- 200 gram basmatirijst
- 3 eetlepels hoisinsaus
- 1 teentje knoflook, geperst
- stukje verse gember van 5 cm, geraspt
- 1 rode chilipeper, in plakjes
- 1 steranijs
- 1 eetlepel zongedroogde tomatenpasta
- 300 gram varkenshaas, in dunne repen
- 1 rode ui, fijngehakt
- 125 gram Chinese kool of spitskool, fijngesneden
- 1 wortel, in dunne plakjes
- geroosterd sesamzaad voor de garnering
- 1 eetlepel zonnebloemolie
Bereiden:
Kook de rijst en laat afkoelen.
Meng ondertussen de hoisinsaus, knoflook, gember, chilipeper, steranijs en tomatenpasta. Schep de reepjes vlees goed door dit mengsel en laat afgedekt 1 uur marineren.
Verhit in een wok de zonnebloemolie op hoog vuur. Neem het vlees uit de marinade en bak de reepjes 1 minuut in de wok. Voeg de ui, kool en wortel toe en als laatste de rijst.
Roerbak alles circa 3 minuten op hoog vuur, tot de rijst door en door heet is.
Bestrooi het gerecht met het geroosterde sesamzaad en serveer het.
Bron: "200 Vetarme recepten" van Cara Hobday.
Dit was snel klaar en erg lekker! Als je niet van pittig houdt, kun je beter de zaadjes verwijderen uit het pepertje.
't ziet er goed uit, en ook nog snel klaar!!!
BeantwoordenVerwijderenWat willen we nog meer???