zaterdag 1 mei 2010

Kersencakejes met marsepein

Ingrediënten:
- 115 gram boter
- 115 g kristalsuiker
- 100 gram zelfrijzend bakmeel
- 40 gram gemalen amandelen
- 2 eieren
- 60 gram geglaceerde kersen
- 25 gram marsepein

Voor de bovenkant:
- 2 eetlepels citroensap
- 200 gram poedersuiker
- 12 geglaceerde kersen

Bereiden:
1. Verwarm de oven voor op 180" C. Snij elke geglaceerde kers (niet die voor de bovenlaag) in vieren.
2. Klop de boter romig met de suiker.
3. Voeg één voor één de eieren toe en klop goed na de toevoeging van elk ei.
4. Zeef het zelfrijzend bakmeel in een kom en schep losjes door het botermengsel.
5. Voeg de gemalen amandelen en de geglaceerde kersen toe.
6. Rasp de marsepein.
7. Vul een muffinvorm met papierenbakjes. Schep in elk bakje een lepel beslag (hij moet de hele onderkant bedekken). Leg daarop wat marsepein en bedek met nog een lepel beslag.
8. Bak de cakejes 16 - 18 minuten in de oven of totdat een prikker er schoon weer uitkomt. Laat afkoelen op een rooster.
9. Zeef de poedersuiker en meng met het citroensap tot een dikke pasta.
Schep op elk cakeje een theelepel glazuur en leg er meteen een geglaceerde kers op.

Recept komt van de site "Yummy in my Tummy.

1 opmerking:

  1. Ik heb ze gemaakt. Ze zijn erg lekker en zien er leuk uit. Alleen vind ik persoonlijk de kers bovenop niet lekker. Maar voor de show ziet het er wel zo mooi uit. Dat als ik ze nog een keer bak, weer de kers erboven op doe. Dank u wel voor het delen van de recept. Want de site waarvan dit recept komt, bestaat niet meer.

    BeantwoordenVerwijderen