tag:blogger.com,1999:blog-5611415510295519254.post6567365476815071657..comments2024-03-20T20:31:01.856+01:00Comments on Carolines blog: Ottolenghi's aubergine cheesecakeCaroline Brouwerhttp://www.blogger.com/profile/09568129217290962122noreply@blogger.comBlogger23125tag:blogger.com,1999:blog-5611415510295519254.post-29749782056923269422015-10-28T14:49:57.514+01:002015-10-28T14:49:57.514+01:00Dat klopt Sam, veel van zijn recepten staan eerst ...Dat klopt Sam, veel van zijn recepten staan eerst in de Guardian en verschijnen later in zijn boeken.<br />groeten, CarolineCaroline Brouwerhttps://www.blogger.com/profile/09568129217290962122noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5611415510295519254.post-84448183233898013732015-10-28T11:20:23.041+01:002015-10-28T11:20:23.041+01:00Beste Caroline,
Nadat ik dit recept vond op jouw b...Beste Caroline,<br />Nadat ik dit recept vond op jouw blog ging ik op zoek naar een bijrecept en sloeg een Het Kookboek van Ottolengi open en het eerste recept dat me toelachte was de auberginekwarktaart op blz 254. Blijkt precies hetzelfde recept te zijn. Evengoed bedankt!<br />Groet, SamSamhttps://www.blogger.com/profile/05737704215251795088noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5611415510295519254.post-63062602706736214632015-04-21T07:54:47.382+02:002015-04-21T07:54:47.382+02:00Hallo Bieke,
Zoals je op de foto kan zien, kon ik ...Hallo Bieke,<br />Zoals je op de foto kan zien, kon ik het een mooi punten snijden. Misschien moest ie bij jou iets langer in de oven? Maar fijn dat dit recept zo goed in de smaak is gevallen. Ik zou zeggen probeer meer van Ottolenghi. Heb je de pompoentaart met wortel en geitenkaas al een keer gemaakt? Of de verrassende tatin? Eigenlijk is alles van hem lekker!<br />groetjes, Caroline Caroline Brouwerhttps://www.blogger.com/profile/09568129217290962122noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5611415510295519254.post-87813742588677618042015-04-20T19:03:36.580+02:002015-04-20T19:03:36.580+02:00Ik vond 'm heerlijk! Alleen... eigenlijk prese...Ik vond 'm heerlijk! Alleen... eigenlijk presenteerde het echt niet, viel beetje uit elkaar zodra ik het mes erin zette. Bij jou niet, hoe doe je dat?<br />Ik zou volgende keer evt een bladerdeegje in een taartvorm doen en het mengsel daarin gieten.<br />Mijn (kleine) kinderen waren er geen fan van, maar ik vond de smaakcombo echt prachtig. Spek naar mijn Mediterrane bek! Dank je wel voor dit recept!biekep_biezonderhttps://www.blogger.com/profile/15193967511893340481noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5611415510295519254.post-31657788150298084642014-03-08T17:22:30.969+01:002014-03-08T17:22:30.969+01:00Koud ook erg lekker! Prima geschikt voor een pickn...Koud ook erg lekker! Prima geschikt voor een picknick!Caroline Brouwerhttps://www.blogger.com/profile/09568129217290962122noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5611415510295519254.post-80480057517914956702014-03-08T16:58:36.892+01:002014-03-08T16:58:36.892+01:00Ziet er goed uit! Is de cheesecake ook lekker als ...Ziet er goed uit! Is de cheesecake ook lekker als deze koud wordt geserveerd ? Ben van plan dit recept te maken voor een picknick :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5611415510295519254.post-4946029923650822022014-01-12T22:23:49.006+01:002014-01-12T22:23:49.006+01:00Hallo Marianne,
In de eerste plaats bedankt voor d...Hallo Marianne,<br />In de eerste plaats bedankt voor de complimenten. Ik ben ook niet echt blij met dat nieuwe bakpapier, inderdaad aan de ene kant fijn dat het al de goede maat heeft voor je bakplaat, maar ik vind de kwaliteit wel minder. Misschien iets van een andere supermarkt uitproberen.<br />Leuk van die DVD, ik had er al een keer iets over gehoord. Wie weet zenden ze het hier ook nog een keer uit.<br />groeten, CarolineCaroline Brouwerhttps://www.blogger.com/profile/09568129217290962122noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5611415510295519254.post-60546874424281419772014-01-12T20:45:05.456+01:002014-01-12T20:45:05.456+01:00Hoi Caroline,
