maandag 27 december 2010

Kaasfondue Napoli

Foto van internet
Ingrediënten:
- 300 g Napoli Contadino (te verkrijgen bij de kaasboer)
- 300 g belegen Noord-Hollandse
- 3 dl droge witte wijn
- vers gemalen zwarte peper
- maïzena

Bereiden:
1. Rasp beide kaassoorten en giet de wijn in een fonduepan en verwarm deze zonder te laten koken.
2. Voeg de kaas steeds in gedeelten toe, verhoog de temperatuur en blijf goed roeren. Liefst met een houten lepel.
3. Als het mengsel mooi egaal en smeuïg is, voeg je een papje van wat maïzena en witte wijn toe en daarna wat vers gemalen peper.



Bron:  uit een foldertje van de kaasboer.

Napoli Contadino is een heerlijke specialiteit van Hollandse bodem. Geïnspireerd door de Italiaanse keuken, met knoflook, olijven en gedroogde zontomaatjes, heeft deze kaas een zuidelijk karakter.



Na al het vele eten op eerste Kerstdag, doen wij het tweede kerstdag rustig aan. Vandaar deze heerlijke kaasfondue . We zijn vergeten een foto te maken, vandaar dit keer een foto van internet. Deze hoeveelheid is maar voor 3 personen, voor meerdere personen de hoeveelheden aanpassen!

2 opmerkingen:

  1. hahaha...nou rustig aan..wij hebben eerste kerstdag kaasfondue gegeten...ligt toch wel zwaar op de maag hoor...maar wel lekker.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ja, mam het was niet echt een lichte maaltijd :-). Maar hij was weer ouderwets lekker!

    BeantwoordenVerwijderen