tag:blogger.com,1999:blog-5611415510295519254.post328558343381578379..comments2024-03-20T20:31:01.856+01:00Comments on Carolines blog: Flespompoen met gembertomaten en limoenyoghurtCaroline Brouwerhttp://www.blogger.com/profile/09568129217290962122noreply@blogger.comBlogger9125tag:blogger.com,1999:blog-5611415510295519254.post-29728634911906888982015-09-25T12:54:05.465+02:002015-09-25T12:54:05.465+02:00Mijn aanrader op dat heerlijke buffet is de bloemk...Mijn aanrader op dat heerlijke buffet is de bloemkooltaart van Ottolenghi in de vorm van eenpersoons muffins! <br />Succes!<br />InekeInekenoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5611415510295519254.post-84111446077025159732015-09-22T11:53:15.142+02:002015-09-22T11:53:15.142+02:00Dank je wel voor deze tips, hier kan ik wat mee!
...Dank je wel voor deze tips, hier kan ik wat mee!<br /><br />groetjes,<br />Marianne<br />Mariannehttps://www.blogger.com/profile/04599132077447815067noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5611415510295519254.post-81724452832330079502015-09-21T17:40:27.628+02:002015-09-21T17:40:27.628+02:00Hallo Marianne,
Leuk idee zo'n lunch en zijn r...Hallo Marianne,<br />Leuk idee zo'n lunch en zijn recepten lenen zich uitstekend om verschillende dingen op tafel te zettem, zodat iedereen alles kan proeven. Ik zal wat ideetjes hier onder zetten:<br />1. Pompoen met chiliyoghurt en koriander saus<br />2. Zoete aardappelsgalettes<br />3. Geroosterde zoete aardappel met pecannoten en ahornsiroop<br />4. Beide bloemkoolsalades<br />5.Salade met dadels en Turkse schapenkaas (feta)<br />6.Groene pannenkoekjes met limoenboter<br />7.Geroosterde aubergine met saffraanyoghurt<br />8. de verrassende tatin<br />9.de knoflooktaart<br />10.preipannenkoekjes met kruiden yoghurtsaus<br /><br />Het fijne is dat je alles eigenlijk van tevoren kan maken en het de volgende dag alleen maar lekkerder smaakt, omdat de smaken goed zijn ingetrokken. Of iets bij elkaar past, zou ik me geen zorgen over maken. Volgens mij maakt dat niet echt uit met deze gerechten. Alle recepten zijn op mijn blog te vinden.<br />Ik wens je heel veel succes. Je hoeft natuurlijk niet alles te maken, als je een paar gerechten maakt, zullen je gasten al smullen<br />Veel succes en groeten, CarolineCaroline Brouwerhttps://www.blogger.com/profile/09568129217290962122noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5611415510295519254.post-46056992875975402032015-09-21T14:38:35.940+02:002015-09-21T14:38:35.940+02:00Hoi Caroline,
Wat fijn dat je door blijft gaan met...Hoi Caroline,<br />Wat fijn dat je door blijft gaan met die heerlijke recepten. Ik mag voorlopig van mezelf geen nieuwe kookboeken meer aanschaffen dus de nieuwe van Ottolenghi laat ik aan me voorbij gaan. Maar met jouw selectie ben ik super blij, zo heb ik toch de beste recepten om ook mee aan de slag te gaan.<br />Mag ik je om een tip vragen? Ik krijg binnenkort 12 mensen te eten voor een uitgebreide lunch. Ik wil er een Ottolenghi buffet van maken. Welke verschillende gerechten zou jij hiervoor aanbevelen? Wat combineert goed en geeft lekker veel variatie? <br /><br />groetjes,<br />MarianneMariannehttps://www.blogger.com/profile/04599132077447815067noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5611415510295519254.post-13618751937312642022015-09-15T09:46:09.087+02:002015-09-15T09:46:09.087+02:00@Yves, ik denk dat je nu Ottolenghi tekort doet. Z...@Yves, ik denk dat je nu Ottolenghi tekort doet. Zijn boeken staan vol met een grote verscheidenheid aan verschillende recepten. Ik denk dat het meer aan mij ligt dat ik steeds hetzelfde eruit pik. Dat komt omdat ik nu eenmaal gek ben op pompoen en aubergines!<br />Caroline Brouwerhttps://www.blogger.com/profile/09568129217290962122noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5611415510295519254.post-14673017612568732742015-09-14T20:39:30.650+02:002015-09-14T20:39:30.650+02:00Pompoen, Griekse yoghurt, koriander, peper... weer...Pompoen, Griekse yoghurt, koriander, peper... weer! De Ottolenghi-plaat wordt grijs gedraaid. Sorry lieve Caroline, ik heb nu meer dan 25 keer een Ottolenghi-gerecht gemaakt en sommigen blijf ik altijd maken, maar ik begin de eendimensionale kant van deze kok te herkennen. Veel van hetzelfde en laten we nu allemaal doorlopen op zoek naar nieuw, anders en beter. Yotam is een hype.Yves van Gelrehttps://www.blogger.com/profile/17300107848379229027noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5611415510295519254.post-74154584413594526552015-09-14T16:57:10.664+02:002015-09-14T16:57:10.664+02:00Hallo Ineke,
Bedoel jij zo'n biologische klein...Hallo Ineke,<br />Bedoel jij zo'n biologische klein ronde die ze bij de AH verkopen? Precies het verschil in smaak weet ik niet. Maar dat zijn wel de pompoenen die ik het lekkerste vind. Die grote pompoenen die je wel eens ziet, zijn vaak erg flauw en melig van smaak. Zo'n flespompoen is ook makkelijk te schillen en in veel recepten is dat niet eens nodig, het is ook niet zo'n dikke harde schil.<br />De tomaten heb ik inderdaad zo lang in de oven gedaan het kan wel korter hoor, maar ze moeten drogen. Volgende keer maak ik meer tomaten tegelijk, want ik vond ze heerlijk!<br />Wij vonden het een erg lekker gerecht. Je moet wel op tijd beginnen met de voorbereidingen, niet veel werk, maar wel lang in de oven.<br />groeten, Caroline<br />Caroline Brouwerhttps://www.blogger.com/profile/09568129217290962122noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5611415510295519254.post-91042219155509175562015-09-14T10:34:56.853+02:002015-09-14T10:34:56.853+02:00Dat ziet er heerlijk uit! Ga ik gauw eens maken. M...Dat ziet er heerlijk uit! Ga ik gauw eens maken. Maar ik heb zo'n oranje pompoen liggen. Dus, beste Caroline, ik heb twee vragen:<br />Wat is het verschil in smaak tussen een flespompoen en zo'n oranje bolle?<br />En moeten de tomaten echt in totaal 2 uur in de oven op 170 graden. Blijft er dan nog wel wat van over? Maar ja, dat zal wel, want op de foto ziet het er prachtig uit.<br />Alvast bedankt voor je antwoord.<br />Groetjes, InekeInekenoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5611415510295519254.post-75676203815766138462015-09-13T18:13:14.203+02:002015-09-13T18:13:14.203+02:00Oh lekker zeg, dat ziet er goed uit!Oh lekker zeg, dat ziet er goed uit!Marlottehttp://www.wildoat.nl/noreply@blogger.com