maandag 2 januari 2012
Pastataart met pancetta, rozemarijn en gehakt
Ingrediënten:
- 6 el extra vergine olijfolie
- 1 rode ui, fijngesneden
- 1 wortel, geschrapt, in heel kleine stukjes
- 250 g pancetta, in blokjes
- 500 g varkensgehakt (of runder)
- 2 el fijngesneden rozemarijnnaaldjes
- 1 blik van 400 g tomatenblokjes
- 300 g penne rigate
- 4 grote eieren
- 50 g versgeraspte Parmezaanse kaas
- zout en versgemalen peper naar smaak
Bereiden:
1. Verhit 4 el van de olijfolie in een grote pan en bak de ui en wortel hierin 5 min. onder af en toe omscheppen.
2. Voeg de spekjes, het gehakt en de rozemarijn toe en roerbak het gehaktmengsel 5 min. tot het rul en mooi bruin is.
3. Voeg de tomaatjes en war zout en peper toe en laat de gehaktsaus 15 min. pruttelen. Neem van het vuur en laat hem tot kamertemperatuur afkoelen.
4. Kook intussen de pasta beetgaar. Giet af en doe hem in de pan met gehaktsaus. Schep alles goed om en laat afkoelen.
5. Verhit de oven tot 180' C. Vet een springvorm van 24 cm doorsnee in met de resterende olijfolie.
6. Breek de eieren boven de pan met afgekoelde pasta en voeg de Parmezaanse kaas toe. Schep alles goed door elkaar.
7. Bak de pastataart 20 - 30 minuten in de oen tot hij stevig en knapperig is. (evt. de laatste 10 minuten afdekken met aluminiumfolie)
8. Laat de pastataart 5 min. rusten alvorens hem aan te snijden: de laagjes worden dan steviger, zodat je de taart gemakkelijk kunt aansnijden. Serveer hem warm of op kamertemperatuur.
Bron: "Gino's Pasta".
Eens een andere manier om je pasta te serveren!
Ik heb de taart met rundergehakt gemaakt en nog gedroogde Italiaanse kruiden toegevoegd. Verder heb ik cherrytomaatjes op de taart gelegd en mee laten bakken. Serveer de taart met nog wat geraspte Parmezaanse kaas erover. De volgende keer doe ik wel aan de onderkant van de springvorm aluminiumfolie, want er lekte vocht doorheen op de bodem van de oven.
Jij bent het jaar lekker begonnen :-).
BeantwoordenVerwijderenMooie taart, inderdaad eens iets anders dan 'gewone' pasta!
Groetjes,
Marian
Dit lijkt een heerlijke taart en dus perfect om deze week een keer te maken.
BeantwoordenVerwijderenGroetjes, Jessica
Ziet er heel apart uit zeker op deze schaal.
BeantwoordenVerwijderenSuper!
Gaaf! Eten jullie überhaupt weleens iets warm? Die foto's zien er altijd zo mooi uit, dat ik vermoed dat alles opnieuw opgewarmd moet worden als de fotograaf klaar is, haha.
BeantwoordenVerwijderenHoi Femke,
BeantwoordenVerwijderenJohan fotografeert vaak met een hongerige blik; soms lukt het in één keer en een andere keer moeten er minstens 30 foto's gemaakt worden voordat er een goede tussen zit. En inderdaad, gelukkig hebben we een magnetron ;-)
groetjes, Caroline
Grappig idee, dat ziet er leuk uit!
BeantwoordenVerwijderenHier wordt ook altijd geklaagd dat er eerst gefotografeerd moet worden voor er gegeten mag worden... haha
Ik doe het zelf, en dan zit iedereen aan tafel erg hongerig te wezen. Maar ja, zo is het wel 'echt' tenminste!
met al de feesten en bezoeken die er weer aankomen , ik maak deze in lasagne schaaltjes per portie , kan ieder voor zich opwarmen wanneer ze honger krijgen ,
BeantwoordenVerwijderenweer een leuk lekker idee van jou .