donderdag 6 september 2012

Mexicaanse lasagne



Ingrediënten:
- olijfolie
- 1 ui, fijngehakt
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 el gemalen komijn
- 1 el gedroogde oregano
- 1 tl gemalen koriander
- 1 kaneelstokje
- een flinke snuf cacao
- 500 g rundergehakt
- een blik gehakte tomaten , 400 g
- een pak tortilla's ( 8 à 9 stuks)
- 6-8 lente uitjes, in ringetjes gesneden
- 250 g crème fraîche, halfvet
- 100 g belegen kaas, versgeraspt
- cayenne peper

Bereiden:
1. Verwarm de oven voor op 180" C en vet een ronde ovenschaal in met olijfolie.
2. Doe wat olijfolie in een braadpan en bak de ui zachtjes 4-5 minuten. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut. Voeg de kruiden en de cacao toe.
3. Doe het gehakt erbij en bak het gehakt rul. Voeg de tomaten toe en doe er zout en peper naar smaak bij.. Draai het vuur wat lager en bak het geheel 10 minuten.
4. Leg ondertussen 2 tortilla's op de bodem en neem er eventueel nog een en snijd die in stukken, zodat de hele bodem belegd is. Verdeel 1/3 van de vleessaus er over en leg er weer twee tortilla.s op. Doe dit nog twee keer. Verdeel de lente uitjes over de derde gehaktlaag en dek af met 2 tortilla's.
5. Klop de crème fraîche los en verdeel deze over de laatste tortilla's en strooi de kaas erop. Zet de schaal 25-30 minuten in de voorverwarmde oven tot de kaas gesmolten is en lichtbruin  gekleurd is. Strooi er voor het serveren nog een beetje cayenne peper over.

Bron: "Fabulous Food" september 2011


Om dat ik weinig tijd heb, deze overheerlijke lasagne in de herhaling. Weer eens wat anders dan een Italiaanse lasagne. Snel te bereiden en vlak voor het eten alleen maar even in de oven schuiven.Maak er een lekkere salade bij en je hebt een heerlijke maaltijd. Bij de reacties van de vorige keer, gaf iemand een tip om maar één tortilla op de bodem te leggen en eventueel wat extra kaas tussen de lagen te doen. Een heerlijk recept, probeer het eens en laat weten of je het ook zo lekker vond.

13 opmerkingen:

  1. Ziet er idd super lekker uit.....
    Ga het eens maken.........smullen.

    Fijne dag

    Liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Kijk dat moet mij zelf lukken, snel en makkelijk, die ga ik proberen ;-0

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een grappig idee. DIe houd ik in gedachten!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Zo lekker, ik eet dit ook heel vaak ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een leuk idee caroline, deze komt bij ons zeker een keer op tafel!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Heerlijk, heb hem afgelopen week nog gemaakt. Een favoriet bij ons!
    www.heenenterugnaardeardeche.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ziet er heerlijk uit!
    Wilde je trouwens even wijzen op het nieuwe boek van Ottolenghi, maar zie net op Twitter dat je 'm al hebt gekocht:) Ik zag een voorpublicatie in een Engels blad en het ziet er weer geweldig uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Bedankt, Denise. Ik heb hem inderdaad al besteld en ben erg benieuwd. Kan niet anders dan geweldig zijn!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Gisteren gemaakt!
    Heerlijk! Dank je wel weer voor dit heerlijke recept.
    Groetjes Wil

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Dank je wel voor het recept! Gisteravond gemaakt en gegeten, alleen had ik wat minder gehakt in huis, en daarom voegde ik een potje linzen toe. Erg lekker!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Lekker recept waar je flink mee kan combineren. Heb er mais en paprika bijgedaan. De kruiden zoals aangegeven heb ik gelaten, want vond ik de eerste keer wat lafjes. Daarvoor in de plaats 'cajun' kruiden gebruikt en dat past exact bij dit gerecht. Bovenop afgetopt met creme fraiche, schijfjes avocado en kaas. Een taartje!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. @Yves, altijd fijn die recepten waar je lekker mee kunt variëren en er je eigen draai aan kunt geven.
    groetjes, Caroline

    BeantwoordenVerwijderen