woensdag 30 november 2011

Köfte met pijnboompitten en kaneel


Ingrediënten:
- 250 g mager lamsgehakt (of evt. rundergehakt)
- 2 teentjes knoflook, uitgeperst
- 1 ui, gesnipperd
- 2-3 tl kaneel
- 2 el pijnboompitten
- 2 el krenten, 5-10 min. geweekt in warm water
- 1 tl Turkse rodepepervlokken (pul biber)
- 2 oude witte of bruine boterhammen, verkruimeld
- 1 ei, licht geklopt
- 1 el tomatenketchup
- 1 bakje verse platte peterselie
- 1 bakje verse dille
- 4 el bloem
- zonnebloemolie, om in te bakken
- zout en versgemalen zwarte peper
- partjes citroen, voor erbij

Bereiden:
1. Kneed in een kom het gehakt, de ui, knoflook en het kaneelpoeder. Kneed met je handen en knijp de lucht eruit. Voeg de pijnboompitten met de krenten, rode peper, broodkruim, ei en de ketchup toe. Breng op smaak met zout en peper.
2. Hak de kruiden fijn en houd 1-2 takjes peterselie apart. Kneed ze door het mengsel en meng goed.
3. Neem porties ter grootte van een abrikoos en vorm daar balletjes van. Druk ze plat en bestuif licht met bloem.
4. Verhit een dun laagje olie in een pan met dikke bodem. Bak de gehaktballetjes in 8 - 10 minuten aan beide kanten bruin. Haal ze uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Garneer met peterselie en serveer warm. Geef er partjes citroen bij.


Bron: "De Turkse keuken" van Ghillie Basan.

Afgelopen weekend had ik zin om Turks te koken. Ik maakte deze lekkere köfte en een pilav, waarvan ik het recept de volgende keer post. Bij de köfte serveerde ik Turkse yoghurt met zout en verse dille erdoor. Ook maakte ik nog een Turks dessert, dat recept volgt later.
Je kunt van deze köfte ook kleine balletjes draaien en serveren op een feestje bij de borrel.

maandag 28 november 2011

Appel & gembercake met maple syrup


Ingrediënten:
- 110 g boter, op kamertemperatuur
- 225 g lichtbruine basterdsuiker
- 2 eieren
- 210 g patentbloem
- 1 el bakpoeder
- snufje zout
- 1 tl kaneel
- 250 g appel ( ca. 1½ goudrenet)
- 20 g verse gember, geraspt
- 4 el maple syrup

Bereiden:
1. Verwarm de oven voor op 180' C boven-en onderwarmte. Vet een springvorm van 20 cm doorsnede in en beleg de bodem met bakpapier.
2. Meng de boter en de basterdsuiker met een elektrische handmixer tot het zacht en romig is. Voeg één voor één de eieren toe en meng goed tot alles goed is opgenomen.
3. Vouw de bloem, bakpoeder, zout en kaneel met een spatel in het botermengsel. Je krijgt een dik mengsel.
4. Rasp de gember en meng goed door het deeg. Schil de appels en verwijder de klokhuizen en snijd ze in kleine stukjes en meng ze door het deeg.
5. Verdeel het deeg in de vorm en bak de cake 55 minuten in de voorverwarmde oven of tot een satéprikker er schoon en droog  uitkomt.
6. Haal de cake uit de oven en ;laat ca. 10 minuten afkoelen.  Prik met een satéprikker over de hele cake gaatjes tot op de bodem. Verdeel de maple syrup met een lepeltje beetje bij beetje over de cake, zodat alles goed wordt opgenomen.
7. Laat de cake afkoelen en serveer bij een kopje koffie of thee of geef het als dessert met een bolletje ijs.

