tag:blogger.com,1999:blog-5611415510295519254.post4168357012768634714..comments2024-03-20T20:31:01.856+01:00Comments on Carolines blog: Verrassende tatin van OttolenghiCaroline Brouwerhttp://www.blogger.com/profile/09568129217290962122noreply@blogger.comBlogger56125tag:blogger.com,1999:blog-5611415510295519254.post-36696749401143919242020-01-23T07:22:59.514+01:002020-01-23T07:22:59.514+01:00....Ik zie nu dat mijn vraag al beantwoord is. Gew.......Ik zie nu dat mijn vraag al beantwoord is. Gewoon maken en dan s avonds opwarmen met folie er overheen...<br /><br />Groetjes,<br />AnnemiekAnnemiekhttps://www.blogger.com/profile/00311319226422461565noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5611415510295519254.post-35859053944158881552020-01-23T07:21:28.763+01:002020-01-23T07:21:28.763+01:00Hoi Caroline,
Al een paar keer gemaakt; heerlijk!...Hoi Caroline,<br /><br />Al een paar keer gemaakt; heerlijk! Vraagje: Kun je deze tarte tatin ook al helemaal klaar maken in de ochtend en dan s avonds pas bakken?<br /><br />Groet,<br />AnnemiekAnnemiekhttps://www.blogger.com/profile/00311319226422461565noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5611415510295519254.post-72010034533724487872015-12-13T08:55:42.009+01:002015-12-13T08:55:42.009+01:00Hi Caroline
Ook dit recept al meerdere keren gemaa...Hi Caroline<br />Ook dit recept al meerdere keren gemaakt; mijn oudste zoon eet zijn vingers erbij op! En ook weer doorgegeven aan vele vrienden en collega's. Het is verrukkelijk. Ik twijfel of ik deze vanavond ga bakken met een bak sla erbij, of de tarte tatin met aubergine en uien (die bak ik ook vaak!).<br />Bedankt <br />MariskaMariskahttps://www.blogger.com/profile/13298248572358213003noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5611415510295519254.post-59568337821846376232015-01-04T20:14:10.119+01:002015-01-04T20:14:10.119+01:00Deze taart was echt heerlijk. Ik heb pas kort gele...Deze taart was echt heerlijk. Ik heb pas kort geleden Ottolenghi 'ontdekt' en vond dit recept op je site. Heb de taart gegeten met hertenbiefstuk en groene salade, was echt smullen!Annemarienoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5611415510295519254.post-80915338450553050032014-08-20T19:23:39.160+02:002014-08-20T19:23:39.160+02:00Dat kan prima, gewoon maken, afdekken, in de koelk...Dat kan prima, gewoon maken, afdekken, in de koelkast en voor jullie aan tafel gaan in de oven zetten! Ik zou er wel nog wat bij serveren. Het is bv voor 4 personen, niet een volledige maaltijd. Maar je gasten zullen smullen!<br />groeten, CarolineCaroline Brouwerhttps://www.blogger.com/profile/09568129217290962122noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5611415510295519254.post-10811215606662781512014-08-20T17:24:04.028+02:002014-08-20T17:24:04.028+02:00Hallo caroline,
Ik ga de taart binnenkort maken vo...Hallo caroline,<br />Ik ga de taart binnenkort maken voor etentje met vrienden.<br />Kan ik de taart smorgens helemaal maken,in ijskast bewaren en savonds pas in oven bakken? Of bak ik de taart toch beter al in de ochtend en warm hem bij etentje savonds opnieuw op? <br />Ik wil savonds zo min mogelijk werk hebben vandaar.<br />Bedankt.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5611415510295519254.post-6638358105278851852014-07-09T15:24:47.518+02:002014-07-09T15:24:47.518+02:00Hallo Merel,