Wat heb je een heerlijk blog! Ik zie...Hoi Caroline,<br />Wat heb je een heerlijk blog! Ik zie zo veel recepten die mij aanspreken, je kookt helemaal in mijn straatje. Fijn dat je overal een korte recensie bij schrijft, heel waardevol. En het is al vaak geschreven: complimenten aan je man die de prachtige foto's maakt, dat maakt je blog echt om te watertanden.<br />De aubergine cheesecake heb ik dit weekend als eerste gemaakt, hij is inderdaad heerlijk. Ik heb 2 kanttekeningen: volgende keer rooster ik de aubergines iets langer want ik had hele harde exemplaren en de schil was nog een beetje taai. En verder ging er iets mis met het bakpapier. AH verkoopt tegenwoordig wit bakpapier. Dat voldoet prima als je het op een bakplaat gebruikt, maar in de bakvorm voor de cheesecake ging het mis.. Het papier werd zacht en ging scheuren, dus ik moest allemaal snippers bakpapier van de onderkant en zijkant van m'n cheesecake plukken. Daar moet ik volgende keer iets anders op verzinnen :)<br /><br />Tenslotte nog een vraag: ken je de BBC documentaire van Ottolenghi "Mediterrenean feast"? Twee dvd's met 5 afleveringen waarin Yotam een land rond de Middellandse zee bezoek om daar inspiratie op te doen: Marokko, Tunesie, Turkije, Israel en Jeruzalem. Geweldig! een aanrader voor elke Ottolenghi fan. Ik heb deze dvd via Amazon UK besteld (kosten incl verzending €20,). Hopelijk komt deze serie nog eens in Nederland op de buis (idee voor 24 kitchen?).<br /><br />groeten,<br />MarianneMariannehttps://www.blogger.com/profile/04599132077447815067noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5611415510295519254.post-65457183247791463452013-11-11T23:25:46.048+01:002013-11-11T23:25:46.048+01:00Za'atar is nu ook bij Albert Heyn te koopZa'atar is nu ook bij Albert Heyn te koopKet van Stratenhttps://www.blogger.com/profile/06283399135926123416noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5611415510295519254.post-67663809177611929152013-09-08T10:14:10.894+02:002013-09-08T10:14:10.894+02:00Leuk Karin! Als Ottolenghikenner weet je van tevor...Leuk Karin! Als Ottolenghikenner weet je van tevoren al dat het lekker wordt! ;-)Caroline Brouwerhttps://www.blogger.com/profile/09568129217290962122noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5611415510295519254.post-45801969070302005092013-09-08T09:13:40.336+02:002013-09-08T09:13:40.336+02:00Heeeeeerlijk was ie! Gister gemaakt en weer een to...Heeeeeerlijk was ie! Gister gemaakt en weer een topper van Ottolenghi.<br />Bedankt voor het recept.<br /><br />Groet, KarinKarinhttps://www.blogger.com/profile/11348559922661734022noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5611415510295519254.post-67322972684729852502013-09-04T07:40:42.532+02:002013-09-04T07:40:42.532+02:00@Gea, leuk en bedankt dat je het laat weten. Fijn ...@Gea, leuk en bedankt dat je het laat weten. Fijn dat het goed in de smaak viel. <br />Caroline Brouwerhttps://www.blogger.com/profile/09568129217290962122noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5611415510295519254.post-22888121762420761142013-09-03T21:46:22.577+02:002013-09-03T21:46:22.577+02:00Vandaag gemaakt met courgette en basilicum: 't...Vandaag gemaakt met courgette en basilicum: 't was heel erg lekker. Bedankt voor het plaatsen van het recept.Geahttps://www.blogger.com/profile/06262162518582614020noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5611415510295519254.post-27439378145345356582013-09-03T15:30:00.436+02:002013-09-03T15:30:00.436+02:00Hmmm...dat ziet er heerlijk uit! Een bewaarrecept ...Hmmm...dat ziet er heerlijk uit! Een bewaarrecept :)<br /><br />Groet,<br />AnneAnnehttps://www.blogger.com/profile/08068792736937244478noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5611415510295519254.post-28866537889292398952013-09-03T12:53:52.557+02:002013-09-03T12:53:52.557+02:00@Annemiek ik bedoel driekwart theelepel.