- 1 el olijfolie
- 750 g kipfilet, in stukjes gesneden
- 2 teentjes knoflook, uitgeperst
- 1 grote ui, gesnipperd
- ¼ tl kaneel
- ½ tl komijn-poeder
- ½ tl gemberpoeder
- ½ tl kurkumapoeder
- 2½ dl hete kippenbouillon
- 1 el honing
- 150 g gedroogde abrikozen
- 1 el maizena
- 1 el water
- 80 g blanke amandelen, geroosterd
- handvol grof gehakte verse korianderblad
Bereiden:
1. Braad de kipfilet aan in de olijfolie, voeg de ui, knoflook en specerijen toe, roer goed en bak alles tot de kip bijna gaar is.
2. Voeg de bouillon, honing en abrikozen toe en verhit alles 5 minuten onafgedekt tot de abrikozen gaar zijn.
3. Roer een papje van de maizena en het water. Roer het erdoor en verhit het gerecht nog onafgedekt op middelhoog vuur (70%) tot het gerecht kookt en bindt.
4.Verdeel de amandelen en de koriander erover. Serveer met couscous.
Bron: "Tajines & Couscous".
Dit gerecht heb ik in de tajine gemaakt, maar je kunt het ook in een braadpan maken. Proef tussendoor of de tajine op smaak is, ik heb er meer kruiden door gedaan dan aangegeven in het recept.
Iemand heeft me een kleine tajine als cadeaux gegeven.Heb een paar dingen(meestal met lamsvlees erin gedaan maar nooit kip..dus proberen we want het was erg lekker;)
BeantwoordenVerwijderenOh, ziet er erg lekker uit! Het wordt tijd dat ik mijn tajine ook eens ga gebruiken, en dit recept lijkt me heel lekker!
BeantwoordenVerwijderenGroetjes
Marian
Oh dit verveeld nooit, heerlijk kip en abrikozen...echt dat zijn twee hele goeie vrienden van me :)
BeantwoordenVerwijderenhm hm hm, dat kan alleen maar lekker zijn. :-)
BeantwoordenVerwijderenNu wil ik ook een tajine. Ik zie ze altijd staan wanneer ik naar Beverwijk ga, maar nog nooit gekocht.
BeantwoordenVerwijderenIk zal alvast een plekje vrij maken in de kast!
:)
Hallo Es,
BeantwoordenVerwijderenDat is altijd het vervelende; waar laat je zo'n ding!!!! Maar het staat wel heel leuk op tafel.
Je hebt vast nog wel ergens een plekje!
groetjes, Caroline
Maizena ???
BeantwoordenVerwijderenGadverdamme.
Als een beginnend kok dat zou gebruiken in een goed restaurant, dan wordt-ie meteen door De Chef doodgeschoten....
Hallo ANONIEM,
BeantwoordenVerwijderenWat zou De Chef dan adviseren? Daar ben ik nou wel benieuwd naar?
groeten, Caroline
Je kan aardappelen erbij doen als bindmiddel
VerwijderenProbeer eens rijstebloem
Verwijderenlekkere recept...maar ik heb geen tajine...hoe zou jij dat oplossen ?
BeantwoordenVerwijderen"Sonja, als je geen tajine hebt, kun je dit gerecht ook gewoon in een braadpan maken op het vuur!-
BeantwoordenVerwijderenIets meer groentjes toevoegen, bindmiddel is hierdoor overbodig
BeantwoordenVerwijderenEen aardappel toevoegen! Is lekker EN bind goed!
BeantwoordenVerwijderenHeerlijk gerecht! Heb het gisteren gemaakt, wel in een braadpan, want heb geen tajine. Heb de amandelen vervangen door cashewnoten en wat meer kruiden toegevoegd, het was heerlijk! Erbij rijst en een kikkererwtensalade. Prima maaltijd :)
BeantwoordenVerwijderen