- 300 g semolinameel
- 3 eieren
- zout
- 250 g
ricotta
- 200 g gorgonzola picante
- 50 g roomboter
- verse salie of gedroogde
- peper en
zout.
- pecorino
Bereiden:
1. Maak een
bergje van de semolinameel op een glad werkvlak. Maak er een kuiltje in en doe
daar de eieren en het zout in. Roer met een vork de eieren los en neem daarbij
steeds een beetje meel mee van de rand. Als de eieren zijn opgenomen, kneed je
met de hand zo’n 10 minuten verder tot je een mooi soepel deeg hebt. Maak een
bal van het deeg, rol het in plasticfolie en laat het 20-30 minuten op
kamertemperatuur rusten. (Je kunt het deeg natuurlijk ook in je keukenmachine maken).
2. Maak
ondertussen de vulling: roer met een vork de ricotta en de gorgonzola los en
meng het goed door elkaar.
3. Neem een
stukje pastadeeg en rol het met de deegrol tot een dunne lap uit. Of gebruik
een pastamachine en rol het daarmee steeds dunner uit. Steek met een ring of
deegsteker rondjes van ca 6 cm uit. Leg hierop een beetje van de kaasvulling
(niet teveel, anders kan je het niet dichtvouwen), vouw het deeglapje dubbel,
druk de rand goed aan met de tanden van een vork. Leg de pasta op een met
bloem bestoven theedoek en strooi nog wat bloem over de pasta.
4. Breng een
grote pan met water en zout aan de kook. Doe voorzichtig de pasta in het
kokende water en laat het zo’n 3 minuten koken. Smelt ondertussen de boter in
een ruime koekenpan (pas op, de boter mag niet bruin worden) en voeg daar de
fijngesneden salie bij. Haal de pasta met een schuimspaan uit het water en
doe ze in de koekenpan met gesmolten boter. Voeg nog wat van het kookvocht aan
de boter toe. Verwarm de pasta nog even in de saus en voeg nog wat versgemalen peper toe, verdeel het daarna
over de borden en bestrooi met versgeraspte Pecorino.
Bron: "kookgek"
Vorige week heb ik samen met Wilma van het blog Kookgek verse pasta gemaakt. Zij maakt het vaak en draait er haar hand niet voor om. Zelf heb ik jaren geleden eens een pastamachine gekocht en het ook een keer geprobeerd. Het is bij die ene poging gebleven en de pastamachine is naar de zolder verhuisd en niet meer te voorschijn gekomen. Na alle enthousiaste verhalen van Wilma en ook het idee om zelf gevulde pasta te maken en er elke vulling in te kunnen doen, die je zelf wilt, nu dus samen met Wilma gevulde pasta met gorgonzola en een botersaus met salie gemaakt. En ja er gaat inderdaad niets boven zelfgemaakt, zoals met zoveel dingen! Een paar dagen later thuis ook meteen aan de slag gegaan. Het ging me nog niet zo makkelijk af als het bij Wilma ging, maar oefening baart kunst en ik ga het nu zeker vaker proberen. Nogmaals ontzettend bedankt Wilma!
Wat leuk zeg! Het ziet er in ieder geval super lekker uit! Ben benieuwd naar de recepten die nog volgen hier & bij Wilma! :)
BeantwoordenVerwijderenDat ziet er erg goed uit.
BeantwoordenVerwijderenZo Caroline, dat ziet er mooi uit die mezze lune. Kan ik eens bij je komen aanschuiven?
BeantwoordenVerwijderenGroet Gereon
Graag gedaan! En nu iedere week de pastamachine een keer gebruiken Caroline, dan krijg je er vanzelf meer handigheid in. En dan ook eens tagliatelle of spaghetti maken. Is ook zo lekker!!!! :-)
BeantwoordenVerwijderenLiefs, Wilma.
Wat ziet dat er lekker uit. Staat ook hoog op mijn lijstje voor dit jaar. Ik heb al jaren een pastamachine, maar heb denk ik nog maar een keer of 3 pasta gemaakt.
BeantwoordenVerwijderenZiet er heerlijk uit Caroline (en Wilma!) Lijkt me moeilijk.. kan me voorstellen dat je het even onder de knie moet krijgen. Succes met verder oefenen thuis Caroline
BeantwoordenVerwijderenZiet er heerlijk uit :) Wilma kan zo Italiaanse workshops gaan geven, zie ik al
BeantwoordenVerwijderenOwowow, heerlijk!! Ben zelf ook in het bezit van zo'n eenmalig gebruikte pastamachine. Het is zoals met alles in het leven: vaardigheid ontstaat door veel doen. Maar nu even andere prioriteiten -))
BeantwoordenVerwijderenHet ziet er smakelijk en puur uit, Caroline. Misschien moet ik die pastamachine ook maar weer eens uit de kast halen. Ik vond het altijd wel erg leuk werk en nu ik dit dan weer zie...
BeantwoordenVerwijderenZeker doen Manon! Als je er de tijd voor neemt, is het goed te doen en natuurlijk ontzettend lekker!
BeantwoordenVerwijderenZiet er heerlijk uit! En de combinatie boter-salie blijft echt een winnaar wat mij betreft, zo lekker! :)
BeantwoordenVerwijderen