Bron: Donal Skehan

Een héérlijke herfstcake!  Als de cake in de oven staat,  verspreiden zich heerlijke geuren door je huis. De meeste ingrediënten heb je altijd wel in huis. Een restje verse gember kun je in de vriezer bewaren voor de volgende keer.

zaterdag 26 november 2011

Maïsbrood met lente-ui en rode pepertjes



Ingrediënten:
- 220 g fijn maïsmeel of polenta
- 90 g bloem
- 1 tl lichtbruine basterdsuiker
- 2 tl bicarbonate of soda
- 1 ei
- 200 g yoghurt
- 300 ml melk
- 1 tl zout
- 75 g maïs, uitgelekt
- 30 g boter of olijfolie
- 3-4 rode pepers, zonder zaadjes, fijngehakt
- 4 lente- uitjes, fijngehakt
- zout en versgemalen peper

Bereiden
1. Verwarm de oven voor  op 220 ' C. Vet een springvorm van 20 cm doorsnede in met boter en beleg de bodem met bakpapier.
2. Meng alle ingrediënten in een grote schaal. Het deeg ziet er slordig en vochtig uit, maar het komt helemaal goed. Voeg naar smaak lekker veel peper toe. Doe het deeg in de vorm en zet de vorm in de oven en bak het brood 30 minuten totdat het brood er gaar uitziet en een sateprikkerer droog en schoon uitkomt.
3. Laat het brood afkoelen en snijd in stukken.

 Bron: "Home Cooking Made Easy", Lorraine Pascale.

Lekker bij een kopje soep. 
Een tijdje geleden was Lorraine Pascale op de BBC 2 om haar nieuwe boek te promoten. Ze maakte toen een paar recepten uit dit boek. Van een collega kreeg ik dit boek voor mijn verjaardag (nogmaals bedankt Karin!). Het staat weer boordevol heerlijke recepten en hier het eerste recept dat ik gemaakt heb uit haar nieuwe boek.

woensdag 23 november 2011

Kipfilet met crème fraîche en speculaas


Ingrediënten voor 2 personen:
- 2 kipfilets
- 125 ml crème fraîche
- 3 speculaasjes
- 1-2 el boter of olijfolie
- zout en versgemalen zwarte peper

Bereiden:
1. Snijd de kipfilets in reepjes en verkruimel de speculaasjes, maak ze niet helemaal fijn, er moeten ook nog wat grotere stukjes in zitten. Doe de crème fraîche in een kommetje en roer glad. Voeg de speculaaskruimels toe en voeg naar smaak zout en peper toe. Roer alles goed door elkaar.
2. Verwarm de boter of olie en bak de filets gaar in ca. 7 minuten tot ze wat gekleurd zijn. Strooi er zout en peper over. Voeg de het speculaasmengsel toe en roer goed door de kip en laat even warm worden. De filetstukjes moeten rondom bedekt zijn met de crème fraîche. Proef of er nog zout en peper bij moet en serveer.

Bron: ""Around my French table"  Dorie Greenspan.

Er is een groep foodbloggers die iedere week een recept maakt uit dit boek en dit dan post op een speciaal blog "French fridays with Dorie". Ik heb het boek ook en kijk vaak op dit blog om te zien wat ze gemaakt hebben en wat hun reacties daarop zijn. Zo kwam ik erbij om dit recept ook eens uit te proberen. Ik vind het namelijk wel leuk om aparte dingen uit te testen. Het is een super eenvoudig recept, maar ontzettend lekker. Er was één probleem; wat eet je erbij? Dorie adviseert in citroen gestoomde spinazie. Ik had er rijst en sperzieboontjes bij gemaakt, maar eerlijk gezegd vond ik dat niet een goede combinatie. Eigenlijk was het zo lekker, dat ik wel een bord vol met deze kipfiletstukjes in crème fraîche met speculaas had willen eten!

zondag 20 november 2011

Rocky road chocoladecake



Ingrediënten:
- 175 g boter
- 200g lichtbruine basterdsuiker
- 2 grote eieren
- 140 g zelfrijzende bakmeel
- 50 g cacaopoeder

Voor de rocky road:
- 300 g donkere chocolade, grof gehakt
- 100 g boter
- 3 el golden syrup
- 12 marshmallows, gehalveerd
- 85 g Maltesers
- 85 g rozijnen
- 50 g walnoten, gehalveerd

Bereiden:
1. Voor de chocoladecake: verwarm de oven voor op 180' C boven-en onderwarmte. Vet een vierkante vorm van 20 cm in en bekleed beide zijden met bakpapier.
2. Laat de boter zachtjes smelten in een pannetje op laag vuur en laat het daarna 5 minuten afkoelen. Klop de suiker, eieren, bloem en cacao erdoor. Lepel het beslag in de vorm en maak de bovenkant glad met een spatel. Bak de cake 35 minuten of totdat een satéprikker er droog en schoon uitkomt. Laat de cake afkoelen in de vorm.
3. Maak de rocky road: smelt de boter, chocolade en golden syrup au bain marie. Laat de gesmolten massa 15 minuten afkoelen, doe dan de marsmallows, Maltesers, rozijnen en de walnoten erbij en meng met de chocolade. Verdeel alles over de cake en spreid het uit met een spatel. Laat het op een koele plaats opstijven. Verwijder uit het blik en snijd in 16 vierkanten.


