- 250 g zelfrijzend bakmeel
- 25 g havermout
- 280 g lichtbruine basterdsuiker (ik heb 230 g gebruikt)
- 200 g koude boter, in blokjes
- 75 g gemalen kokos
- 2 eieren, losgeklopt
- 350 g verse bramen
Bereiden:
1. Verwarm de oven voor op180' C en vet een vierkant bakblik van 23 cm of een langwerpig blik van 31 x 17 cm in en beleg beide zijden met overhangend bakpapier.
2. Doe het bakmeel, de havermout, suiker in een grote kom. Doe de boter erbij en maak er al wrijvend met je vingertoppen een kruimeldeeg van. Meng de gemalen kokos er door en houd ongeveer 125 g apart voor de kruimellaag.
2. Doe de 2 losgeklopte eieren bij het overige deeg en meng het er goed doorheen.
3. Verdeel het deeg met de achterkant van een lepel in de vorm. Verdeel de bramen erover en strooi het achtergehouden kruimeldeeg er op. Ik heb hier nog wat extra kokos door gedaan.
4. Zet de vorm 60 - 75 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin is een prikker moet er schoon uit komen. Laat de koek afkoelen in de vorm, til hem dan eruit en snijd in 16 vierkanten.
Bron: BBC Good Food
Heerlijk er liggen weer volop bramen in de winkels. Toen ik dit recept ten kwam op de site van de Good Food en de reacties las, heb ik het meteen gemaakt en wat waren ze lekker! En ik moet zeggen naar mate ze langer stonden werden ze nog lekkerder. Meestal is gebak bij ons snel op, omdat ik het uitdeel bij de buren - heb ik hiermee ook gedaan - maar aangezien het 16 stukken waren, bleef er nog wat over. Dus wij hebben er een paar dagen van gegeten en het blijft lekker smeuïg, gewoon afgedekt en buiten de koelkast bewaren. De laatste stukjes heb ik nog meegenomen voor een paar collega's.
O, deze lijkt mij heerlijk, bij bramen moet ik altijd aan mijn opa en oma denken die plukten altijd emmers vol om sap van te maken. En de foto's zijn ook om van te genieten,fijn weekend groetjes Linda.
BeantwoordenVerwijderenLekker Caroline en wat een prachtige foto weer!
BeantwoordenVerwijderenHeel fijn weekend.
Groetjes Pauline
Lekker en makkelijk! De bramen staan hier in de koelkast, dus wie weet... ga ik dit recept proberen.
BeantwoordenVerwijderenDeze site is niet goed voor iemand als ik. Ik die geen toetjes meer wilt eten.... maar dit ziet er weer zo smakelijk uit... ;)
BeantwoordenVerwijderenIk heb dit inmiddels uitgeprobeerd ... superlekker!!!
BeantwoordenVerwijderenOh, deze lijken me superlekker, helmemaal iets voor mij!
BeantwoordenVerwijderenGroetjes,
Marian
Hoi Caroline,
BeantwoordenVerwijderenWat een heerlijke geur als hij in de oven staat. We hebben het gebak lauwwarm gegeten (we hadden geen geduld)en vonden hem erg lekker smaken. De bodem was bij mij wel wat harder, als een knapperig koekje zeg maar. Misschien net iets te lang in de oven gehad (ongeveer 75 min). De volgende keer wat korter dus.
Groetjes
Sylvia
gisteren de verjaardag gevierd van onze dochter en dan mag er weer iets nieuws op tafel. Dit is heel eenvoudig te maken....en heel lekker.
BeantwoordenVerwijderenDank je wel,
Marianne
Dank je Marianne, altijd leuk te horen dat iemand een recept gemaakt heeft en dat het goed in de smaak viel!
BeantwoordenVerwijderenIn wat van vorm zijn de koeken gebakken en wat zijn de afmetingen daarvan?
BeantwoordenVerwijderen@Dymph, onder nr 1 staat precies welke maat bakvorm je moet gebruiken. En bij nr 4 staat dat je er 16 stukken uitsnijdt.
BeantwoordenVerwijderengroeten, Caroline
Ik heb de koek met havervlokken en aardbeien gemaakt voor 'de langste eettafel' in ons dorp. Iedereen vond het érg lekker!
BeantwoordenVerwijderenAfgelopen weekend heb ik je recept gemaakt met zelfgeplukte bramen. Superlekker! Heb de helft maar snel naar een vriendin gebracht. Bedankt voor het delen.
BeantwoordenVerwijderenGroeten, Mary246
@Mary, herkenbaar, ik breng ook vaak uit zelfbescherming wat bij de buren! Maar leuk om te horen dat het zo goed in de smaak viel.
BeantwoordenVerwijderengroetjes, Caroline
Mijn bramen op de tuin zijn bijna rijp! Kan niet wachten om dit recept uit te proberen, dank je wel voor het delen.
BeantwoordenVerwijderenEn knuffels voor Tobias van deze teckel fan x
Dankjewel. Tobias is inmiddels 16 jaar en 4 maanden en doet het nog goed!
BeantwoordenVerwijderengroeten, Caroline
Wat een overheerlijk gerecht! En ook nog heel simpel te maken,
BeantwoordenVerwijderenIk had bramen uit eigen tuin, en de cake naar Opa en Oma gebracht, ze zaten hun vingers erbij af te likken,
Bedankt voor het delen van dit recept,
Dank voor je reactie Marijke en fijn dat jullie zo genoten hebben.
BeantwoordenVerwijderengroeten, Caroline
leuk receptje ( ; precies wat ik nodig had
BeantwoordenVerwijderennet gemaakt, was een groot succes. ik heb er nog minder suiker in gedaan (130 gram) en iets meer havervlokken bij de kruimel.
BeantwoordenVerwijderenWaanzinnig lekker recept! Ik heb er ook minder suiker in gedaan....
BeantwoordenVerwijderenVoor bijna alle recepten van Engelse bakkers geldt dat er een stuk minder suiker in kan wat mij betreft. Zo ook voor de zoete baksels van Ottolenghi. Ik las dat je fan bent en raad in dat geval zeker aan ook het boek Sweet te kopen als je het niet al hebt.
Hartelijke groet,
Hallo Eveline,
BeantwoordenVerwijderenDank voor je reactie. Ik heb alle boeken van Ottolenghi, ben groot fan.
Heb ook het boek Falestin van Sami Tamimi, ook een aanrader.
Groetjes, Caroline
Daar ga ik zeker naar kijken... dank voor de tip!
Verwijderenheb gisteren bij mijn zus Astrid zoiets gegeten was erg lekker heb ook Bramen meegekregen dus ga het morgen bakken
BeantwoordenVerwijderenKan ik dit ook maken met 100% plantaardige boter zonder palmolie?
BeantwoordenVerwijderenHeerlijke koek, ik heb ipv havermout fijngemaakte walnoten 50 Gr erdoorheen gedaan
BeantwoordenVerwijderen