- 200 g bloem
- 100 g koude boter, in kleine blokjes
- 2 el poedersuiker
- 100 ml ijskoud water
Chocoladevulling:
- 250 g walnoten
- 4 el honing
- 200 g pure chocolade
- 100 g boter
- 250 ml slagroom
- 2 el suiker
Bereiden:
1. Verwarm de oven voor op 200' C en vet een ronde taartvorm van 24 cm in.
2. Maak het deeg: doe de bloem, de suiker en de boter in de keukenmachine en draai tot een kruimelig deeg. (je kunt dit natuurlijk ook met de hand doen). Voeg het water toe en draai kort tot het deeg een bak vormt. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkplek tot een ronde lap, iets groter dan je vorm. Druk het deeg voorzichtig in de vorm en druk het deeg ook goed tegen de randen. Leg er een stuk bakpapier en en een steunvulling en bak de bodem 20-25 minuten. Verwijder het bakpapier en zet de bodem terug in de oven en bak hem nog 10-15 minuten. Neem uit de oven en laat afkoelen.
3. Verlaag de oventemperatuur naar 175'C en rooster de walnoten 7-9 minuten tot ze net gekleurd zijn. Laat afkoelen.
4. Hak 150 g van de walnoten grof, meng ze met de honing en verdeel ze over de afgekoelde bodem.
5. Doe de in stukjes gebroken chocolade en de boter in een kom en zet op een pan met een beetje kokend water, laat de chocolade en de boter au-bain-marie smelten.(De bodem van de schaal mag het water niet raken). Laat het chocolademengsel afkoelen tot het nog net vloeibaar is.
6. Sla de room stijf met de suiker en spatel deze door de afgekoelde chocolade. Verdeel de crème over de walnoten. Schik de rest van de walnoten erover en zet de taart nog 2 uur in de koelkast, zodat deze op kan stijven.
Bron: Delicious oktober 2012
Tip: Je kunt van deze taart ook een 'no bake cake' maken door gemalen koekjes en gesmolten boter te gebruiken voor de bodem. Of neem 250 g krokante muesli en 125 g boter!
Ik heb al vanaf het begin een abonnement op de Delicious en ben niet altijd enthousiast over de recepten die erin staan. Maar ik moet zeggen dat er de laatste tijd wel erg lekkere taarten in staan. Uit het vorige nummer had ik ook al de overheerlijke aardbeien-bavaroistaart met frangipane gemaakt en nu weer deze decadente chocoladetaart, die je ook erg goed als dessert kunt serveren.
Wat ziet die er ook weer lekker uit zeg!
BeantwoordenVerwijderenDit lijkt me absoluut 'n heerlijke taart!
BeantwoordenVerwijderenYum! Ziet er (zoals gewoonlijk) weer heerlijk uit! Lijkt me echt genieten, een puntje van die taart! :)
BeantwoordenVerwijderenIk zit helemaal te stuiteren achter de computer, wat ziet 'ie er lekker uit!
BeantwoordenVerwijderenOp de Facebookpagina van Delicious had ik de taart al zien staan, dus wilde ik het blad gisteren halen, maar het postkantoor was net dicht.
Nu zie ik hem hier staan en staat er ook nog een no-bake-optie bij. Mijn vriend heeft helaas geen oven omdat zijn keuken erg krap is, maar nu kan ik hem alsnog maken!
Volgens mij staan er wel erg lekkere andere recepten in dit nummer van Delicious, dus ik haal hem later alsnog, maar de taart die direct mijn aandacht trok, kan ik nu maken dankzij jou.
Je bent voor mij de held van de dag, bedankt voor het posten!
Wat een beauty!
BeantwoordenVerwijderenhet lijkt een beetje op een chocomousse vulling? Ik heb ook abonnement op Delicious en uit sommige edities wil je alles maken, en uit andere trekt je niet direct iets aan. Maar ik heb toch gemerkt, dat als je nadien hetzelfde nummer terug vastneemt, je er toch weer anders tegenaan kijkt. En soms was je enthousiast om iets te maken, en is het resultaat niet wat je had verwacht.
