- 500 g witlof
- 1 el olijfolie
- 1 rode peper, fijngesneden
- 4 eieren
- 50 ml melk
- 1zakje verse peterselie (30g)
- 1 zakje geitenkaas, gemalen 150 g
Bereiden:
1. Verwarm de oven voor op 200' C.Snijd de bittere kern uit de onderkant van de witlof en snijd de rest in fijne reepjes.
2. Verhit de olijfolie in een wok en fruit hierin het pepertje (indien je van pittig houdt, fruit je de zaadjes mee). Voeg de witlof toe en roerbak 3-4 minuten.
3. Klop de eieren los me de melk en breng op smaak met zout en versgemalen peper. Snijd de peterselie fijn en roer deze met 3/4 van de geitenkaas en de witlof door het eiermengsel.
4. Schenk dit mengsel in een ingevette ovenschaal en strooi de rest van de kaas er overheen. Zet de schaal in de oven en laat het 25 minuten gaar en bruin worden in de oven. Snijd de frittata in punten en serveer eventueel met een rucolasalade en brood.
Bron: AH
De foto ziet er niet spectaculair uit, maar dit is een recept dat bij ons regelmatig op tafel staat. Een lekkere combinatie van lof met pittige rode peper en geitenkaas.
Dit ziet er heeeerlijk uit.
BeantwoordenVerwijderenKom top mijn recpetenlijst van die ik zeker eens moet proberen.
ziet er lekker uit met witlof een keer iets anders ga het proberen
BeantwoordenVerwijderengr sandra
Wat een leuk idee, frittata met witlof.
BeantwoordenVerwijderenGa ik zeker eens proberen!
njam njam!
BeantwoordenVerwijderen