vrijdag 19 oktober 2012

Nacho's met kaas en een salsa van avocado en maïs


Ingrediënten:
- 230 g maïskorrels
- 2 rijpe tomaten, het vruchtvlees in blokjes gesneden
- 2 rijpe avocado's, geschild, ontpit en in blokjes gesneden
- 4 bosuitjes, in ringetjes gesneden
- 25 g jalopeñapepers uit een pot, uitgelekt en fijngehakt
- zout/peper
- 1 zak tortillachips (150g)
- 125 ml zure room
- 100 g versgeraspte belegen Goudse kaas

Bereiden:
Verwarm de oven voor op 200' C.
Doe de maïskorrels met de tomaat, de avocado, de bosui en de pepers in een kom. Schep goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de tortillachips in een ingevette lage ovenschaal en schep er de avocadosalsa over. Schep er de zure room over en bestrooi met de geraspte kaas. Zet 15 - 20 minuten in de hete oven tot de kaas begint te borrelen.

Bron: "Koken voor familie en vrienden" van Ainsley Harriott.


Altijd een succes dit recept als het hier in huis op tafel komt. Dit recept is voor 2 à 3 personen, maar je kunt het natuurlijk altijd aanpassen voor meerdere personen. Als je er een niet- vegetarische variant van wilt maken, kun je in stukjes gesneden gerookte kipfilet toevoegen, ook erg lekker.

13 opmerkingen:

  1. Ziet er lekker uit! Binnenkort maar eens serveren :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ga het morgen proberen, ziet er écht zo lekker uit :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi Caroline, ik heb net je blog ontdekt en dat is grappig: ik maak dit gerecht ook vaak maar dan net even anders. Ik ben net ook blog gestart over eten met allergieen en dit gerecht plaats ik ook binnenkort.
    Ik wens je een fijn weekend en de foto's van je gerechten zien er goed uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dit ziet er lekker uit! Nu heb ik ook wel even zin om het te maken! yum yum yum!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ziet er heel lekker uit! Vooral met die nachos :-).

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Oh! Dit maak ik ook wel eens. Iets anders, dat dan wel weer.
    Ik maak Pico de Gallo en zet de tortilla's bestrooid met kaas in de oven.
    Ik vind de combinatie van koud en warm zo lekker.
    Foto ziet er goed uit. Je zou het zo van het scherm willen eten!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. @Céline, ben benieuwd naar jouw versie.
    @ Marian, wel een leuk gerecht voor je dochtertjes.
    @ Es, bedankt voor het compliment!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Lijkt me werkelijk heerlijk! Ben dol op maïs en nachochips!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Vorige week gegeten bij een vriendin, het is nog lekkerder dan het eruitziet. De combinatie hard/zacht, fris/pittig... mmm... Ideaal als bijgerecht, maar ik ga het binnenkort maken als borrelhapje. Ook heel lekker denk ik ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Zo makkelijk dit, maar superlekker en zeer geschikt voor eigen interpretatie en om restjes op te maken. Dit zal ik vaker gaan maken!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Bedankt voor dit originele receptje. Na een lange werkdag was het in een handomdraai klaar. Het resultaat mocht er zeker zijn, het smaakte enorm en het was echt comfortfood.
    Enkel de jalapeno-pepers vond ik niet in de winkel, die heb ik vervangen door rode pepertjes (op olie, uit bokaal)

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Hallo Katrien,
    Fijn dat deze schotel zo goed in de smaak is gevallen. De jalopena-pepers koop ik bij AH, zitten in een potje.
    Maar je hebt het goed opgelost.
    groetjes, Caroline

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Een feestje, een verwennerij! Al meerdere malen gemaakt en vanavond staat het weer op tafel. Als alleenstaande (pak al van alle ingrediënten minder maar houd wat avocado over)maak ik met het restant avocado tosti's. Verder met tomaat en een beetje sambal. Is ook superlekker!

    BeantwoordenVerwijderen