Bron: Dit recept staat in de kalender van 2012 van de Good Food. Cadeautje bij de Good Food van december.


Ach, wat zal ik er over zeggen.......... probeer het zelf maar, je zult geen spijt krijgen!

vrijdag 18 november 2011

Indiase kip gekookt in yoghurt



Ingrediënten:
- 250 ml Griekse yoghurt
-  ca.1 tl zout
- versgemalen zwarte peper
- 1 tl gemalen komijn
- 1 tl gemalen koriander
- ¼ tl chilipoeder
- 4 el fijngehakte verse koriander
- 4 kippenpoten
- 4 el zonnebloemolie
- 8 kardemonpeulen
- 6 kruidnagelen
- 1 kaneelstokje
- 3 laurierblaadjes
- 3 el blanke amandelen
-  3 el sultana rozijnen

Bereiden:
1. Doe de yoghurt in een schaal en roer los tot het romig is. Voeg de helft van het zout, wat gemalen zwarte peper, komijnpoeder, korianderpoeder, chilipoeder en de verse koriander toe en meng alles goed. Zet opzij.
2. Strooi zout en en peper over de kippenpoten (je kunt natuurlijk ook kippendijen nemen). Doe de olie in een braadpan en verwarm de olie op een halfhoog vuur. Als de olie heet is voeg je de kardemonpeulen, kruidnagel, kaneelstokje en laurierblaadjes toe. Roer er een keer doorheen en voeg dan 2 kippenpoten toe en bak ze tot ze aan beide zijden bruin zijn. Haal ze uit de pan en bak ook de andere twee poten. Leg de stukken kip in een schaal.
3. Bak in dezelfde olie de amandelen en de rozijnen tot de amandelen bruin kleuren en de rozijnen opzwellen. Voeg de kippenpoten met hun sap toe. Doe nu de gekruide yoghurt erbij. Meng alles goed. Doe het deksel op de pan en bak de kip gaar in ca. 20 minuten. Keer ze intussen nog een keer. Haal het deksel eraf en zet het vuur hoog om de saus een beetje in te koken tot hij dik is en de saus helemaal om de kip heen zit. Draai ondertussen de kip af en toe voorzichtig.
De kaneel, kardemonpeulen en kruidnagelen verwijder je voor het serveren.

Bron: "100 essential curries" Madhur Jaffrey.

Een zalige Indiaas currierecept, dat hier zeker vaker op tafel gaat komen.

dinsdag 15 november 2011

Draadjesvlees in een jus van kruidnoten



Ingrediënten:
- 600-750 g doorregen runderlappen
- 1 groentebouillonblokje
- 2 uien, grof gehakt
- 1 klein blikje tomatenpuree
- scheut ketjap
- 3 laurierblaadjes
- 2 el azijn
- ½ tl gemberpoeder
- peper en zout
- 100 g boter
- kruidnootjes, handvol

Bereiden:
1. Bestrooi het vlees met zout (pas op met het zout, de bouillonblokjes zijn ook al zout) en peper en braad het aan in de boter. Haal het vlees uit de pan.
2. Bak in het achtergebleven vet de uien tot ze een beetje bruin zijn. Voeg een ruime hoeveelheid water, de tomatenpuree, bouillonblokjes. ketjap, azijn, laurier en gemberpoeder toe. Strooi er voorzichtig een handje kruidnootjes overheen. Breng het geheel zachtjes aan de kook en voeg het vlees weer toe. Doe het deksel op de pan en laat het geheel ongeveer ca. 2 à 3 uur sudderen. Kijk af en toe of er nog wat water bij moet.
3. Haal het vlees uit de pan, verwijder de laurierblaadjes en proef de jus. De smaak van de kruidnootjes mag niet overheersen, maar wel prettig aanwezig zijn.

Bron: "Keukenprins" van Ronald Giphart.

