woensdag 26 januari 2011

Limoen & gembercake


Ingrediënten:
- 200 g ongezouten roomboter., op kamertemperatuur
- 175 g fijne kristalsuiker
- 4 limoenen
- 3 grote eieren
- 200 g bloem
- 1 tl bakpoeder
- 1 flinke tl gemberpoeder
- 50 g gemalen kokos
- 3 bolletjes stemgember
- 2 el melk
- 3 el kristalsuiker
- 3 el gembersiroop
- gehakte gesuikerde gember, om te garneren

Bereiden:
1. Verwarm de oven voor op 180' C. Vet een cakeblik in en beleg aan de brede kant met bakpapier en laat overhangen.
2. Mix in een kom de suiker en de boter tot ze bleek en luchtig is. Voeg de rasp van 3 limoenen toe en voeg één voor één de eieren toe. Goed mixen tussendoor.
3. Zeef de bloem met de bakpoeder, een mespunt zout en de gemberpoeder. Meng dit met een grote metalen lepel door het botermengsel. Voeg de kokos, de kleingesneden stemgember (ik heb 4 bolletjes gebruikt). Voeg de melk en het sap van 2 limoenen toe en meng alles goed. Doe het deeg in de cakevorm.
4. Bak de cake 45 minuten of totdat een satéprikker  er droog en schoon uitkomt. Laat de cake 10 - 15 minuten afkoelen.
5. Neem een satéprikker en prik gaatjes in de hele cake. Meng het limoensap van 2 limoenen met de kristalsuiker en de siroop en giet dit in de gaatjes over de cake. Laat de cake in de vorm helemaal afkoelen.
Versier de cake met de gehakte gesuikerde gember.

Bron: "Good Food" februari 2011.

Zalige cake, de smaak van de gember, limoen en kokos is een lekkere combinatie. Je moet natuurlijk wel een gemberliefhebber zijn!  Ik had al een bolletje stemgember extra in de cake gedaan, maar volgende keer gaan er nog 2 extra in.

1 opmerking:

  1. Good food is een van mijn favoriete hangplekjes! Lijkt me heel lekker, die cake!

    BeantwoordenVerwijderen