donderdag 30 augustus 2012

Zoete aardappelsalade met limoendressing en feta



Ingrediënten:
- 1 kilo zoete aardappelen
- 2 el olijfolie
- 200 g feta, verkruimeld
-  4 el grof gehakte walnoten

Voor de dressing:
- rasp van 1 limoen
- sap van 2 limoenen
- 1 klein teentje knoflook, geperst
- 1 rode peper, zonder zaadjes en lijsten, fijngehakt
- 1 el honig
- 3 el olijfolie
- 1 el hazelnootolie (of walnootolie)
- 2 el bieslook, fijngehakt
- zout

Bereiden:
1. Vermeng alle ingrediënten voor de dressing.
2. Schil de aardappels en snijd ze in dunne plakjes. Blancheer de plakjes 1 minuut in kokend gezouten water. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
3. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de aardappelen aan beide kanten goudbruin. Laat de plakjes uitlekken op keukenpapier.
4. Verdeel de aardappelen over 4 borden en giet er lekker veel dressing over. Verkruimel de feta over de aardappelen en verdeel de gehakte walnoten erover.

Bron: Weekend Knack.be


Een collega vertelde mij dat ze bij vrienden zo'n lekkere salade van zoete aardappel met limoen had gegeten. Ze legde mij uit wat er ongeveer in zat en toen ben ik gaan googlen en kwam op dit recept uit. Ik heb het gemaakt en het smaakte bijzonder lekker.

12 opmerkingen:

  1. Deze salade is echt iets voor mij; vind zoete aardappel met limoen geweldig lekker!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ziet er heerlijk uit! Een bewaarreceptje :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat komt goed uit. Vorige week voor 1 euro een flinke bak gekocht en nu op zoek naar meer gebruiksmogelijkheden voor 1 persoon.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik heb dus nog nooit zoete aardappel gegeten. Dit recept lijkt me heerlijk. Neem aan dat je de aardappelschijfjes in delen hebt opgebakken. Een kilo aan schijfjes is best veel.

    Groetjes, Tessa

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hoi Caroline,

    Dat ziet er mooi uit zeg!

    Ciao Gereon

    BeantwoordenVerwijderen
  6. @Tessa, inderdaad in delen, het hoeft niet erg warm te zijn, want er gaat toch koude dressing over. Wij hebben met z'n tweetjes 500 g gegeten. De hoevelheid viel mee, de schillen gaan er ook nog vanaf. Het is erg lekker met die dressing!
    Er staan nog meer lekkere recepten met zoete aardappel op mijn blog. Ook nog twee van Ottolenghi.
    groeten, Caroline

    BeantwoordenVerwijderen
  7. @Gereon, dank je, het smaakt ook nog eens erg lekker!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ziet er weer heerlijk jammie uit! Ik krijg altijd honger van jouw foto's! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Dit ziet er ook bijzonder smakelijk uit. Prachtige foto's!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ja ik zou dan ook de helft vd aardappelen nemen. Zijn ook maar met z'n 2tjes. Ik ga wel even verder neuzen hier naar de andere zoete aardappel recepten.

    Keek gisteren ook al naar je Quinoa recepten want ook dat moet ik nog eens proberen!! Druk druk druk! haha.

    Tessa

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ben gek op deze combinatie! Ik vind geitenkaas in plaats van feta ook altijd erg geslaagd. Limoen is een goede toevoeging, ga ik onthouden!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Vandaag gemaakt,heerlijk! Voor herhaling vatbaar maar dat zijn al jouw recepten!

    BeantwoordenVerwijderen