donderdag 3 juli 2014

Aardbeienijs


Ingrediënten:
- 350 g aardbeien
- 1 el citroensap
- 1 blik gezoete, gecondenseerde melk (ca.400 g)
- 250 ml slagroom

Bereiden:
1. Verwijder de kroontjes van de aardbeien. Snijd ze in stukken en pureer ze samen met een eetlepel citroensap. Dit kan in de foodprocessor of met de staafmixer.
2. Meng de gecondenseerde melk erdoor. Klop de slagroom een paar minuten met de mixer luchtig (niet stijf) en spatel door de aardbeienpuree. Laat in de koelkast goed koud worden.
3. Giet het mengsel in de draaiende ijsmachine en laat het ijs draaien tot het klaar is. Schep het in een doos en bewaar in de vriezer. Haal ongeveer 15 minuten voor het serveren uit de vriezer.

Bron: IJspret, Linda Lomelino

Een héérlijk romig ijsje gemaakt van maar 4 ingrediënten. Je kunt de aardbeien vervangen door ander fruit. Een lekkere verfrissing met dit warme weer.

21 opmerkingen:

  1. Lekker! Wat leuk dat je dat nu ook zelf kan maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @Judith, ik heb een tijdje geleden de ijsmachine bij mijn Kenwood gekocht, ben er blij mee!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mmm, kan niet slecht zijn!
    grtjs, Saartje

    http://saartjeathome.blogspot.be

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Heb deze ook gemaakt, maar vond het als geheel wel een tikje weeïg smaken. Misschien omdat ik niet echt een aardbeienfan ben. Ik had al zitten denken om het nog eens te maken maar dan met stukjes chocolade er door. Wel een schitterende foto trouwens!!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. @Nell, ik heb er meer aardbeien door gedaan dan in het recept stond (250g in het recept). Wij vonden het heerlijk romig en zeker voor herhaling vatbaar!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Lekker! Maar ik heb nog meer aardbeien gebruikt, nl. bijna een pond(paar uit het doosje gesnoept)
    Was nog wel erg zacht, moest nog 2 uurtjes in de vriezer.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. @Jose, hoe meer fruit hoe lekkerder. Bij mijn ijsmachine moet het ijs altijd nog 2 uur in de vriezer, omdat het anders nog te zacht is en ik las op internet dat dat normaal is.
    groetjes, Caroline

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Maar hoe ontzettend leuk is het om een ijsmachine te hebben, he.
    Nu staat hij weer te draaien voor
    dulce de leche ijs. Vorig jaar voor mijn verjaardag gekregen, en
    meteen weer een hobby erbij: Ijsmaken! Superleuk!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Hoi Caroline
    Kun je dit recept ook maken zonder ijsmachine?

    Vriendelijke groetjes van Saskia

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Hallo Saskia,
    Je kunt elk ijs maken zonder ijsmachine. Je moet dan de bak in de vriezer zetten en het ijs tijdens het bevriezen 3-4 keer doorroeren met een lepel of met je elektrische mixer. Het ijs is dan na 3 - 4 uur klaar. Het ijs zal wel anders van consistentie zijn dan uit de ijsmachine.
    groetjes, Caroline

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Even eern ander vraagje: de potjes waar haal je deze?

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Hallo Anke,
    Die heb ik bij de Jumbo gekocht. En AH heeft van die punthoorntjes. Allebei van het merk Brink.
    groetjes, Caroline

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Is het citroensap ook nodig als je ander fruit kiest, zoals banaan bijv?

    BeantwoordenVerwijderen
  14. @Leentje, ik zou het zeker bij banaan ook doen. Ten eerste geeft het een frisse smaak en bij banaan zorgt het ook nog eens dat de banaan niet bruin wordt.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Ik hou erg van aardbeien en van ijs en het ziet er heerlijk uit, ik ga het meteen proberen!

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Vandaag gemaakt. HEERLIJK! Wel heel zoet en ik zag nadien dat er veel suiker in de gecondenseerde melk zit. Is er ook een gecondenseerde melk zonder suiker? Ik las koffiemelk, maar zou dat hier ook in kunnen?

    Groeten Fraukje.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. @Fraukje, ik weet niet of het lekker wordt met koffiemelk. Gewoon een keer proberen, maar natuurlijk niet alles vervangen, want zonder suiker wordt het niets.

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Sinds kort een ijsmachine voor mijn Kitchenaid en dit recept geprobeerd en wat een heerlijk ijs is dit. Staat bij de favorieten.
    Al zoveel gelezen over de heerlijke recepten uit dit boek, jammer dat het nergens meer te krijgen is.

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Hallo Inge, misschien hebben ze het boek in de bibliotheek en kun je wat recepten kopiëren.
    Succes, Caroline

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Hi Caroline,

    Daar had ik ook al gekeken maar helaas hebben ze dit boek niet bij ons.
    Dus eerst maar eens de ijsrecepten van jou uit proberen.
    Meestal bevallen jou recepten ons wel dus dat komt goed :-)

    Groeten Inge

    BeantwoordenVerwijderen