dinsdag 4 mei 2010

Fruittaart


Ingrediënten:
- 100 gram boter, op kamertemperatuur
- 200 gram kristalsuiker
- 50 gram zure room
- 3 eieren
- 1 theelepel vanille-extract
- 1 theelepel citroenrasp
- 210 gram bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- perziken uit blik, verse aardbeien en bosbessen (of ander fruit)

Bereiden:
Spoel de perziken af om de siroop te verwijderen en laat goed uitlekken.
Vet een springvorm van 20 of 22 cm doorsnede in en verwarm de oven voor op 180' C.
Klop met de mixer de boter, zure room en suiker tot het licht en luchtig is.
Klop één voor één de eieren er doorheen, voeg pas de volgende toe als de ander is opgenomen.
Voeg het vanille- extract en de citroenrasp toe en roer goed door.
Zeef de bloem en de bakpoeder er boven en klop met de mixer tot alles goed gemengd en glad is.
Verdeel het deeg in de springvorm en strijk glad met een spatel.
Verdeel de vruchten over het deeg, niet aandrukken.
Zet de vorm 60 - 70 minuten in de oven.
Dek de vorm de laatste 15 minuten af met aluminiumfolie, zodat de taart niet te bruin wordt.
De cake is gaar als er een satéprikker droog en schoon uitkomt.
Laat de taart 10 minuten in de vorm afkoelen. Zet de taart daarna op een rooster en laat volledig afkoelen.
Bestrooi de taart voor het serveren met poedersuiker.

Deze taart heb ik gemaakt, omdat Johan vandaag jarig is!
Inmiddels de taart geproefd en hij is héérlijk! De volgende keer neem ik een vorm van 20 cm doorsnede, nu had ik 22 cm gebruikt, dan wordt de taart iets hoger. Verder ga ik hem al na een half uur afdekken met folie, want dan droogt het fruit minder uit.

7 opmerkingen:

  1. Hártelijk Gefeliciteerd Caroline met de verjaardag van Johan.
    De taart ziet er geweldig uit.( mooie foto ook ! ).
    Fijne dag!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hiep hiep hoera! Moest papa zelfs op zijn verjaardag eerst nog een foto maken voordat hij mocht proeven? :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Gefeliciteerd met Johan! Wat ziet die taart er prachtig uit zeg... Maak er een mooie dag van vandaag!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ha Caroline, Wat een mooie verjaarstaart heb jij gebakken voor je man. Was het ook lekker? En vond Johan het kado lekker?
    Hoeveel stukken heb je gegeten?
    Eindelijk je eigen blog. Ik kon thuis niet reageren want de compu is tijdelijk out of order.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hoi Caroline ik denk dat het weer een "Caroline-weekend "wordt als ik zo kijk wat ik ga dit weekend ga maken :-). Te beginnen met deze fruittaart die nu in de oven staat (heerlijk 'n man die alle voetbalwedstrijden wil zien, kan ik lekker bakken) . Wilde even geen amandelspijs en veel boter. De laatste, amandel kersentaart, die heerlijk was had wel een beetje veel calorieën . Dank weer voor je inspirerende gerechten!!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hallo Marja,
    Dit was de eerste taart die ik voor mijn blog maakte! Weet nog dat we 'm erg lekker vonden. Ach, die taarten met de meeste calorieën dat zijn meestal de lekkerste! ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Deze taart gemaakt, eigenlijk is het meer een cake. Erg lekker! Vooral perziken maakt het lekker.

    BeantwoordenVerwijderen