- 450 g farfalle
- 1 ei
- 1 dl slagroom
- zeezout en zwarte peper uit de molen
- 100 - 150 g pancetta, in grove stukken gescheurd
- 3 flinke handen vol doperwtjes (uit de diepvries)
- 30 g verse munt, in reepjes gesneden
- 100 g Parmezaanse kaas, grof geraspt
Bereiden:
1. Kook de farfalle volgens de gebruiksaanwijzing al dente. Voeg de laatste drie minuten de doperwtjes toe en kook mee. En laat alles in een vergiet uitlekken en doe terug in de pan.
2. Bak intussen (als de farfelle staat te koken) de pancetta krokant en goudbruin. Klop het ei met de slagroom, zout en peper door elkaar.
3. Roer de pancetta en het grootste deel van de munt door de pasta. Nu direct het ei-roommengsel toevoegen, de pasta moet nog heet zijn. Roer er nog wat zout en peper naar smaak door. Strooi er de Parmezaanse kaas en de overgebleven muntblaadjes over en serveer direct.
Bron: "Jamie's dinners" Jamie Oliver.
Ziet er alweer heerlijk uit! Moet ik onthouden!
BeantwoordenVerwijderenZalig zeg, echt een voorjaars recept
BeantwoordenVerwijderenIk ben niet echt een fan van Jammie. Maar dit ziet er geweldig uit!
BeantwoordenVerwijderenHet is gelukt! Groet winny
BeantwoordenVerwijderen