- 1 kip of 4 kippenpoten
- 2 el extra vergine olijfolie
- zout en vers gemalen peper
- 2 of 3 takjes rozemarijn, fijngehakt
- 2 takjes salie, fijngehakt
- 50 - 100 gram rozijnen, 30 minuten in water geweld
- 100 gram of meer pijnboompitten, geroosterd
- 500 g dunne tagliatelle (fettuccine)
Bereiden:
1. Wrijf de kip in met olie en bestrooi hem met zout en peper. Leg de kip op de borst in een braadslede.
2. Verhit de oven tot 180' C en braad de kip in 1 - 1½ uur, tot hij mooi bruin is. Draai de kip op het laatst om en laat de borst bruin kleuren. Haal het vel eraf, ontbeen de kip en snijd het vlees in kleine stukjes.
3. Giet voor de saus de braadjus met vet en al in een steelpan. Doe de fijngehakte rozemarijn en salie, de uitgelekte rozijnen en de pijnboompitten erbij.
4. Kook als de saus pruttelt de pasta beetgaar, giet af en meng met de saus en de stukjes kip.
Bron: "De Joodse keuken" van Claudia Roden.
Ik maakte dit recept voor 2 personen en heb de twee kippenpoten in de braadpan gebakken i.p.v. in de oven. Ik heb de hoeveelheid kruiden gehalveerd, maar de rozijnen (50 g) en pijnboompitten (100 g ) gewoon aangehouden. De kip heb ik op het laatst bij de saus en de pasta gedaan en alles in de braadpan nog even goed door gewarmd. Het is een ontzettend lekker recept, de kruiden in combinatie met de kip en het zoete van de rozijnen maken het heel bijzonder.
Deze pasta werd in het getto van Venetië op vrijdagavond gegeten. Ook in andere delen van Italië is het een echt sjabbatgerecht. Soms zat er ook rundvlees of ganzenworst door.
Dit klinkt interesant pasta en rozijnen;)
BeantwoordenVerwijderenHallo Dzoli,
BeantwoordenVerwijderenPasta en rozijnen is een heerlijke combi. Er staat nog een recept op mijn blog van Nigella; pasta, rozijnen en courgettes. Ook heerlijk!
groeten, Caroline
Heb de kip gebakken in de braadpan maar dat levert niet zoveel braadjus op dat je van een saus kan spreken. Hoe los ik dat op? Overigens smaakte de combinatie van kip en rozijnen goed.
BeantwoordenVerwijderenGroeten, Yos
@Yos, volgende keer meer olie of eventueel wat extra boter toevoegen.
BeantwoordenVerwijderenGisteren deze pasta gemaakt! Echt heerlijk :) dank voor het recept! Groeten Neeltje
BeantwoordenVerwijderen@Neeltje, yummie, ik moet deze pasta binnenkort ook maar weer eens maken. krijg er meteen weer zin in. Lekker!
BeantwoordenVerwijderengroeten, Caroline
Wat een heerlijk gerecht. We hebben zitten smullen vanavond. Dit ga ik zeker nog eens maken.
BeantwoordenVerwijderenBedankt.
Fijne feestdagen en alvast de allerbeste wensen voor 2018.
Corrine.
Dankjewel Corrine. Voor jullie natuurlijk ook de beste wensen!
BeantwoordenVerwijderenGroetjes, Caroline