vrijdag 5 augustus 2011

Tagliatelle met rucola-gorgonzolasaus


Ingrediënten:
- 1 ui, fijngesneden
- 200 g cherrytomaatjes, doormidden gesneden
- ½ bosje basilicum, in reepjes gescheurd
- ca 75 g rucola, grof gesneden
- 400 g tagliatelle
- 1 el olijfolie
- 200 ml witte wijn
- 200 ml slagroom
- 125 g gorgonzola
- 50 g Parmezaanse kaas
- zout en versgemalen peper

Bereiden:
1. Kook de tagliatelle volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Verhit de olie in een pan en fruit de ui. Blus af met de wijn en de slagroom en laat nog 5 min. zachtjes koken. Verbrokkel de gorgonzola in grove stukken en smelt in de saus.
2. Verwarm de tomaatjes mee in de saus. Breng op smaak met een beetje zout en peper.
3. Laat de tagliatelle uitlekken en meng hem in de pan met de saus. Voeg de basilicum en de rucola toe en meng door de pasta.
4. Serveer direct en schaaf er wat Parmezaanse kaas over.

Bron "Foodies" juni 2011

Lekkere pasta en snel gemaakt. Ik heb er nog wat geroosterde pijnboompitten over gedaan.

2 opmerkingen: