Ingrediënten:
- 50 g blanke amandelen
- 20 middelgrote basilicumblaadjes + extra voor serveren
- 150 g zongedroogde tomaatjes op olie, uitgelekt
- 4 tenen knoflook, gepeld en gehalveerd
- extra vergine olijfolie
- 80 g versgeraspte Parmezaanse kaas
- 500 g spaghetti (volkoren)
- zout en peper naar smaak
Bereiden:
1. Rooster de amandelen (je kunt ook pijnboompitten nemen) in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn en laat ze afkoelen.
2. Doe de basilicumblaadjes,tomaatjes en knoflook in een keukenmachine. Start de motor en voeg precies zoveel olie toe als nodig is voor een gladde pesto.
3.Voeg de amandelen toe en hak ze fijn met de pesto. Doe er zo nodig nog wat olie bij.
4. Doe de pesto in een grote kom en meng met een vork de parmezaanse erdoor. Voeg wat zout en peper toe.
5. Kook de pasta beetgaar volgens de verpakking. Giet af en doe hem in de schaal met pesto. Schep alles om, zodat de pesto goed aan de pasta hecht. Serveer de pasta met wat basilicumbladjes en serveer er eventueel nog wat geraspte Parmezaanse kaas bij.
Bron: "Gino's Pasta"
Dit recept vind je in elk Italiaans kookboek, maar deze van Gino is wel erg lekker! Wij vinden deze pesto nog lekkerder dan de gewone. Ik gebruik altijd semi-zongedroogde tomaatjes, die vind ik lekkerder dan de gewone gedroogde, ze zijn wat zachter van smaak. Vier tenen rauwe knoflook vond ik wel erg veel, zeker als je de volgende dag gewoon moet werken, het is er dus maar eentje geworden.
Ik dacht eigenlijk dat het pesto met pistache noten was want daar kunnen ze wat van op Sicilië. Ik kocht er ooit( we zaten in desbetrefende streek op Sicilië) eens een potje pistache pesto, maar vind het wat te 'zoetig'. Zelf maak ik nog wel eens een tapenade van walnoten en zongedroogde tomaten. Ook erg lekker door de pasta. Ik zag je net nog lopen, beneden bij AH (Gall&Gall) maar je was net even te ver weg...
BeantwoordenVerwijderenLijkt mij ook lekker Winny. Klopt ik moest bij de Gall&Gall Grand Manier hebben.
BeantwoordenVerwijderengroeten, Caroline
Ziet er heerlijk uit!
BeantwoordenVerwijderenMmm, lijkt me lekker, met die amandelen!
BeantwoordenVerwijderenLeuk dat je aan je collega's denkt als het om knoflook gaat :-)
Groetjes,
Marian
Hmm, dit ziet er echt heerlijk uit!
BeantwoordenVerwijderenIk had je blog al een tijdje in mijn reader staan maar heb net pas alles eens goed bekeken. Mijn complimenten voor je man want ik vind het echt stuk voor stuk prachtige foto's!
@veggiesara, Bedankt voor de complimenten, ik heb ze over gebacht.
BeantwoordenVerwijderenHeerlijke pesto!
BeantwoordenVerwijderenIk heb 'm overigens gemaakt met hazelnoten - restverwerking, ook erg lekker.
Anna
Ik heb dit gisteravond gemaakt. Wat een heerlijke pesto. Dit komt hier zeker vaker op het menu. Groetjes, Marlous
BeantwoordenVerwijderenHallo Caroline,
BeantwoordenVerwijderenMijn vriendin heeft je blog onlangs ontdekt en sinds begin afgelopen weekend eten we er van. Iedere avond sluiten we sindsdien af met 'wat was dat lekker!', maar de spaghetti vandaag was een waar hoogtepunt, subliem!
Mvg, Peter Heijnen en Annemieke Kuijkens.
Hallo Peter en Annemieke,
BeantwoordenVerwijderenWat leuk om t horen! Er staan nog veel meer heerlijke recepten op om uit te proberen. Veel succes met het koken en leuk dat jullie een reactie achter lieten.
groeten, Caroline