@Annemiek ik bedoel driekwart theelepel.Caroline Brouwerhttps://www.blogger.com/profile/09568129217290962122noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5611415510295519254.post-55088660347279797832013-09-03T11:48:34.463+02:002013-09-03T11:48:34.463+02:00Lijkt mij ook heerlijk Caroline. Van het speciale ...Lijkt mij ook heerlijk Caroline. Van het speciale kruid is het 3 tot 4 theelepels of 3/4 theelepel???Annemiekhttps://www.blogger.com/profile/00311319226422461565noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5611415510295519254.post-91289811623431836042013-09-03T08:30:25.222+02:002013-09-03T08:30:25.222+02:00Ja, de verrassende tatin heb ik ook al gemaakt (st...Ja, de verrassende tatin heb ik ook al gemaakt (staat op blog). Heerlijk!<br />Met de pompoen geitenkaas muffins wacht ik nog even tot ik de pompoenen uit de moestuin kan halen. Het duurt niet lang meer...<br />JudithvdNhttps://www.blogger.com/profile/09925313217832418420noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5611415510295519254.post-63991601403151700592013-09-02T18:43:01.231+02:002013-09-02T18:43:01.231+02:00@Gea, dat kan volgens mij prima, wel eerst lekker ...@Gea, dat kan volgens mij prima, wel eerst lekker grillen.Caroline Brouwerhttps://www.blogger.com/profile/09568129217290962122noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5611415510295519254.post-30166279337451299742013-09-02T18:17:36.233+02:002013-09-02T18:17:36.233+02:00Dit is echt naar mijn bekkie! Wat denk je Caroline...Dit is echt naar mijn bekkie! Wat denk je Caroline, is de aubergine te vervangen door courgette?Geahttps://www.blogger.com/profile/06262162518582614020noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5611415510295519254.post-25470384495283535012013-09-02T17:32:50.065+02:002013-09-02T17:32:50.065+02:00Go-De-Lijk!!!Go-De-Lijk!!!Petrahttp://www.heartpicked.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5611415510295519254.post-47994398411582658352013-09-02T15:59:39.171+02:002013-09-02T15:59:39.171+02:00Ik krijg acuut trek! En dankjewel voor de link, ik...Ik krijg acuut trek! En dankjewel voor de link, ik wist dat nog niet van de Guardian!Eshttps://www.blogger.com/profile/03517802501797590178noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5611415510295519254.post-1190905574748658602013-09-01T17:54:01.743+02:002013-09-01T17:54:01.743+02:00@Judith, die is ook erg lekker, deze cheesecake is... <br />@Judith, die is ook erg lekker, deze cheesecake is sneller klaar, minder werk. En heb je de 'verrassende tatin' al gemaakt? En als je helemaal een topper van hem wilt maken dan is de 'poempoentaart met wortel en geitenkaas' uit 'Het Kookboek', zijn allerlekkerste recept (staat ook op mijn blog)! Wel wat werk, maar zalig! Alles van Ottolenghi is lekker, maar daar was je zelf ook al achter! op Ottolenghi's aubergine cheesecakeCaroline Brouwerhttps://www.blogger.com/profile/09568129217290962122noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5611415510295519254.post-73046590613379784932013-09-01T17:15:47.452+02:002013-09-01T17:15:47.452+02:00Lijkt me heerlijk met de feta en za'atar. Eige...Lijkt me heerlijk met de feta en za'atar. Eigenlijk had ik in de planning om de goed gevulde groentetaart van Ottolenghi te maken, maar misschien wordt het toch deze...JudithvdNhttps://www.blogger.com/profile/09925313217832418420noreply@blogger.com