- 1 rol vers bladerdeeg, koeling (evt. te vervangen door 8 plakjes bladerdeeg uit de diepvries)
- 650 g roma-tomaten
- 8-10 takjes tijm
- 2 el paneermeel
- zout en peper
- 300 g zachte geitenkaas
- 3-4 el olijfolie extra vergine
- 2-3 el melk
Bereiden:
1. Verwarm de oven voor op 200' C. Neem het bladerdeeg uit de koelkast en beleg een rechthoekige taartvorm of een bakplaat er mee. Druk de rand van het deeg iets omhoog. Bestrooi de bodem met het paneermeel.
2. Was de tomaten en snijd ze doormidden. Leg de tomaten met het snijvlak naar boven dicht tegen elkaar aan op het deeg. Breng op smaak met zout en peper en bestrooi het geheel met de tijm.
3. Verkruimel de geitenkaas en verdeel over de tomaten. Bedruppel het geheel met de olijfolie. Bestrijk de randen van het deeg met de melk. Bak de taart ca. 25 minuten onder in de oven. (Laat de taart iets afkoelen voor je hem serveert, de tomaatjes worden erg heet).
Bron: "Foodies" mei 2011.
Ook zo gek op geitenkaas? Dan is deze taart echt iets voor jou! Heerlijk, geitenkaas in combinatie met zoete tomaatjes en tijm.
Ik vind geitenkaas ook heerlijk! Ziet er lekker uit!
BeantwoordenVerwijderenHeerlijk Caroline, volgens mij hebben wij een beetje dezelfde smaak :) fijn weekend! Groetjes Pauline
BeantwoordenVerwijderenHmmmm dat ziet er fantastisch uit! Ik ben dol op tomaten uit de oven.
BeantwoordenVerwijderenIk ben niet een echte zoetekauw en dol op geitenkaas. Deze ziet er echt heel erg lekker uit! Ik denk dat ik er één persoons taartjes van ga maken.
BeantwoordenVerwijderenGoed idee Es! Ik zie het wel terug op je blog.
BeantwoordenVerwijderen