BeantwoordenVerwijderenDat klinkt echt superlekker!
BeantwoordenVerwijderen@Margriet, je bent een bofferd! Hij lijkt me ook lekker met die krokante muesli.
BeantwoordenVerwijderen@Moran, het is inderdaad een soort mousse. Je hebt helemaal gelijk wat betreft de Delicious!
Weer zo'n schitterende "Caroline-taart". Ik ben niet zo van de zoetigheid, maar bij jouw baksels beginnen mijn speekselklieren een eigen leven te leiden. Echt! Waar haal je die prachtige walnoten?
BeantwoordenVerwijderen@Nell, als ik lekkere noten wil, ga ik naar een notenbar hier in het winkelcentrum! Een groot verschil met de noten uit de supermarkt!
BeantwoordenVerwijderenZiet er écht lekker uit, noten en chocolade vind ik het perfecte perfect huwelijk :) Mooie foto's trouwens ook!
BeantwoordenVerwijderenvorig jaar stond deze taart in onze villa in Italie op ons te wachten, tenminste zo ziet hij eruit, wat heerlijk! neemt me mee terug naar de vakantie, genieten!
BeantwoordenVerwijderengroetjes Yvonne
Deze taart van het weekend gemaakt. Had het bakboek van Delicious gekregen afgelopen week. En dit recept sprong eruit (ook vanwege dat het ei-vrij is). Maar hij is echt heerlijk en goed gelukt. We zijn nog maar beginnende bakkers. Ga deze binnenkort weer maken voor een feestje, daar zijn wel liefhebbers voor denk ik :)
BeantwoordenVerwijderenGroetjes, Viviane
hoi Caroline ,je schrijft dat ik alles mag vragen ,dus bij deze .ik hou niet van honing dus heb dat nooit in huis, proef je dat in je recept, is het door iets anders goed te vervangen en als ik honing koop welke moet ik dan nemen .ik zou het leuk aardig en zeer vriendelijk vinden als ik daar een antwoord op zou kunnen krijgen .
BeantwoordenVerwijderenhartelijke groeten ,
Antoinette
Hallo Antoinette,
BeantwoordenVerwijderenJe kunt de honing gewoon vervangen door suiker. Voor de hoeveelheid zou ik even proeven. Maar ik denk dat je de honing niet echt zult proeven in dit recept. Ik gebruik meestal acacia bloesem honing (van Excellent AH.
vriendelijke groet, Caroline
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
BeantwoordenVerwijderenJe gaat zelf toch wel een stukje proeven Marja?
BeantwoordenVerwijderenGroeten, Caroline
Nee Caroline, en beetje van het mes afgelikt na het snijden. Ik hou (gelukkig) niet zo van zoet. Volgende keer maak ik de bodem toch volgens het recept. Verders was hij heerlijk vertelde ze me ! Groetjes Marja
BeantwoordenVerwijderenIk vond deze taart op de website van Delicious en nu bij jou en vandaag gemaakt als dessert. Wel de no bake. Man o man wat is ie lekker. En slecht;-) Ik kijk nu al uit naar mijn kopje koffie morgenavond, want eerder mag ik niet nog een puntje haha.
BeantwoordenVerwijderen@Sabine, haha je bent wel streng voor jezelf!
BeantwoordenVerwijderenDag Caroline, welke koekjes en welke verhouding koekjes/boter gebruik ik dan best voor de no-bake koekjesbodem? De taart ziet er verrukkelijk uit en staat op mijn to-do-lijstje.
BeantwoordenVerwijderenIk zou 200g digestive koekjes nemen en dat mengen met 65 g gesmolten roomboter.
BeantwoordenVerwijderen