- 175 g zachte roomboter
- 175 g lichtbruine basterdsuiker
- 3 eieren
- 200 g zelfrijzend bakmeel
- 1 tl bakpoeder
- 2 tl kaneel
- 4 el melk
- 4 grote el nutella
- 50 g hazelnoten, grof gehakt
Bereiden:
1. Verwarm de oven voor op 160' C. Vet een ronde springvorm van 20 cm in en beleg de bodem met bakpapier.
2. Doe de boter, suiker, eieren, bloem, bakpoeder, kaneel en melk in een grote kom en meng alles tot het ligt en romig is. (ik heb het even met de handmixer gedaan).
3. Doe driekwart van het deeg in de vorm en maak het glad. Maak de nutella heel even op een lage stand zacht in de magnetron.Verdeel de nutella op het deeg in de vorm en ga met een mes door het beslag, zodat je een marmer effect krijgt. Doe de rest van het deeg erover, zorg dat de nutella goed bedekt is, anders brandt het aan.
4. Verdeel de hazelnoten er over en zet de vorm in de oven. Bak de cake 40 - 50 minuten of totdat de cake gerezen is, mooi bruin is en een satéprikker er droog en schoon uitkomt. Bedek de cake met aluminiumfolie als hij nog niet gaar is, maar te bruin wordt.
5. Neem de cake uit de oven en laat 10 minuten afkoelen in de vorm. Verwijder dan de vorm en laat helemaal afkoelen.
Bron: Good Food 201 Perfect cakes en bakes.
Erg lekkere cake. Maak de nutella inderdaad een beetje zacht. In het oorspronkelijke recept stond dat je er 4 el nutella op moest leggen. Maar dan zakt de nutella naar de bodem. Vandaar dat ik de nutella eerst een beetje opgewarmd heb in de magnetron en goed bedekt heb met het overige deeg.
De cake was een groot succes, iedereen vond hem héérlijk!
Mmm die ziet er inderdaad heerlijk uit! Zou het ook met gewone choco kunnen? Heb namelijk geen nutella in huis :)
BeantwoordenVerwijderenJe bedoelt gewone chocoladepasta? Natuurlijk kan dat.
BeantwoordenVerwijderengroeten, Caroline
Ook al weer zo lekker! Ik weet dat een aantal maanden geleden er een 'wedstrijd' was onder bloggers om te koken met Nutella. Daar waren ook een paar over heerlijke recepten bij!
BeantwoordenVerwijderenDeze cake was echt heel lekker. Ik zoek snel een excuus om hem zelf een keer te maken!
BeantwoordenVerwijderengr, Marlous
Lijkt me ook heel lekker!!! die wil ik echt eens uitproberen. Nutella is mijn favoriete choco :)
BeantwoordenVerwijderenIk vraag me af of je hier een deel van de bloem kan vervangen door gemalen hazelnoten :)? Want ik heb nog een potje dat ik wil opgebruiken :). Of zou hij dan te zwaar worden?
groetjes
Isabel (zus Marian)
Hallo Isabel,
BeantwoordenVerwijderenIk denk dat dat wel kan. Het is natuurlijk gewoon een kwestie van uitproberen.
groeten, Caroline
Hoi Caroline, bedankt voor je antwoorden! Ik heb hem vanavond geprobeerd! Ik heb het recept vermeerderd met 1/4, en dan 150 gram gemalen hazelnoten genomen en de rest dan zelfrijzende bloem. Ik heb er ook nog wat cacao aan toegevoegd ipv kaneel en dan streepjes gesmolten chocolade boven op de hazelnoten! Hij is héél lekker, bedankt voor het leuke recept!
BeantwoordenVerwijderengroetjes
Isabel
@Isabel,
BeantwoordenVerwijderenLeuk dat je laat weten dat je de taart gemaakt hebt. En fijn dat hij goed gelukt is en lekker is geworden.
groetjes, Caroline
Deze cake ga ik maken om te trakteren voor m'n verjaardag op het werk. Al die chocoladefreaks hier zullen hem vast heerlijk vinden :).
BeantwoordenVerwijderenIk heb hem gemaakt en vond hem erg lekker!
BeantwoordenVerwijderenVandaag deze cake gebakken. Bij mij was de nutella wat naar de bodem gezakt. Misschien moet ik de volgende keer de nutella nog wat zachter later worden in de magnetron. Lekker die nutella smaak erbij!
BeantwoordenVerwijderengroetjes sylvia
Gek op Nutella dus deze cake ga ik zeker maken.
BeantwoordenVerwijderenIk heb geen springvorm van 20 cm, wel van 18 cm en 22 cm. Welke zou ik het beste kunnen gebruiken?
Ik denk dat je ze allebei wel kunt gebruiken. Bij die van 18 zal de cake wat hoger worden en bij die van 22 wat lager. Succes met bakken.
BeantwoordenVerwijderen