- 60 g rauwe ham (in 2 dikke plakken)
- 2 takjes rozemarijn, fijngehakt
- 100 g roomboter
- ½ tl zout
- 150g bloem
- 4 eieren
- 2 el versgeraspte Parmezaanse kaas
Bereiden:
1. Snijd de ham in piepkleine blokjes. Verwarm de oven voor op 200' C. Bekleed een bakblik met bakpapier.
2. Breng in een pan een ¼ liter water en de boter aan de kook. Voeg het zout toe. Schud de bloem er in één keer bij. Roer dan met een houten lepel 2 minuten bij matige temperatuur tot het deeg als een bal loslaat van de bodem van de pan. Doe het deeg in een kom. Roer één voor één de eieren erdoor zodat een glanzend deeg ontstaat. Roer de ham, rozemarijn en Parmezaanse kaas erdoor.
3. Leg met twee theelepels 36 bergjes op enige afstand van elkaar op het bakblik. Bak ze in 12 tot 15 minuten goudbruin in de oven. Neem ze uit de oven en laat ze afkoelen.
Vegetarische variant: Neem in plaats van ham, rozemarijn en Parmezaanse kaas gedroogde tomaten (in olie), tijm en pecorino.
Bron: "Fingerfood" Margit Proebst.
In feite zijn het soesjes met van alles door het beslag, zodat je ze niet hoeft te vullen. I.p.v. dikke plakken rauwe ham, heb ik dunne plakjes rauwe ham genomen en die in kleine stukjes gesneden. Erg lekker en makkelijk recept. (De vegetarische variant lijkt mij ook erg lekker!)
Die zien er lekker uit! Leuk voor bij het paasbuffet, ik neem hem mee!
BeantwoordenVerwijderenDat ziet er lekker uit. Ga dit maken maar dan de veggie variant.
BeantwoordenVerwijderenHoi Caroline,
BeantwoordenVerwijderenWat een lekker hapje. Ga het eens proberen bij een van mijn wijnproeverijen dit voorjaar.
Groetjes Gereon
Ooh, dit ziet er goed uit! Ik ga dit snel ook eens maken ^^
BeantwoordenVerwijderen