Een lekker recept voor deze tijd van het jaar, nu de kruidnootjes weer in de winkel liggen en Sinterklaas in het land is. Zijn de kruidnootjes niet voorhanden, dan kun je ook speculaasjes nemen.
De kruidnootjes binden de jus, met ontbijtkoek of een bruine boterham bereik je hetzelfde effect. Zelf gebruik ik altijd een bruine boterham besmeerd met mosterd. 




Afgelopen week hadden wij i.v.m. de landelijke campagne "Nederland leest" een lezing "Humor in de literatuur" van Ronald Giphart in de bibliotheek. Helaas kon ik zelf de lezing niet bijwonen omdat ik voor de catering moest zorgen. In de pauze kon je boeken kopen van Ronald Giphart die hij signeerde. Natuurlijk moest ik toen zijn boek met recepten en verhalen over eten "Keukenprins" aanschaffen. Mijn collega maakte hem erop attent dat ik een receptenblog heb en zo kwam ik aan dit gesigneerde exemplaar!

zaterdag 12 november 2011

Turkse yoghurttaart met citrussiroop



Ingrediënten:
- 6 grote eieren, gescheiden in eiwitten en dooiers
- 150 g fijne kristalsuiker
- 75 g zelfrijzend bakmeel
- 600 g Turkse of Griekse yoghurt
- 1 citroen, schil geraspt en sap
- snufje zout.

Voor de citrussiroop:
- 125 g fijne kristalsuiker
- 125 ml water
- 1 citroen, geraspte schil en sap
- 1 sinaasappel, geraspte schil en sap
- 1 tl oranjebloesemwater

Bereiden:
1. Verwarm de oven voor op 160' C boven-en onderwarmte. Vet een vorm van 24 cm in en beleg de bodem met bakpapier.
2. Klop de eidooiers en suiker met een mixer tot ze bleek en romig zijn. Zeef de bloem er boven en vouw het voorzichtig in het eimengsel. Voeg de yoghurt, citroenrasp en -sap toe en vouw door het deeg.
3. Klop de eiwitten met een snufje zout stijf en vouw ze met een metalen lepel voorzichtig door het deegmengsel.
4. Doe het deeg in de bakvorm en strijk de bovenkant glad met een spatel. Bak de cake 50 - 60 minuten tot de taart bovenop goudbruin is, gerezen is en gaar is. Test met een satéprikker, die moet er schoon en droog uitkomen. Laat helemaal afkoelen in de vorm, de taart zal een beetje inzakken.
5. Terwijl de taart in de oven staat kun je de siroop klaar maken. Doe alle ingrediënten in een steelpannetje en breng aan de kook. Verlaag de temperatuur en laat ongeveer 7 - 10 minuten koken tot de inhoud  tot een derde is geslonken en stroperig is geworden. Laat afkoelen.
6. Haal voor het serveren de taart uit de vorm en lepel de siroop erover. Je kunt de taart serveren met nog wat crème fraîche.

Bron: "World kitchen", Gordon Ramsay.

Wij vonden het een lekkere luchtige taart, heerlijk samen met de citrussiroop.  Je moet wel echt Turkse of Griekse yoghurt gebruiken, daar zit meer vet en minder vocht in en gaat daarom niet schiften als het verwarmd wordt. Ik vind het wel een taart om als dessert te serveren.

donderdag 10 november 2011

Citroentaart van Jamie


Ingrediënten:
- 115 g boter, zacht geroerd
- 115 g suiker
- 4 grote eieren
- 180 g gemalen amandelen
- 30 g maanzaad
- 2 citroenen, de geraspte schil en het sap
- 125 g zelfrijzend bakmeel, gezeefd

Voor de citroensiroop:
- 100 g suiker
- 90 ml citroensap (ca. 2 citroenen)

