- 4 el olijfolie
- 250 g gerookte spekblokjes
- 2 uien, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- 1 rode peper, zaadlijsten verwijderd en in dunne ringetjes
- 1 blik tomatenblokjes
- 4 tasty tom tomaten, pitjes verwijderd en in blokjes
- 1 tl suiker
- 1 pak verse pappardelle, 250 g
- handvol basilicumblaadjes
- 100 g Pecorino
Bereiden:
Verhit de olie in een braadpan en bak de spekblokjes uit. Voeg de ui toe en fruit in 5 min. glazig. Voeg de knoflook en de rode peper toe. Laat 2 min. garen en roer de tomatenblokjes en de verse tomaten erdoor. Breng op smaak met de suiker en peper en zout. Laat dit op laag vuur 10 min. koken. Kook ondertussen de pappardelle volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en schep de pappardelle door de saus.
Bestrooi met de basilicum en de Pecorino.
Bron : AH, Allerhande 02-2010.
Lekkere, eenvoudige en snelle pasta!
Ziet er echt heerlijk uit!
BeantwoordenVerwijderenHet klinkt heerlijk! De kleuren zijn ook prachtig op de foto.
BeantwoordenVerwijderenHet is echt een heerlijk recept. Heb het deze week 2 maal gemaakt.
BeantwoordenVerwijderenerg lekker, ga ik nog vaker maken!
BeantwoordenVerwijderen