zaterdag 5 februari 2011

Zalm met mangosalsa


Ingrediënten:
- 4 stukken zalmfilet
- sap van een ½ citroen
- zout en versgemalen peper
- scheutje olijfolie

Voor de salsa:
- 1 Nature's Pride mango
- 1 rood pepertje, zaadjes verwijderd
- 1 rode ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, uitgeperst
- sap van een ½ citroen
- 3 el olijfolie
- 3 el fijngehakte koriander of peterselie
- zout

Bereiden:
1. Maak eerst de salsa. Snijd het vruchtvlees van de geschilde mango in kleine blokjes en doe ze in een kom. Schep er het fijngehakte rode pepertje, de gesnipperde ui, de knoflook, het citroensap, de olie en de koriander of peterselie door. Breng op smaak met een beetje zout en laat op kamertemperatuur rusten.
2. Laat de zalm op kamertemperatuur komen. Bedruppel met het citroensap en bestrooi met wat zout en peper.
3. Laat een koekenpan met een dikke bodem of een grillpan heet worden. Verhit een scheutje olie in de pan en bak de zalmfilets aan beide kanten bruin. De juiste tijd is afhankelijk van de dikte van de vis; de vis moet net gaar zijn. Gebruik je een grillpan, vet dan de zalm in met olie.
4. Serveer met de salsa. Je kunt hier rijst bij serveren en elke groente die je lekker vindt.

Heerlijk  de zoete mango, het pittige pepertje en de smaak van de koriander in combinatie met de zalm. Wist je trouwens dat de mango de meest gegeten vrucht van de wereld is?

2 opmerkingen: