- 400 g mascarpone
- 1½ dl advocaat
- 1½ dl boerenjongens
- 125 ml slagroom
- suiker, naar smaak
- ½ tl vanille extract
Bereiden:
1. Doe de mascarpone in een kom en klop met een garde los. Voeg de advocaat en de boerenjongens toe en meng voorzichtig door elkaar.
2. Verdeel het over 6 mooie glaasjes en zet afgedekt in de koelkast tot je het serveert.
3. Klop de slagroom stijf met het vanille extract en suiker naar smaak.
4. Schep vlak voor het serveren nog een lepeltje boerenjongens erover en garneer met een flinke toef slagroom. Steek er eventueel een chocolaatje in (een hartje van chocolade zou toepasselijk zijn, bedacht ik mij later).
Een paar weken geleden aten wij dit héérlijke dessert bij een vriendin. Ik kreeg van haar het recept en heb het nu zelf gemaakt. Het is zeer snel en makkelijk te bereiden en succes verzekerd! Het recept is voor vier personen, ik heb er 6 van gemaakt, het is namelijk vrij machtig, je moet er echt kleine glaasjes van serveren, je zou er zelfs 7 of 8 kleine glaasjes van kunnen maken. Op internet vond ik een variatie op dit recept dat mij ook lekker lijkt, i.p.v. boerenjongens gebruiken zij bitterkoekjes en amaretto. Het recept vind je hier.
HEt ziet er heerlijk uit! Maar wat zijn eigenlijk boerenjongens? Ik stel me daar iets heel anders bij voor, niet iets dat in een dessertglaasje past :-).
BeantwoordenVerwijderenGroetjes,
Marian
Hallo Marian,
BeantwoordenVerwijderenBoerenjongens zijn rozijnen op brandewijn. Je hebt ook nog boerenmeisjes, dat zijn abrikozen op brandewijn. Wat het met Italië te maken heeft, begrijp ik ook niet helemaal, want volgens mij is het typisch Nederlands. Ik denk dat het orginele recept met amarettikoekjes en amaretto was. Het is erg lekker, maar door de alcohol natuurlijk niet geschikt voor kinderen.
groeten, Caroline
Ja het is echt puur hollands,met 100% zekerheid
VerwijderenIk vond dit een erg lekker dessert! Groetjes, Marlous
BeantwoordenVerwijderenZal ik eens een bekentenis doen, Caroline? Ik houd helemaal niet van toetjes, Te zwaar, te zoet, het is niet aan mij besteed. Maar als ik jouw dessertjes zie, loopt het water me altijd in de mond. En ik heb zo'n idee dat ik deze echt een keer zelf ga maken.Zonder slagroom, dat weer wel.
BeantwoordenVerwijderen@Nell, gewoon de helft maken voor 4 personen. Iedereen een klein glaasje en zonder slagroom is het ook heel lekker!
BeantwoordenVerwijderenAl houd ik niet van gerechten waar alcohol inzit, 't ziet er toch lekker uit:)! Mooie foto ook!
BeantwoordenVerwijderenhallo Caroline, ik heb genoten van het toetje Italaanse liefde ik had alles in huis maar geen boerenjongens ik heb toen rozijnen op rum gezet en dat ging ook goed. het ziet er allemaal lekker en goed uit op je blog erg leuk.
BeantwoordenVerwijderen@Ada, leuk dat je het mij laat weten.
BeantwoordenVerwijderenBedankt! Je hebt het goed opgelost.
groeten, Caroline
Ik had net als Marian ook de spontane reactie van "hé, wat zijn in godsnaam boerenjongens ?" Blijkbaar is dat iets typisch voor Nederland ? Hier in Vlaanderen zijn boerenjongens gewoon zonen van de landbouwers/boeren ;)
BeantwoordenVerwijderenHet recept ziet er lekker uit, maar niet geschikt voor ons gezin: wij gruwelen van elke vorm van alcohol, niet uit principe, maar vanwege de afschuwelijke smaak ! (sorry voor de liefhebbers van alcohol en wijn...)
@sneksniltje, als je gruwelt van alcohol, is dit geen dessert voor jullie. Maar er staan hier genoeg andere lekkere desserts zonder alcohol hoor!
BeantwoordenVerwijderenWow goed bedacht dit recept. Leuk gevonden. Ga het zeker eens proberen. Groetjes Donny
BeantwoordenVerwijderenWil je dat het luchtiger is, klop dan eiwit op en meng dit erdoor.
BeantwoordenVerwijderen