woensdag 25 mei 2011

Hartige taart met groene asperges en geitenkaas


Ingrediënten:
- 1 rol bladereeg uit de koeling (AH)
- 100 g zachte geitenkaas
- 3 eieren
- 170 ml kookroom
- ½ bakje kerstomaatjes
- zout en peper
- 1 bos groene asperges, harde uiteinden verwijderd

Bereiden:
1.Verwarm de oven voor op 200' C. Vet een quichevorm in met boter en beleg met het bladerdeeg (je kunt natuurlijk ook plakjes bladerdeeg uit de diepvries gebruiken). Prik met een vork gaatjes in het deeg. Leg er een stuk bakpapier op en doe er een steunvulling in (bv. rijst of bonen).  Zet de vorm in de oven en bak de bodem ongeveer 7 minuten. Haal daarna de steunvulling en het bakpapier eruit en zet de bodem nog even 5 minuten terug in de oven.
2. Blancheer intussen de asperges en laat ze uitlekken. Snijd ze in drie stukken.
3. Klop in een kom de eieren met de room en voeg zout en peper naar smaak toe. Verkruimel de geitenkaas er boven en roer goed door elkaar.
4. Giet het ei-roommengsel over de bodem uit en verdeel de asperges er over.
5. Snijd de kerstomaatjes door midden en verdeel ze over de quiche.
6. Zet de vorm in de oven en bak de taart 30 - 35 minuten. Haal de vorm uit de oven en laat even afkoelen.
Serveer de taart met een salade.

Bron: "Spicy Foodie"


Het is rustig op mijn blog en dat komt omdat ik momenteel erg veel werk. De vakantietijd is weer begonnen en er zijn veel collega's met vakantie, dus ik moet erg veel werken. Daarom schiet nieuwe recepten uitproberen en andere blogs bijhouden er een beetje bij in. Vanavond deze hartige taart gemaakt; hij smaakte erg lekker en is zeker voor herhaling vatbaar.

7 opmerkingen:

  1. Hij ziet er goed uit.
    Werk is leuk, maar het kost zo veel vrije tijd he? Hier idem, druk vanwege vakanties en, gek genoeg, dan ook nog eens veel zieken.
    Werkse!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ha Caroline, ik miste je recepten al! Deze taart ziet er heerlijk uit. Verkopen ze bij jou bij de AH bladerdeeg in een rol? Toch maar eens kijken of ik dat hier ook kan vinden, want tot nu toe dacht ik dat we het in Nederland altijd met plakjes moesten doen. Veel groeten, Lisa

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hallo Lisa,
    Wij hebben een Ah XL en daar ligt het in de koeling bij de croissants en het pizzadeeg. Het is heel handig. Jammer dat wij hier niet kant-en-klaar deeg hebben voor zoet gebak. Dat lijkt mij zo makkelijk.
    groetjes, Caroline

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ciao Caroline,

    Zonder mij als volger te hebben aangemeld, ben ik er wel een. Altijd inspirerend om je blogjes te lezen. Afgelopen week heb ik (zelf ook een dagelijkse blogger) een link naar jou geplaatst vanwege een succesvol recept. Zie http://caldese.web-log.nl/
    Hartelijke groet vanuit Italia
    Emie

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hallo Caroline,

    We hadden van Pasen een restje asperges en tomaatjes.Gelijk je taart gemaakt.Heerlijk!

    Groetrjes Corrie en Wim Dammers

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hallo Corrie en Wim,
    Leuk om te horen dat jullie dit recept gemaakt hebben en nog steeds op mijn blog kijken!
    groeten, Caroline

    BeantwoordenVerwijderen
  7. It is for the first that I just visited your site and I find it really interesting! Congratulations!

    BeantwoordenVerwijderen