dinsdag 27 juli 2010

Geitenkaasjes in pancetta op een bedje van rucola

Ingrediënten:
- 1 rol geitenkaas, 180 g
- pancetta
- walnoten, licht geroosterd
- rucola,
- 12 - 16 stuks cherrytomaatjes

Voor de dressing:
- een takje tijm
- 2 eetlepels frambozenazijn
- 8 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels honing
- 1 theelepel mosterd
- peper en zout

Bereiden:
Snijd de geitenkaas in 8 gelijke plakken en rol deze in de pancetta. Verdeel de rucola en gehalveerde tomaatjes over 4 borden. Bak de ingerolde geitenkaasjes in middel hete olijfolie goudbruin, ongeveer 1 minuut per kant (Let op dat de geitenkaas er niet uitsmelt).
Leg de goudbruine geitenkaasjes op de voorbereide borden, terwijl deze rust maak je de dressing. Kneus een theelepel verse tijmblaadjes en meng deze in het mengsel van de azijn, olijfolie, honing en mosterd en voeg zout en peper naar eigen smaak toe. Druppel de dressing rijkelijk over de salade en de geitenkaasjes. Verdeel de walnoten erover en serveer direct.

Bron: 'Wie is de chef'.

Een simpel en makkelijk te breiden voorgerecht en zó lekker!

4 opmerkingen:

  1. Ik ga dit voorgerecht maken op 1e Kerstdag. Lijkt me erg lekker en niet te ingewikkeld.
    Bedankt voor het recept.

    En fijne dagen, Els

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Stond gepland voor 2e Kerstdag. We konden niet wachten en dus vandaag gegeten . Lekker hoor !!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ha, ha Marja, dan kun je nog wat anders uitzoeken!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi Caroline, je zult het niet geloven maar de menu's voor 1e en 2e Kerstdag komen ook van jouw blog! Enkele nieuwe recepten en enkele die ik al eens gemaakt heb maar zó lekker waren. Bedankt weer !

    BeantwoordenVerwijderen