- 1 kleine pompoen, bv een flespompoen
- salieblaadjes (12 kleine)
- 1 teentje knoflook, in plakjes
- olijfolie
- een flinke klont boter
-1 doosje champignons, 250 g
- zakje rucola
-150 g blauwe kaas, bv. gorgonzola, roquefort of Stilton, verkruimeld
- zeezout en versgemalen peper
Voor de dressing:
- 3 el extra vergine olijfolie
- 1 el balsamicoazijn (liefst appelbalsamico)
- zout en peper
- evt. klein beetje honing
Bereiden:
1. Verwarm de oven voor op 190'C. Halveer de pompoen, verwijder de zaden, snijd de pompoen in repen en in stukken van 2 à 3 cm. Verwijder de schil als je dat wilt.
2. Doe de pompoenstukjes in een braadslede besprenkel ruim met de olijfolie, voeg zout, peper, knoflook en salie toe en hussel door elkaar. Zet 30-40 minuten in de oven tot de pompoen gaar is en aan de uiteinden begint te kleuren.
3. Doe wat olijfolie met de klont roomboter in de koekenpan en bak de champignons met wat zout en peper tot ze gaar zijn en de vloeistof verdampt is.
4. Roer voor de dressing alle ingrediënten door elkaar.
5. Doe de nog warme (maar niet hete) pompoen in een grote schaal met de champignons, rucola en kaas. Voeg de dressing toe en schep om en dien op.
Bron: "Veg"! Hugh Fearnley-Whittingstall
We beginnen het jaar goed met een lekkere vegetarische salade. Wij aten het als hoofdgerecht, maar je kunt deze salade natuurlijk ook als voorgerecht serveren. Je kunt ipv blauwe kaas ook Parmezaanse of een harde geitenkaas gebruiken.
Een lekker licht slaatje na het overdadige van de voorbije feesten!
BeantwoordenVerwijderenHoi Caroline, voor jou en je man ook een heel gelukkig en lekker nieuw jaar gewenst. Jullie zijn een goed blog duo en ik hoop dat we nog lang van je recepten mogen genieten.
BeantwoordenVerwijderenGroetjes Pauline
Hallo Caroline,
BeantwoordenVerwijderenEen heel gelukkig en gezond nieuwjaar voor jou en jouw familie. Dat je nog heel lang blijft koken en bakken.Ik kijk elke dag op je site! Elke keer is het weer een verassing.
Wat een schat van een kleinzoon heb je! Leuke sprankelende ogen!
Groeten van Siesie
Wat een heerlijke salade lijkt me dat. En mooie foto, prachtig warme kleuren!
BeantwoordenVerwijderenWat ziet dat er lekker uit!
BeantwoordenVerwijderenGaan we zeker proberen een dezer dagen! Bedankt!
Bij gebrek aan pompoen maar wel wortel in huis gisteren dit recept gemaakt.
BeantwoordenVerwijderenEen verrukkelijke combinatie van smaken!
Dat gaan we nog 's eten.
Anna
@Anna, wat leuk dat je het recept gemaakt hebt. Bedankt voor je reactie!
BeantwoordenVerwijderengroeten, Caroline
Nog niet zo lang je blog "ontdekt"...Heb al verschillende recepten geprobeerd, waaronder deze salade ...hééérlijk!
BeantwoordenVerwijderenDank dus voor al die recepten waar ik gebruik van kan en mag
maken!
Groet,
Monica
Vandaag voor de derde keer deze warme salade gemaakt. De smaken passen heel goed bij elkaar. Vooral de balsamico en de gesmolten Stilton kaas eroverheen. Echt
BeantwoordenVerwijderenheel erg lekker
! Maris