- 1 rol geitenkaas, 180 g
- pancetta
- walnoten, licht geroosterd
- rucola,
- 12 - 16 stuks cherrytomaatjes
Voor de dressing:
- een takje tijm
- 2 eetlepels frambozenazijn
- 8 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels honing
- 1 theelepel mosterd
- peper en zout
Bereiden:
Snijd de geitenkaas in 8 gelijke plakken en rol deze in de pancetta. Verdeel de rucola en gehalveerde tomaatjes over 4 borden. Bak de ingerolde geitenkaasjes in middel hete olijfolie goudbruin, ongeveer 1 minuut per kant (Let op dat de geitenkaas er niet uitsmelt).
Leg de goudbruine geitenkaasjes op de voorbereide borden, terwijl deze rust maak je de dressing. Kneus een theelepel verse tijmblaadjes en meng deze in het mengsel van de azijn, olijfolie, honing en mosterd en voeg zout en peper naar eigen smaak toe. Druppel de dressing rijkelijk over de salade en de geitenkaasjes. Verdeel de walnoten erover en serveer direct.
Bron: 'Wie is de chef'.
Een simpel en makkelijk te breiden voorgerecht en zó lekker!
Ik ga dit voorgerecht maken op 1e Kerstdag. Lijkt me erg lekker en niet te ingewikkeld.
BeantwoordenVerwijderenBedankt voor het recept.
En fijne dagen, Els
Stond gepland voor 2e Kerstdag. We konden niet wachten en dus vandaag gegeten . Lekker hoor !!
BeantwoordenVerwijderenHa, ha Marja, dan kun je nog wat anders uitzoeken!
BeantwoordenVerwijderenHoi Caroline, je zult het niet geloven maar de menu's voor 1e en 2e Kerstdag komen ook van jouw blog! Enkele nieuwe recepten en enkele die ik al eens gemaakt heb maar zó lekker waren. Bedankt weer !
BeantwoordenVerwijderen