- 40 g walnoten
- 115 g bloem
- zout / peper
- 115 g boter
- 115 g Griekse feta
- beetje losgeklopt ei om de koekjes te bestrijken
Bereiden:
1. Doe de walnoten in een kom en hak ze fijn. Strooi ze op een bord.
2. Doe de bloem en wat zout en peper in de keukenmachine. snijd de boter in kleine blokjes en voeg ze toe. Werk de boter met de pulseerknop door de bloem, zodat je een fijn kruimelig mengselkrijgt. Rasp de kaas grof en voeg deze toe. Voeg de fijngehakte walnoten toe. Vermeng alles tot een deeg.
3. Rol het deeg op een licht met bloem bestoven werkvlak uit tot een dunne lap. Steek met een gladde uitsteekvorm rondjes van 5-6 cm doorsnee uit.(Je kunt ook gewoon balletjes draaien van het deeg en dan een beetje plat drukken). Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat Bestrijk ze met losgeklopt ei.
4. Bak de koekjes ca. 10 minuten in een op 190'C voorverwarmde oven tot ze goudbruin kleuren. Laat ze afkoelen op een rooster.
Bron: "De keuken van Griekenland".
Lekker hartig koekje b.v. voor bij de borrel.
Hallo Caroline,
BeantwoordenVerwijderenWat een heerlijke recepten heb je op je blog staan. Echt super, ga zo door.
Groetjes Pauline
Lekker met walnoten. Heerlijk voor al die mensen die meer van hartig houden.
BeantwoordenVerwijderengrrrr
Hallo Pauline,
BeantwoordenVerwijderenBedankt voor je compliment. En voorlopig ben ik nog van plan zo door te gaan hoor!
groetjes, Caroline