maandag 11 april 2011

Tomaten panzanella


Ingrediƫnten:
- 1 ciabatta
- 4 el olijfolie
- zout en vers gemalen peper
- 500 g lekkere rijpe tomaten
- verse basilicum
- 1 teentje knoflook
- 2 el witte wijnazijn
- 4 el extra vergine olijfolie
- 6 ansjovisfilets, grof gehakt, ca 100g
- 100 g rucola

Bereiden:
1. Verwarm de oven voor op 200' C. Haal de korst van de  bovenkant van de ciabatta en pluk grote stukken brood eruit. Bedruip met olijfolie en strooi er naar smaak zout en peper over. Rooster het brood in de oven ca 4-5 minuten, tot het goudbruin is. Laat afkoelen.
2. Dompel de tomaten onder in kokend water en verwijder de schil, verwijder de pitten en snijd ze in kwarten.
3. Scheur de basilicum in repen en doe ze in een vijzel met de knoflook en een beetje zout. Stamp alles fijn en voeg de witte wijnazijn en de olijfolie toe. Voeg zout en peper naar smaak toe.
4. Meng in een schaal de rucola, ansjovis de tomaten  en voeg de dressing toe. Roer alles goed door.

Bron: "The Best" BBC.

Heerlijke Italiaanse salade. Maak hem kort van tevoren klaar en gebruik lekkere tomaten.

3 opmerkingen:

  1. Ik kwam hier viavia terecht en dit ziet er inderdaad heel erg lekker uit. Altijd al eens panzanella willen proberen, misschien wordt het dan deze wel! Ik begin je ook meteen te volgen!
    Groetjes,
    Annelore

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ga de salade vananvond maken. Zonder de ansjovis maar met gemarineerde artisjokken en mozzarella. Lekkere tomaten haalde ik al bij AH

    BeantwoordenVerwijderen