zaterdag 25 augustus 2012

Gazpacho van watermeloen en tomaat


Ingrediƫnten:
- 10 trostomaten, middelgroot
- 1 kleine watermeloen ca 2 kilo
- sap van 1 limoen
- 1 rode peper, zaden en pitten eruit, in reepjes
- 1 el grof gehakte muntblaadjes
-  1 el grof gehakte korianderblaadjes + extra voor garnering
- 2 el extra vierge olijfolie
- 100-150 g feta, in blokjes

Bereiden:
1. Breng een ruime pan met water aan de kook, kruis je tomaten in en dompel ze ca 15 sec in het kokende water. Haal ze er uit en laat afkoelen. Nu kun je de schil makkelijk verwijderen. Snijd de tomaten in vieren en haal de zaadlijsten en de pitjes eruit. Snijd de tomaten in stukjes.
2. Verwijder de schil en de pitjes van de watermeloen, snijd ze in kleine stukjes. Houd een klein beetje watermeloen in blokjes gesneden achter voor de garnering.
3. Doe het vruchtvlees van de watermeloen en de tomaten in een keukenmachine, voeg het limoensap, de rode peper, munt en koriander toe en pureer de soep. Je kunt ook alles in een grote pan doen en het pureren met de staafmixer. Breng op smaak met een beetje zout. Proef eerst, bij mij was dit niet nodig.
4. Zet de soep in de koelkast en laat door en door koud worden.
5. Voor het serveren: schenk de soep in grote kommen of op borden. Strooi er wat apart gehouden blokjes watermeloen in en druppel er wat extra vierge olijfolie over. Garneer met blokjes feta en wat korianderblaadjes.

Bron: "Delicious" augustus 2012.

Na het succes van de salade met watermeloen, feta en zwarte olijven, zag ik bij mijn Turkse winkel weer zo'n stuk heerlijke watermeloen liggen. Ik had net in de Delicious een recept gezien van een zomersoepje met watermeloen en tomaat dat ik graag eens wilde proberen. Ik houd wel van aparte combinaties en met het warme weer zag ik het ook niet zitten om achter een warm fornuis te staan. Ik maakte deze gazpacho vorige weekend toen het zo warm was, misschien krijgen we nog zulk weer en anders komt hij volgend jaar zeker weer een keer aan bod.
Een verfrissende gazpacho voor op een warme zomerse dag!

10 opmerkingen:

  1. Jeetje, watermeloen met tomaat, apart! Daar was ik nou zelf nooit op gekomen... ben benieuwd hoe dat smaakt! Ziet er wel lekker uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je moet het maar eens proberen Maaike, het was erg lekker!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Watermeloen en tomaat. Dat is inderdaad een aparte combi. Nieuwsgierig hoe dat smaakt! Geloof dat Yvette van Boven ook een recept heeft voor watermeloensoep. Of is dit recept uit de Delicious van haar?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. @Lies, nee dit is niet van haar.Maar inderdaad heb ik van haar ook wel eens een meloensoepje gezien.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Klinkt allemaal erg lekker! Het brood op de achtergrond ziet er ook mooi uit. Zelf gebakken???

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ja Wilma, die post moet nog komen! Het brood was erg lekker, maar smaakte niet echt bij deze soep!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. oh wat een leuk recept ! k Snap wel dat je die moest maken ! Ik sla um even op, lijkt me ook erg lekker !

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Jij weet het lekker koel te houden vandaag. lekker!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Laat ik nu alles wel in huis hebben, lekker...

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat een heerlijk recept! Dankjewel voor het plaatsen, hij staat in m'n favorieten.

    BeantwoordenVerwijderen