Als ik deze heerlijke tatin maak,houd...Hallo Merel,<br />Als ik deze heerlijke tatin maak,houden wij met z'n tweeën altijd een heel klein stukje over. Dat warm ik de volgende dag gewoon op in de oven. De karamel trekt nl helemaal in de aardappeltjes. In de sidebar rechts kun je je email invullen om mijn blog te volgen, krijg je iedere keer als ik iets nieuws plaats een mailtje.<br />groetjes, CarolineCaroline Brouwerhttps://www.blogger.com/profile/09568129217290962122noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5611415510295519254.post-8830441591331872322014-07-09T14:48:55.460+02:002014-07-09T14:48:55.460+02:00Hai Caroline,
Met veel plezier bezoek ik regelmat...Hai Caroline,<br /><br />Met veel plezier bezoek ik regelmatig deze site. Ik kook voor de buren (niet allemaal hoor) en dan is het erg leuk om soms even te lezen hoe bepaalde recepten in de smaak vallen bij anderen.<br /><br />Deze taart staat al heeeeeel lang op mijn lijstje om te maken, maar nou vraag ik me steeds af of deze taart ook nog lekker is wanneer je hem een keertje opwarmt in de oven of dat er dan weinig van de karamel overblijft?<br /><br />Ik ga nu eens even kijken hoe ik jouw blog kan blijven volgen.<br />Gr MerelAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5611415510295519254.post-76076567542052465472013-12-02T11:48:30.923+01:002013-12-02T11:48:30.923+01:00Hoi Caroline,
Ik heb het gerecht met een mix van ...Hoi Caroline,<br /><br />Ik heb het gerecht met een mix van kleune (oer)aardappels en rode aardappeltjes gemaakt, klein gesneden en gestoomd. En ik houd ook niet van geitenkaas, maar heb me voor de rest aan het recept gehouden.<br />Het gerecht was heerlijk en erg verrassend en smaakvol.<br /><br />Groeten ThiAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5611415510295519254.post-56857803283191407822013-11-20T09:34:21.741+01:002013-11-20T09:34:21.741+01:00Hallo Thi,
Alles kan natuurlijk, maar het is juist...Hallo Thi,<br />Alles kan natuurlijk, maar het is juist zo leuk en lekker om het met krieltjes te doen. Gewone aardappels zijn een beetje te groot denk ik.<br />groeten, CarolineCaroline Brouwerhttps://www.blogger.com/profile/09568129217290962122noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5611415510295519254.post-83516809686406624552013-11-19T14:38:25.093+01:002013-11-19T14:38:25.093+01:00Hoi Caroline,
Wat een heerlijk gerecht lijkt me d...Hoi Caroline,<br /><br />Wat een heerlijk gerecht lijkt me dit. Kan ik het gerecht ook met gewone aardappels maken en dan heel dun snijden?<br /><br />Groeten,<br />ThiAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5611415510295519254.post-38461497898943413562013-10-16T10:31:35.228+02:002013-10-16T10:31:35.228+02:00Ik heb inderdaad een springvorm gebruikt en dat wa...Ik heb inderdaad een springvorm gebruikt en dat was niet handig nee;-). Wat betreft de suiker voor de karamel, ik denk dat die dan te grof is geweest. De suiker wilde niet goed oplossen en daardoor was het ook moeilijk verdelen. Femkenoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5611415510295519254.post-35537358192433854932013-10-09T18:01:48.297+02:002013-10-09T18:01:48.297+02:00@Femke, gebruik je soms een springvorm? Je moet ee...@Femke, gebruik je soms een springvorm? Je moet een dichte vorm gebruiken, dan kan de karamel er niet uitlopen en dan kan je oven ook niet vies worden. Ik gebruik voor de karamel fijne kristalsuiker. Karamel maken vinden sommige mensen nogal moeilijk, je moet uitkijken dat het niet verbrandt en het moet ook niet te licht zijn. Dat je aardappeltjes een beetje zoet zijn, dat klopt dat is ook de bedoeling van de karamel en dat maakt deze taart zo apart.Je tip om andere kaas te gebruiken is handig voor andere mensen die niet van geitenkaas houden.