Voor het citroenglazuur:
- 225 g poedersuiker
- 1 citroen, geraspt en het sap

Bereiden:
1. Verwarm de oven voor 175 ' C (boven-en onderwarmte), vet een springvorm van 20 cm in en beleg de bodem met bakpapier.
2. Klop de boter met de suiker tot een luchtige, romige massa. Klop de eieren er één voor één door. Klop goed na ieder ei en voeg het volgende pas toe als het ei volledig opgenomen is.
3. Vouw met een spatel de gemalen amandelen, maanzaad, citroenschil en -sap en de gezeefde bloem erdoor.
4. Schep het mengsel in de bakvorm en bak de cake 40 minuten in de voorverwarmde oven. Controleer met een satéprikker of de cake goed gaar is. Laat het gebak even in de vorm staan en zet het daarna uit de vorm op een rooster.
5. Maak de citroensiroop  door de suiker en het citroensap in een pan te koken tot alle suiker is opgelost. Prik in het hele oppervlak van het nog warme gebak kleine gaatjes met een satéprikker (tot op de bodem) en sprenkel de siroop erover. Doe het langzaam zodat de citroensiroop goed de tijd krijgt om in de cake te trekken.
6. Zeef de poedersuiker voor het glazuur in een kom, doe de geraspte citroenschil en het citroensap (niet meteen alles, let op dat je een dik papje krijgt, erbij en roer alles tot een glad papje. Leg het bijna afgekoelde gebak op een schaal en schenk het glazuur er voorzichtig over. Als je op het midden van het gebak schenkt, doet de zwaartekracht de rest en krijg je het prachtige druipeffect.

Bron: Jamie Oliver, "Kook met Jamie".

Deze taart had ik een tijdje geleden ook al eens op mijn blog geplaatst en ik begrijp niet dat er zoveel tijd tussen heeft gezeten voordat ik hem weer maakte, want hij is zo ontzettend lekker. Het is een rijke citroentaart om je vingers bij af te likken! Eén nadeel: hij is eigenlijk té klein ;-)  Schrik niet van de 5 citroenen die erin gaan, want de taart is echt lekker citroenerig en beslist niet zuur. Je kunt van het citroenglazuur wel iets minder maken , dat vond ik erg veel. Maanzaad is het zaad van een papaversoort en heeft een nootachtige smaak, het wordt vaak toegevoegd aan brood en gebak.


Ook kwam ik nog een leuk blog tegen op het internet met recepten van Jamie: "Ik kook Jamie", ga daar beslist even een kijkje nemen.

maandag 7 november 2011

Pompoen "mac n cheese" met amarettikruimels


Ingrediënten:
- 450 g pompoen, geschild en in blokjes van 1 cm
- 1 el olijfolie
- zout en peper
- 300 g macaroni
- 4 el boter
- 2 el salie, in dunne reepjes
- 4 el bloem
-  400 ml melk
-  beetje nootmuskaat
- 1 tl dijon mosterd
- 130 g geraspte kaas, zoals Gruyere, Parmezaanse, Fontina (gemengd)
- 40 g amaretti koekjes, grof verkruimeld

Bereiden:
1. Meng de blokjes pompoen met de olijfolie zout en peper en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier en rooster ze 30 - 40 minuten in de oven op 175' C tot ze gaar zijn.
2. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing.
3.Smelt de boter in een pannetje op halfhoog vuur en voeg de salie toe en kook tot de boter gaat bubbelen en een beetje goudbruin wordt.
4. Meng de bloem erdoor en laat het zachtjes koken tot het lichtbruin is.
5. Voeg de melk, de nootmuskaat, mosterd en de kaas (ik heb Gruyere en Parmezaan gebruikt) toe en laat alles smelten onder goed roeren, tot de saus dikker wordt.
6.Meng de pasta met de pompoen en de kaassaus en doe het macaronimengsel in een ovenschaal. Verdeel de amarettikruimels erover.
7. Bak in een voorverwarmde oven van 175' C tot de bovenkant goudbruin is ongeveer 30 - 40 minuten.

Bron: "Closet cooking".

Als ik recepten tegenkom op het internet met een apart ingrediënt, wil ik het altijd uitproberen. Toen ik dit recept zag met die amarettikoekjes erop dacht ik meteen:  dit ga ik maken.  Het is erg lekker, af en toe proef je de zoete smaak van de ameretti. Doe er niet teveel op, het moet echt niet meer dan deze hoeveelheid zijn, dan is het precies goed. Ik ga dit recept zeker vaker maken, alleen doe ik er dan iets meer pompoen door.

vrijdag 4 november 2011

Hazelnootcake


Ingrediënten:
- 4 grote eieren, gesplitst in eiwitten en dooiers
- 200 g fijne kristalsuiker
- 200 g gemalen hazelnoten
- 1 tl vanille extract

Bereiden:
1.Verwarm de oven voor op 180'C. Vet een springvorm van 24 cm doorsnede in en beleg de bodem met bakpapier.
2. Klop de eigelen met de suiker bleek en romig en roer het vanille extract erdoor.
3. Klop de eiwitten tot een stevig schuim en vouw dit door de dooiermassa. Vouw daarna de hazelnoten erdoor.
4.Giet het beslag in de vorm en bak de cake 40 - 45 minuten in de voorverwarmde oven.
Je kunt de cake serveren met abrikozencompote en slagroom, maar zo is hij ook heerlijk.

