- 500 gram groene asperges
- mozzarella di bufala
- 8 - 12 plakjes prosciutto
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel rode wijn azijn
- klein bosje basilicum
- zout en peper
Bereiden:
1. Blancheer de asperges 2 minuten en spoel ze daarna af met koud water. Snijd het mozzarella bolletje in 4 stukken en leg een stukje op 2 asperges. Leg er weer 2 asperges op en rol de asperges in twee plakjes prosciutto.
2. Verhit een klein beetje olijfolie in een koekenpan en bak de rolletjes voorzichtig tot de prosciutto knapperig is en de mozzarella begint te smelten.
3. Meng de olijolie met de azijn en voeg zout en peper toe. Scheur de basilicum in kleine stukjes en voeg toe aan de dressing. Serveer de aspergerolletjes met de dressing.
Bron: "Good Food" site.
Ik had nog wat groene asperges over en ging op internet kijken wat ik er van kon maken. Kwam dit eenvoudige recept tegen. Het smaakte erg lekker. Ook leuk als voorgerechtje.
deze ga ik het weekend maken als voorafje...
BeantwoordenVerwijderenIk heb je genomineerd voor de sunshine award!
BeantwoordenVerwijderenhttp://silkeskookhoekje.wordpress.com/2010/06/02/award/