zondag 30 juni 2013

Penne all' Amatriciana


Ingrediënten:
- 50 ml extra vergine olijfolie
- 100 g pancetta, in kleine stukjes gesneden
- 1 rode ui, fijn gesneden
- 2 à 3 tenen knoflook, fijngehakt
- 1 grote tak rozemarijn, naaldjes fijngehakt
- 1 tl chilivlokken (of meer naar smaak)
- 125 ml rode wijn
- 300 g kleine tomaatjes, in vieren gesneden
- 350 g penne
- handvol basilicumblaadjes, in stukjes gescheurd
- 25 g Parmezaanse kaas, versgeraspt

Bereiden:
1. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de pancetta tot ze goudbruin van kleur is. Voeg de ui, knoflook, rozemarijn en chilivlokken toe en bak zachtjes onder af en toe roeren tot het bruin begint te worden. Doe de wijn erbij en laat inkoken. Voeg de in vieren gesneden tomaatjes toe (ik nam romatomaatjes) en bak zachtjes, zonder deksel, tot ze zacht zijn en het op een saus begint te lijken.
3. Terwijl de saus op het vuur staat kook je de penne volgens de gebruiksaanwijzing. Giet de penne af en voeg ze toe aan de saus. Voeg de basilicum toe en bedruppel met nog wat olijfolie.
4. Verdeel de pasta over de borden en strooi er wat versgerapste Parmezaanse kaas over.

Bron:  Good Food Channel

Omdat wij dit  één van de lekkerste pastagerechten vinden, het recept nog maar een keer in de herhaling, wel met een nieuwe foto. Het is heel belangrijk dat je goede ingrediënten gebruikt, dus neem echt pancetta i.p.v. ontbijtspek (dit kun je gewoon bij de AH kopen). Ook belangrijk dat als je de rode wijn hebt toegevoegd dat je die goed laat inkoken. Ik nam hiervoor romatomaatjes aan de tak en liet die ook lekker mee sudderen zodat je een héérlijke saus krijgt. Koop ook een stuk Parmezaanse kaas en rasp het zelf, veel lekkerder dan uit zo'n zakje. Glaasje rode wijn erbij en je zult smullen!

9 opmerkingen:

  1. Klinkt goed!

    Groetjes Sonja
    http://gewoonvrouw.blogspot.nl/

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Was héél lekker! Ik heb al vaker een soortgelijke pasta gemaakt, maar met bacon ipv pancetta, peterselie ipv rozemarijn en zonder rode wijn (maar met heel veel verse tomaten). Maar deze was toch specialer! Ga ik nog maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. @An, dank voor je reactie en fijn dat het recept zo in de smaak viel. Hier ook een favoriet!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Echt zo'n klassieker maar ik heb hem nog nooit gemaakt! Dat wordt eens tijd!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Bedankt voor het delen.... Wat een heerlijke pasta! Uiteraard met een rood wijntje erbij :)

    Ik ga deze blog volgen, want ik zie nog meer lekkers.

    Minda

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Super lekkere pasta ! Ik heb deze juist klaargemaakt en is zeker voor herhaling vatbaar. Uit noodzaak wel lichtjes afgeweken van het recept : http://peggyspastime.blogspot.be/
    Grtjs, Peggy

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Leuke variant op het originele recept, klinkt lekker fris! Succes met je blog!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Klinkt heerlijk,dit ga ik eens maken! Hoe lang stond bij jouw de saus ongeveer op tot hij helemaal goed was? Dan heb ik een beetje een richtlijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Hallo Eva, ongeveer een half uurtje denk ik.
    groetjes, Caroline

    BeantwoordenVerwijderen