Bron: "De Joodse keuken" van Claudia Roden.

'Het bakken van cakes was voor de sjabbat en feestdagen een zeer belangrijke bezigheid. Een feestdag zonder cakes was ondenkbaar. Er zijn cakes voor Pesach die met amandelen en walnoten worden gemaakt in plaats van met bloem, maar deze met hazelnoten is heerlijk licht en verrukkelijk!'

Weer een erg lekker recept en zeer eenvoudig en snel te maken. 

woensdag 2 november 2011

Dulce de membrillo

Ingrediënten:
- 1 à 1½ kilo kweeperen
- 2 citroenen
- 1 vanille peul, opengesneden
- kristalsuiker


Bereiden:
1. Was de kweeperen en snijd ze in vieren. (gebruik een groot stevig mes, want kweeperen zijn heel hard). Laat de schil en de klokhuizen zitten. Doe ze meteen (kweeperen worden heel snel bruin) in een grote pan met veel water met een uitgeperste citroen en een opengesneden vanille peul. Zet ze op het vuur en kook ze in ongeveer een half uur gaar. Prik even met een vork of ze zacht zijn. Laat ze iets afkoelen. Nu kun je heel makkelijk de schil en het klokhuis verwijderen.
2. Doe de kweepeer in de keukenmachine en maal ze tot moes. Dit kan ook met de staafmixer. Daarna heb ik ze door een zeef gewreven. Weeg de kweeperenmoes af ( ik had 825 g moes en heb 800 g suiker gebruikt).en doe ze in een grote pan met dikke bodem. Voeg even veel suiker toe als het gewicht aan kweeperenmoes en het sap van één citroen. Meng alles goed door elkaar.
3. Zet de pan op het vuur en breng langzaam al roerend met een pollepel aan de kook. Zet het vuur laag en blijf regelmatig roeren. Pas op want dit kan spatten. Blijf goed roeren tegen het aanbranden. Na ongeveer 1 à 1½ uur heb je een mooi oranje- of bruinkleurige massa. Als de kweeperenmoes zo dik is geworden dat de pasta van de zijkanten los komt, is het klaar.
4. Vooraf heb je een bakvorm ingevet (vierkant met een doorsnede van 23 cm heb ik gebruikt) en bekleed met overhangend bakpapier. Verdeel de pasta in de vorm, maak glad met een spatel en zet nog 1 a 1½ uur in een oven op 50'C, hete lucht stand, om te laten drogen. Snijd de dulce de membrillo, als die helemaal afgekoeld en droog is, in blokjes. Je kunt de blokjes eventueel door suiker rollen, dan heb je een soort fruitsnoepje of je serveert het op een stukje Manchegokaas (dan natuurlijk niet door de suiker), zoals ze het in Spanje doen. Je kunt de dulce de mebrillo in een afgesloten blik, met vetvrijpapier er tussen heel lang bewaren.


Dit is een populaire Spaanse pasta gemaakt van kweeperen, die geserveerd wordt met Manchegokaas. Voor dit recept heb ik het internet afgestruind en eerst heel wat recepten bekeken. Uiteindelijk is het dit recept geworden met citroensap erdoor, de recepten schelen niet veel van elkaar. Je leest de meest verschrikkelijke  verhalen op internet, zo zou de pasta kunnen borrelen en dat zou tot aan het plafond in je keuken kunnen komen en je kan je handen branden aan de spetters. Dus ik was op alles voorbereid. Het bubbelde inderdaad, maar ik had het vuur vrij laag staan en het spatte niet de pan uit. Het viel gelukkig  allemaal nogal mee. Dit is niet iets wat je snel even maakt, trek er maar een middagje voor uit. Maar het is wel heel leuk om te maken en ook nog eens lekker. Vooral de combinatie met de Manchegokaas vond ik erg lekker.