- 150 g verse frambozen (evt. diepvries)
- 75 g zachte roomboter
- 175 g fijne kristalsuiker
- 1 tl vanille-extract
- snufje zout
- 1 ei
- 200 g bloem
- 2 tl bakpoeder
- 75 ml karnemelk
Voor de topping:
- 250 g poedersuiker
- 50 g zachte boter
- 100 g roomkaas
Bereiden:
1. Verwarm de oven voor op 170' C en doe 12 papieren vormpjes in een muffinvorm
2. Pureer de frambozen.
3. Klop de boter met de suiker luchtig, voeg het ei toe en klop tot het ei helemaal is opgenomen, voeg dan ook het vanille-extract toe en meng goed.
4. Voeg het frambozenmengsel toe en klop tot een egaal roze geheel.
5. Meng in een andere kom bloem, bakpoeder en zout. Schep in delen het mengsel en de karnemelk door het botermengsel en verdeel het beslag over de 12 vormpjes.
6. Bak de cupcakes 20 - 25 minuten tot ze stevig en gaar zijn, de cake veert terug als je erop drukt.
7. Laat de cakejes 5 minuten in de vorm afkoelen, haal ze er dan uit en laat helemaal afkoelen op een rooster.
8. Klop intussen voor de topping de boter en de poedersuiker tot een glad mengsel. Voeg de roomkaas toe en klop tot alles goed gemengd is. Spuit het roomkaasmengsel op de cupcakes en serveer.
Bron: 'Smulweb'
mmm jam ziet er echt verrukkelijk en zo mooi
BeantwoordenVerwijderenDie zien er echt vrolijk uit. Leuk voor een kinderparty!
BeantwoordenVerwijderenDeze waren heerlijk, vooral de topping is superlekker!
BeantwoordenVerwijderenHmm... lekker hoor!!
BeantwoordenVerwijderenGa nog eens verder op je blog neuzen, zie allemaal lekkers voorbij komen. Nog bedankt voor je leuke berichtje op mijn blog.
Groetjes, Hazel (Cookie Cottage)
OMG i'm gonna to make these the rest of my life! Heerlijk! Ik houd niet van cakes en 'normale' cupcakes maar deze zijn heerlijk zoet en fluffy! I <3 them!
BeantwoordenVerwijderen