- 1 el olijfolie
- 15 g boter
- 1 grote ui, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- 4-5 cm verse gember, geschild en fijngesneden
- ¼ tl kardemonpoeder
- ¼ tl komijnpoeder
- ¼ tl cayennepeper (naar smaak)
- 500 g pastinaak, geschild en in blokjes van 1cm
- 800 ml groentebouillon
- 200 ml volle melk
- zeezout en versgemalen zwarte peper
- 2-3 el geschaafde amandelen of pompoenpitten, geroosterd
- 1-2 el slagroom of dikke yoghurt
Bereiden:
1. Verhit de olijfolie en de boter in een grote pan en voeg de ui toe. De ui moet gaar en glazig worden. Voeg de knoflook, gember en de kruiden toe en roer een paar minuten. Voeg de pastinaak toe en roer tot ze goed bedekt zijn met de kruiden. Schenk de bouillon erbij, breng op smaak met zout en peper en laat zachtjes 15 minuten koken tot de pastinaken zacht zijn. Laat iets afkoelen.
2. Pureer de soep in de keukenmachine of blender of zet de staafmixer erin. Doe de soep terug in de pan, voeg de melk toe en proef of er nog zout en peper bij moet. Warm de soep zachtjes op, als de soep te dik is, kun je er nog wat water bij doen.
3. Dien de soep op in voorverwarmde kommen, giet er een scheutje room of yoghurt in en bestrooi er de amandelen over. Maak af met een draai uit de pepermolen.
Bron: "Veg!" Hugh Fearnley-Whittingstall
Echt een soepje voor deze tijd van het jaar; lekker verwarmend. Héérlijke winterse smaken.
Helemaal top voor deze tijd van het jaar!
BeantwoordenVerwijderenso nice,,,!! yummy,,, iam hungry now!!
BeantwoordenVerwijderendit blijft een heerlijke soep!
BeantwoordenVerwijderenHeerlijke smaakcombinatie.
BeantwoordenVerwijderen