<br />Veel succes, CarolineCaroline Brouwerhttps://www.blogger.com/profile/09568129217290962122noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5611415510295519254.post-72100795349166780532013-10-09T15:39:10.686+02:002013-10-09T15:39:10.686+02:00Oja en ik heb 100 gram gruyere en 50 gram belegen ...Oja en ik heb 100 gram gruyere en 50 gram belegen kaas gebruikt (geraspt). Dat was lekker!Femkenoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5611415510295519254.post-79981878056334295722013-10-09T15:38:17.732+02:002013-10-09T15:38:17.732+02:00De karamel mislukte steeds. Rietsuiker ging fout, ...De karamel mislukte steeds. Rietsuiker ging fout, maar de met de suikerstaafjes die ik daarna gehaald had, werd het ook niets. Balen, want de karamel liep uit de vulling en de taart was heel zoet. Plus rook in het huis en zwarte vlekken in de oven. weat doe ik fout? Moet ik fijnere suiker hebben?Femkenoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5611415510295519254.post-54409662536270355452013-04-22T08:48:20.067+02:002013-04-22T08:48:20.067+02:00Hij was echt heeerlijk:):)Hij was echt heeerlijk:):)Judithhttp://judith.janjaapvandijk.nlnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5611415510295519254.post-84255900910010845202013-03-26T22:17:04.640+01:002013-03-26T22:17:04.640+01:00Wij hebben er gegrilde groenten bij gemaakt van Ot...Wij hebben er gegrilde groenten bij gemaakt van Ottolenghi ook :) zeer geslaagd.<br />En morgen wordt het hier ook makkelijk.Vizzzzzhttps://www.blogger.com/profile/06071804249788998289noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5611415510295519254.post-24204754851773238002013-03-26T22:12:31.502+01:002013-03-26T22:12:31.502+01:00@Viviane, weet ik nog niet. Net thuis uit mijn wer...@Viviane, weet ik nog niet. Net thuis uit mijn werk en zit even bij te komen en moed te verzamelen om boodschappen te doen. In ieder geval iets makkelijks!<br /><br />26 maart 2013 16:42 Caroline Brouwerhttps://www.blogger.com/profile/09568129217290962122noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5611415510295519254.post-36357623878396096302013-03-26T16:11:08.169+01:002013-03-26T16:11:08.169+01:00Kijk dus ik moet de kleine pompoenen hebben!
En ja...Kijk dus ik moet de kleine pompoenen hebben!<br />En ja volgens mij is Ottolenghi echt een ster in goede combinaties. <br />Zijn recepten en foto's zetten me aan tot het koken van recepten.<br /><br />Wat staat er vanavond bij jou op het menu?Vizzzzzhttps://www.blogger.com/profile/06071804249788998289noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5611415510295519254.post-14035532912685246592013-03-26T16:02:19.237+01:002013-03-26T16:02:19.237+01:00@Viviane, ik koop altijd kleine pompoenen, daar zi...@Viviane, ik koop altijd kleine pompoenen, daar zit veel meer smaak aan. Alles van Ottolenghi is lekker!Caroline Brouwerhttps://www.blogger.com/profile/09568129217290962122noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5611415510295519254.post-52777019195628970422013-03-26T14:50:39.986+01:002013-03-26T14:50:39.986+01:00
Die preikoekjes zien er ook heerlijk uit zeg (gel...<br />Die preikoekjes zien er ook heerlijk uit zeg (gelijk even opgeslagen via Pinterest)<br /><br />Wat leuk dat jullie mede door Ottolenghi zo genieten van vegetarische recepten. Jeruzalem maar eens bekijken en/of lenen bij de bieb! Hij is nu ook verkrijgbaar in het Nederlands zie ik.<br /><br />Bedankt voor de tips voor het snijden van de pompoen daar heb ik wel wat aan! Een flespompoen smaakt die ook anders dan een ronde pompoen? Ja AH heeft die biologische vaak wel in de herfst.<br />Toch weer eens proberen dan een recept met pompoen. Anders samen met schoonmoeder die ook erg lekker kan koken. De Knapperige pompoenparten met zure room van Ottolenghi ziet er ook lekker uit.