- 1 el vloeibare honing
- 4 el balsamicoazijn
- 250 g aardbeien, kroontjes verwijderd, in vieren gesneden
- 4 takjes basilicum, blaadjes in reepjes gesneden
- 6 el olijfolie
- 1 tl dijonmosterd
- zout/versgemalen 4 seizoenenpeper (AH)
- 50 g gemengde sla van kleine blaadjes
- 75 veldsla
- 200 g verse geitenkaas, grof verkruimeld
- 2 el pijnboompitten, geroosterd
Bereiden:
Meng voor de marinade de honing en balsamicoazijn goed door elkaar. Schep in een schaal de aardbeien, marinade en de helft van de basilicum door elkaar. Dek de schaal af en laat de aardbeien in de koelkast 2 uur marineren.
Schenk de aardbeien door een zeef en vang de marinade op. Klop 3 el van de marinade met de olie, mosterd, zout en peper naar smaak tot een dressing.
Verdeel de veldsla en de babyleaves over 4 borden en besprenkel met wat dressing. Verdeel de aardbeien en geitenkaas erover en bestrooi met versgemalen peper, de rest van de basilicum en de pijnboompitten. Geef de rest van de dressing er apart bij.
Lekker met ciabatta met roomboter.
Bron : "Tip culinair" van juli 2004.
Dit recept staat bij ons in het voorjaar, als het aardbeientijd is, vaak op het menu. Als voorgerecht, maar ook als lunch op een zondagmiddag, als het mooi weer is en we lekker in de tuin kunnen eten. De salade is heerlijk door de in balsamicoazijn gemarineerde aardbeien in combinatie met de geitenkaas en de pijnboompitten. Ciabatta erbij om de lekkere dressing van je bord te schrapen.
Gemarineerde aardbeien met balsamico zijn trouwens ook erg lekker in een nagerecht, samen met mascarpone.
Ha ha..je weet het altijd weer te treffen..ik lust geen aardbeien...onze smaken zijn wel heel verschillend, maar des al niet te min..etc etc etc..
BeantwoordenVerwijderenErg lekker. Genieten die blog van jou!
BeantwoordenVerwijderenDit lijkt me een lekker frisse salade.
BeantwoordenVerwijderenWil ik , bij beter weer dan nu, ook eens gaan maken.
Wat heb jij trouwens een hoge blogproduktie!
Groeten.