- 180 g bloem
- 2 tl bakpoeder
- 1 tl kaneel
- ½ tl gemalen nootmuskaat
- ¼ tl kruidnagelpoeder
- snuf zout
- 40 g roomboter, op kamertemperatuur
- 100 g kristalsuiker
- 2 grote eieren, op kamertemperatuur
- 170 g Griekse yoghurt
Topping:
- 250 ml ahornsiroop (maple syrup)
- 160 g walnoten, grof gehakt
Bereiden:
1. Verwarm de oven voor op 175' C en vet een ronde vorm van 23 cm doorsnede (geen springvorm) in met boter.
2. Meng in een kom de bloem, bakpoeder, kaneel, nootmuskaat, kruidnagelpoeder en zout en zet opzij.
3. Doe in een grote kom de boter en de suiker en meng met de mixer een paar minuten. Voeg dan één voor één de eieren toe en meng tot het glad is.
4. Voeg de droge ingrediënten en de yoghurt toe en meng alles met een spatel tot het net gemengd is. Zet opzij.
5. Breng in een kleine pan de ahornsiroop aan de kook. Als de siroop net kookt, haal hem dan van het vuur en roer met een pollepel de walnoten erdoor.
6. Doe het walnoot-ahornmengsel in de vorm en verdeel met een spatel het deeg erover. Zorg dat het walnoot-ahornmengsel goed bedekt is.
7. Bak de cake 35 minuten in de voorverwarmde oven of tot een satéprikker er droog en schoon uitkomt.
8. Haal de cake uit de oven en laat even rusten. Plaats er dan een schaal op en keer de cake, verwijder de vorm. Als er walnoten uitvallen leg ze dan terug op de cake.
Bron: "Gingerbread Bagels" (met stap voor stap foto's van deze cake)
In het engels heet deze cake "Maple Walnut Tourlouche". Het is een Canadese upside down cake. Waar Tourlouche voor staat, heb ik niet kunnen vinden op internet. Dus als iemand het weet????
Een kruidige cake, die samen met de ahornsiroop en walnoten een perfecte combinatie vormt.
Deze cake gebakken voor het werkoverleg dat wij vandaag hebben.
Het ziet er zalig uit. Was hij net zo lekker als hij eruit?
BeantwoordenVerwijderenLeuk dat je ook het boek Baking made easy hebt aangeschaft. Ik heb er al een aantal receptjes uit gemaakt.
Groetjes Liesbeth
Deze cake heb ik geproefd bij het werkoverleg en het was inderdaad verrukelijk!
BeantwoordenVerwijderenHeerlijk, het deed me denken aan Griekse karidopita. Trouwens, cake nr. 2 was ook niet te versmaden.
BeantwoordenVerwijderenGrrr
Ook deze was heerlijk!
BeantwoordenVerwijderenTrouwens, ze waren alle drie lekker.
Hoi Caroline,
BeantwoordenVerwijderenKen je dan ook de pinapple-upside-down cake? Met ananas en walnoten? Te gekke taart van mijn Amerikaanse schoonzus gekregen. Als je wilt stuur ik je het recept.
Groetjes Renée
Ik heb de cake zojuist gemaakt, en hij blijft drijven in de ahornsiroop!?
BeantwoordenVerwijderenHoort dat zo?
Ik had ook moeite met het cake mengsel over de siroop te smeren
Ik hoor graag van u
xxx
Het is al weer een tijdje geleden dat ik deze cake maakte. Maar kan me de problemen die jij beschrijft niet herinneren en anders had ik dat zeker gemeld.
BeantwoordenVerwijderen