<br /><br />Groetjes, VivianeVizzzzzhttps://www.blogger.com/profile/06071804249788998289noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5611415510295519254.post-91125513655552497422013-03-26T10:06:53.177+01:002013-03-26T10:06:53.177+01:00@Viviane, die pannenkoekjes met limoenboter heb ik...@Viviane, die pannenkoekjes met limoenboter heb ik een keer bij mijn dochter gegeten. idd erg lekker. En wat ik nog lekkerder vind, zijn de preikoekjes. Kijk bij maar eens onder het label Ottolenghi, kun je zien wat ik allemaal gemaakt heb. Vooral Plenty is een super boek. Jeruzalem heb ik ook al, in het Engels. Ook al het e.e.a.uit gemaakt. Staan vrij veel vegetarische recepten in. Wij zijn geen echte vegetariërs, maar eten erg weinig vlees. Zeker met de recepten van Ottolenghi mis je dat helemaal niet. Maar af en toe een lekkere biefstuk of varkenshaasje, daar kan ik toch niet buiten. heb ik soms echt behoefte aan.<br />Ik kan me voorstellen dat je je verheugd op het restje tatin. Dat heb ik ook altijd met de Pompoen-wortel-getenkaastaart, daar eten wij twee dagen van. Over dat pompoen snijden, ik gebruik altijd een klein biologisch pompoentje (van de AH) of een kleine flespompoen en dan valt dat snijden reuze mee hoor! En als ik pompoenpuree moet hebben, schil ik niet eens, maar dan leg ik hem in de oven. Kijk maar eens bij mijn pompoen recepten.<br />groeten, CarolineCaroline Brouwerhttps://www.blogger.com/profile/09568129217290962122noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5611415510295519254.post-15981327695115163132013-03-26T09:55:00.560+01:002013-03-26T09:55:00.560+01:00Zo even vinkje aan, kan hier ook nu ingelogd reage...Zo even vinkje aan, kan hier ook nu ingelogd reageren zie ik.Vizzzzzhttps://www.blogger.com/profile/06071804249788998289noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5611415510295519254.post-56389433149633164712013-03-26T09:47:10.828+01:002013-03-26T09:47:10.828+01:00Hallo Caroline,
Dat recept kennen we nog niet!
Z...Hallo Caroline, <br /><br />Dat recept kennen we nog niet!<br />Ziet er ook lekker uit. Wij zijn vegetariërs, daar heeft Ottolenghi veel lekkere recepten voor!<br />Alleen het snijden van een pompoen vind ik altijd zoveel werk :)<br />Heb je zijn nieuwe kookboek "Jeruzalem" ook al? Zal hem eens doorbladeren of er ook veel vegetarische recepten in staan.<br /><br />We hebben nu gemaakt uit Plenty:<br />- Groene pannenkoekjes met limoenboter<br />- Black Pepper Tofu <br />- Komkommersalade met knoflook en gember<br />- Verrassende tatin<br />- Salade van quinoa en gegrild zuurdesembrood (ik kon toen alleen geen zuurdesembrood vinden, toch maar eens halen bij de natuurwinkel. Heb toen ciabatta gebruikt).<br /><br />Vanavond nog lekker de ander helft van de verrassende tatin opeten wat groentes erbij en we hebben weer een lekkere, dit keer makkelijke maaltijd!<br /><br />Groetjes, VivianeVizzzzzhttps://www.blogger.com/profile/06071804249788998289noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5611415510295519254.post-91452696527680133202013-03-26T07:26:16.899+01:002013-03-26T07:26:16.899+01:00Hallo Vivje,
Wij zijn ook fan van deze taart! Als ...Hallo Vivje,<br />Wij zijn ook fan van deze taart! Als ik de foto zie, krijg ik meteen zin om hem weer te maken! Heb je de "pompoen met wortel en geitenkaas" al eens gemaakt? Staat ook op mijn blog en komt uit het boek "Het Kookboek" ook ontzettend lekker. Wel vrij veel werk, maar zeer de moeite waard.Leuk dat je ook fan van Ottolenghi bent.<br />groeten, CarolineCaroline Brouwerhttps://www.blogger.com/profile/09568129217290962122noreply@blogger.com