- 2 bollen buffelmozzarella
- gedroogde rode chili peper uit de molen
- 1 zak gemengde sla
- één perzik per persoon, geschild en in stukken
- een paar plakken prosciutto
- zout en peper
- muntblaadjes, in stukken gescheurd
Voor de dressing:
- 2 eetlepels citroensap
- 5 eetlepels olijfolie
- zout en peper
Bereiden:
Verdeel de salade over 4 borden en leg er de perzik stukjes op. Scheur de prosciutto in reepjes en verdeel over de salade. Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel over de salade. Bestrooi met de muntblaadjes, zout en een klein beetje van de gemalen rode peper (pas op, het is gauw té veel). Verdeel met een lepel de dressing over de salade en serveer direct.
Bron: Jamie Oliver, 'De naked chef is terug'.
Weer zo'n lekkere salade voor warme dagen, die bij ons al jaren op het menu staat!
Ik vind het altijd heerlijk fruit in salades, maar ook in wok gerechten ben ik niet misselijk van om ananas of perzik toe te voegen.
BeantwoordenVerwijderenOp een mooie zomerse dag als vandaag, ga ik deze salade maken!
BeantwoordenVerwijderenWat is het toch fijn, dat google bestaat (o:
Vandaag gegeten, was heerlijk! We hadden alleen geen perzik dus lekker met appel gegeten :-).
BeantwoordenVerwijderenHeerlijke salade!
BeantwoordenVerwijderenHeb zelf in plaats van perzik meloen gebruikt en sambal in plaats van gedroogde chilipeper en deze combinatie werkt ook erg goed.