- 300 g quinoa
- 1 rode ui, fijn gesnipperd
- 85 g rozijnen of sultana's
- 100 g feta, verkruimeld
- 200 g granaatappelpitjes
- 85 g pijnboompitten of amandelschilfers, geroosterd
- bakje koriander, grof gehakt
- bakje munt, grof gehakt
- bakje platte peterselie, grof gehakt
- sap van 2 citroenen
- 1 theelepel suiker
- zout en peper
Bereiden:
1. Kook de quinoa volgens de verpakking, het moet nog een beetje beet hebben. Laat goed uitlekken en afkoelen.
2. Als de quinoa afgekoeld is, meng je de andere ingrediënten erdoor. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Bron: BBC Good Food
Elke dag neem ik wel een kijkje op de BBC Good Food site, daar staan de heerlijkste recepten. Daar kwam ik ook dit recept tegen. Het is een erg lekkere en gezonde salade, de nootachtige smaak van de quinoa combineert erg goed met de andere ingrediënten. Ik zie er altijd tegen op om een granaatappel te slachten, maar gelukkig heeft AH door dat dat een "hell of a job" is en verkopen ze bakjes met losse pitjes. Het restje was de volgende dag bij de lunch ook nog erg lekker!
Lekker! Toevallig staat hier ook zo iets op het menu vanavond ;)
BeantwoordenVerwijderenLijkt me erg lekker! Heel toevallig maak ik vandaag ook een quinoa-salade :) Ik kijk trouwens ook vaak op BBC GoodFood. Af en toe probeer ik een recept en het resultaat is nog nooit tegengevallen.
BeantwoordenVerwijderenHeerlijk! Lijkt me ook prefect om mee te nemen naar het werk...
BeantwoordenVerwijderenGranaatappelpitjes kun je heel goed invriezen!! Grt. M-J.
BeantwoordenVerwijderenBedankt voor de tip M-J!
BeantwoordenVerwijderenoh die granaatappels, heerlijk toch, en geven toch altijd zo iets "chique" aan een gerecht. Vorig jaar konden we die gewoon van de boom plukken in Spanje. Echt fantastisch is dat!
BeantwoordenVerwijderenEen granaatappel slachten :-)))). Is inderdaad wat gepruts! In België ben ik de bakjes met pitjes nog niet tegengekomen!
BeantwoordenVerwijderenDie BBC-website is ook een favoriet van me en deze salade klinkt echt perfect: alle smaken die ik lekker vind! Wat een gedoe inderdaad, zo'n granaatappel; maar moet zeggen dat het ook wel voldoening heeft;)
BeantwoordenVerwijderenHeb je trouwens al meegedaan aan de giveaway op mijn site? Je kan een heel fijn BK-product winnen!
nice post thanks for sharing this...looking for to read more of your posts...blessings out arnhem
BeantwoordenVerwijderenkomt op mijn brunch menu.
BeantwoordenVerwijderenSuper blog, het geeft me zin heel de dag weer te gaan koken!
lekker!
Deer
ziet er heerlijk uit zeg!
BeantwoordenVerwijderenGranaatappel snel ontdoen van de pitjes: granaatappel doormidden snijden. Boven een grote bak houden, en en met een zware bv. Juslepel er tegen aan slaan, te beginnen bij de afgesneden rand, zo werk je rondom, tot je aan de bovenkant bent. Let op spettert wel wat, maar gaat erg snel.
BeantwoordenVerwijderenEen heerlijk slaatje!
BeantwoordenVerwijderenDe rozijnen heb ik vervangen door geweekte gojibessen, die zijn minder zoet. Ik gebruik ook minder citroensap maar dat is persoonlijke voorkeur.
Een heel smakelijke blogpagina, ik ontdek iedere keer weer nieuwe en lekkere gerechten!
Dank je wel Sigrid! En je kan natuurlijk ieder recept naar je eigen smaak aanpassen!
BeantwoordenVerwijderengroeten, Caroline
ooit hebben wij in het vliegtuig wel eens quino gekregen. Ik vind niet gauw iets vies maar dit was echt niet lekker.
BeantwoordenVerwijderenIk was dit alweer vergeten toen ik dit gerecht ging maken. Maar toen de quinoa gekookt was rook ik het en dacht er gelijk aan. Even dacht ik oh oh maar te onrechte.
Wat is dit lekker inmiddels al meerdere malen gemaakt.
Gr. Inge
Hallo Inge,
BeantwoordenVerwijderenBedankt voor je reactie. Goed dat je de quinoa nog een keer geprobeerd hebt. Vliegtuigeten is nooit lekker. Ik ben gek op pasta, maar knap hoe ze bij dat vliegtuigeten dat zelfs niet lekker weten te maken.
Groeten, Caroline
Hai! Kan dit ook in z'n geheel ingevroren worden?
BeantwoordenVerwijderen