-26T22:50:52.871+01:002013-02-26T22:50:52.871+01:00Hallo Carolijne,
Eindelijk een broodrecept dat goe...Hallo Carolijne,<br />Eindelijk een broodrecept dat goed, zelfs perfect, gelukt is!! De brioche smaakt voortreffelijk en ziet er net zo mooi uit als op de foto die Johan heeft gemaakt. Ik denk dat hiermee duidelijk is gemaakt dat het zo belangrijk is om de goede ingredienten - in dit geval bloem/meel - te gebruiken. Zou je op deze manier ook andere broodrecepten kunnen maken?<br />Groeten van SiesieSiesienoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5611415510295519254.post-37037045180819180982013-02-25T18:21:20.147+01:002013-02-25T18:21:20.147+01:00@anoniem, leuk om te horen, ben benieuwd naar je e...@anoniem, leuk om te horen, ben benieuwd naar je ervaringen. Ik maak het morgen ook weer, want deze brioche heeft mijn dochter ingepikt! ;-))Caroline Brouwerhttps://www.blogger.com/profile/09568129217290962122noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5611415510295519254.post-30657684369753383742013-02-25T18:12:15.707+01:002013-02-25T18:12:15.707+01:00Ik heb net ook mijn deeg gemaakt... om woensdag br...Ik heb net ook mijn deeg gemaakt... om woensdag brioche te bakken. Ben reuzebenieuwd, want bak echt wel regelmatig en heb zo'n recept nog nooit geprobeerd. 'k Hou jullie op de hoogte !Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5611415510295519254.post-5033751689114594002013-02-24T16:39:53.473+01:002013-02-24T16:39:53.473+01:00Dat is nog eens mooi goudbruin! Prachtig! Dat is nog eens mooi goudbruin! Prachtig! Manninhttp://www.baksels.netnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5611415510295519254.post-70432561354675784242013-02-24T15:21:10.522+01:002013-02-24T15:21:10.522+01:00Wat een toeval, ik raakte gisteren opeens op de si...Wat een toeval, ik raakte gisteren opeens op de site van de weekendbakery verzeild ivm problemen met een ander no kneadbrood. Als ik die goed onder de knie heb ook maar eens deze variant proberen. Zag ook nog ergens een foccacia-variant! Gr, GerryGerry/Gewoon Lekker Gewoonhttp://www.gewoonlekkergewoon.blogspot.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5611415510295519254.post-50895580726573773082013-02-24T10:03:14.249+01:002013-02-24T10:03:14.249+01:00@Manon, ik weet nog dat jij die mooie brioche broo...@Manon, ik weet nog dat jij die mooie brioche broodjes had geplaatst. Als je deze brioche wilt maken, zou ik het recept van de site van Weekend Bakery proberen. Ik ga het van de week ook maken en zal het verschil in resultaat nog op mijn blog laten zien.Caroline Brouwerhttps://www.blogger.com/profile/09568129217290962122noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5611415510295519254.post-34368373486242352852013-02-24T09:46:10.532+01:002013-02-24T09:46:10.532+01:00Heerlijk om de zondagochtend te starten met brioch...Heerlijk om de zondagochtend te starten met brioche. In ieder geval met eigen gebakken brioche. Ik ben ook wel erg benieuwd naar deze 'no knead' recepten. <br />Verleden jaar maakte ik kleine brioche-broodjes in een muffinvorm met een chocolade paaseitje erin (leuk voor een paasontbijt). Ik kwam er te laat achter dat je dit deeg een nacht in de koelkast kunt laten rijzen. Ik weet niet of het erg veel uitmaakt in resultaat, maar het is wel zo gemakkelijk.<br />Jouw brioche ziet er overigens heerlijk uit. Misschien dat ik het komend weekend eens ga maken. Manonhttps://www.blogger.com/profile/07638452707013718051noreply@blogger.com